Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω (ο) - του Θωμά Γαζή


                                                        (άρθρο του Θωμά Γαζή)

Ένα εξαιρετικής σημασίας αστρολογικό γεγονός συνέβη το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008 (στις 4:37:13 π.μ. ακριβώς, ώρα Ελλάδας). Άλλαξε ζωδιακή θέση ο πλανήτης Πλούτωνας, ο οποίος άφησε το ζώδιο του Τοξότη - όπου είχε παραμείνει για 13 χρόνια - και πέρασε σε εκείνο του Αιγόκερου (στο οποίο θα μείνει για περίπου 17 χρόνια, μέχρι το 2024)! Η αλλαγή αυτή θεωρείται εξαιρετικά σημαντική για τους εξής λόγους:

1) Τόσο το ζώδιο του Αιγόκερου όσο και ο πλανήτης Πλούτωνας θεωρούνται από την αστρολογία σαν στοιχεία "δοκιμασίας" για τους ανθρώπους. Δίνουν μεν φοβερή ωριμότητα, συγκρότηση και υψηλή συνειδητότητα στον άνθρωπο, μέσα όμως από (συχνά πολύ σκληρές) δοκιμασίες, μέσα από ακρότητες, περιορισμούς και εμπόδια.

2) Ο Πλούτωνας θεωρείται από μόνος του ένας πολύ ισχυρός πλανήτης (για μας τους αστρολόγους δεν έχει υποβιβαστεί και θα παραμένει πάντοτε πλανήτης). Είναι μάλιστα ένας πλανήτης που επηρεάζει έντονα τις μάζες, το "συλλογικό ασυνείδητο", την οικονομία, τα ενεργειακά αποθέματα. Επιπλέον, προκαλεί συχνά μοιραία γεγονότα που έχουν αντίκτυπο σε όλη την ανθρωπότητα! Ο Αιγόκερος από την άλλη είναι ένα ζώδιο που παίζει γενικά κεντρικό ρόλο μέσα στον ζωδιακό, αφού βρίσκεται στην κορυφή του άξονα των ζωδίων του "Παρορμητικού Σταυρού" - και στην κορυφή ολόκληρου του ζωδιακού! Ο Αιγόκερος είναι ένα άκαμπτο ζώδιο αλλά και ο πλανήτης Πλούτωνας είναι εξαιρετικά ισχυρός! Η συνάντηση των δύο αναμένεται να έλξει κάποια πολύ ισχυρά και καθοριστικά γεγονότα τα επόμενα 17 χρόνια, γεγονότα που θα στρέψουν την ανθρωπότητα σε μία καινούργια κατεύθυνση (όταν ενεργοποιούνται έντονα τα ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού αλλάζει με έναν απότομο τρόπο η "πορεία πλεύσης" της ανθρωπότητας)!

3) Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι παρόμοιο (που μπήκε δηλαδή ο Πλούτωνας στον Αιγόκερο) ήταν το 1762, πριν 246 ολόκληρα χρόνια δηλαδή. Έμεινε δε εκεί μέχρι το 1778. Αυτή ήταν μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδος στην ιστορία της ανθρωπότητας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κήρυξαν την ανεξαρτησία τους (πατώντας έτσι το κουμπί της αντίστροφης μέτρησης για την κατάρρευση της παντοδύναμης μέχρι τότε Βρετανικής αυτοκρατορίας)! Παράλληλα, άρχισε η κατάρρευση της επίσης παντοδύναμης οθωμανικής αυτοκρατορίας! Είναι πολύ πιθανό λοιπόν μέσα στα επόμενα 17 χρόνια να γίνουμε μάρτυρες της κατάρρευσης μίας μεγάλης σημερινής αυτοκρατορίας!

4) Ειδικά για μας τους Έλληνες η πλανητική αυτή μετακίνηση είναι πολύ σημαντική, γιατί η σύγχρονη Ελλάδα έχει "γεννηθεί" κάτω από το ζώδιο του Αιγόκερου - δείτε το σχετικό άρθρο μου δείτε το σχετικό άρθρο μου "Το εθνικό ωροσκόπιο της Ελλάδας". Επομένως, ειδικά στην Ελλάδα αναμένεται να συμβούν στα επόμενα 17 χρόνια κάποια πολύ κρίσιμα γεγονότα που θα οδηγήσουν τη χώρα μας σε μια ολότελα καινούργια κατεύθυνση (ότι αναφέρουμε εδώ αφορά γενικά σε όλη την ανθρωπότητα αλλά ειδικά στην Ελλάδα)!

Πρώτα απ' όλα, το ζώδιο του Αιγόκερου εκπροσωπεί αστρολογικά όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς "θεσμούς". Όλα δηλαδή εκείνα τα κοινώς αποδεκτά, επίσημα συστήματα διαχείρισης και διοίκησης της κοινωνίας μας, των κρατών μας κ.λ.π. Στην κορυφή της πυραμίδας αυτών των "θεσμών" βρίσκονται φυσικά οι κρατικές κυβερνήσεις και οι άνθρωποι που τις στελεχώνουν, οι "κυβερνώντες", οι διοικητικοί και κατασταλτικοί μηχανισμοί κ.λ.π. Με την είσοδο, τώρα, του Πλούτωνα στον Αιγόκερο όλα τα ωσάνω αναμένεται να πάρουν μία "πλουτώνια" χροιά! Τι σημαίνει αυτό; Θα το δούμε στη συνέχεια...

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: