Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Αστρολογικές προβλέψεις για την Ελλάδα (2012 και έπειτα) - Πρώτο μέρος: το Παγκόσμιο Σκηνικό


Προτού προχωρήσω στις αστρολογικές προβλέψεις της καινούργιας χρονιάς για την Ελλάδα σας καλώ να διαβάσετε πρώτα τις περυσινές αντίστοιχες προβλέψεις μου για τη χώρα μας και να κρίνετε από μόνοι/μόνες σας το αν οι προβλέψεις αυτές ανταποκρίνονται σε αυτά που βιώσαμε μέσα στο 2011. (Μπορείτε να διαβάσετε τις περυσινές προβλέψεις μου εδώ . Τις προβλέψεις αυτές τις διάβασαν τελικά πάνω από 30.000 άνθρωποι - σε διάφορα ιστολόγια και στο Youtube). Ας ξεκινήσουμε με τις προβλέψεις που θα ισχύσουν γενικά για την ανθρωπότητα μέσα στο 2012 (θα κατανοήσετε καλύτερα αυτές τις προβλέψεις αν διαθέτετε κάποιες στοιχειώδεις αστρολογικές γνώσεις).


- Γενικές παγκόσμιες προβλέψεις

Η Ελλάδα αποτελεί μέρος του παγκόσμιου σκηνικού και υφίσταται τις συνέπειες της γενικότερης παγκόσμιας κατάστασης. Καλό είναι λοιπόν πριν μπούμε στις ειδικές προβλέψεις για την Ελλάδα να μελετήσουμε πρώτα τις πλανητικές επιρροές που θα ισχύσουν γενικά σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα στο 2012. Ο μεγάλος ρυθμιστής της καινούργιας χρονιάς θα είναι και πάλι ο πλανήτης Πλούτωνας - από κοινού με τον πλανήτη Ουρανό! Τα δύο αυτά ουράνια σώματα - και το κρίσιμο "παιχνίδι" που θα παιχτεί φέτος ανάμεσα τους - θα καθορίσουν το "πνεύμα" του 2012!

Ο Πλούτωνας βρίσκεται μόνιμα τα τελευταία 4 χρόνια στο ζώδιο του Αιγόκερου - που για μας τους αστρολόγους συμβολίζει το "Παγκόσμιο Ζενίθ"! Τι είναι αυτό το "Παγκόσμιο Ζενίθ" και γιατί είναι τόσο σημαντικό; Είναι ο τομέας εκείνος του Ζωδιακού που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του και που φανερώνει - ανάλογα με τους πλανήτες που κινούνται μέσα σε αυτό - το τι είδους "ενέργειες" θα εξαπλωθούν και θα επικρατήσουν σε πανανθρώπινο επίπεδο, το ποια μορφή θα πάρουν οι διάφορες κυβερνήσεις και "εξουσίες" πάνω στον πλανήτη μας. Με το σκοτεινό Πλούτωνα σε αυτόν τον τομέα και φέτος το "πνεύμα" της καινούργιας χρονιάς διαγράφεται κάπως σκοτεινό, χθόνιο, αδίστακτο, μεταμορφωτικό αλλά και ενδεχομένως "θανάσιμο" - αφού αυτές τις ιδιότητες "διαχέει" τώρα στην ανθρωπότητα ο Πλούτωνας (ο μαύρος πλανήτης που ξεχωρίζει παρακάτω στο υψηλότερο σημείο του "Παγκόσμιου Ωροσκοπίου").

Θυμάστε τον "Άδη" στη μυθολογία; Είναι η ίδια (εξαπατητική) θεότητα με τον Πλούτωνα. Ο Άδης κατοικεί στον κάτω κόσμο και υφαρπάζει τις ψυχές των νεκρών - αλλά και τις περιουσίες τους. Στην πραγματικότητα ο Άδης είναι "πεντακισεκατομμυριούχος", καθώς συσσωρεύει σταθερά μέσα στους αιώνες τις περιουσίες όλων των "εν τόπω χλοερώ" αναπαυμένων ανθρώπων! Σας θυμίζει κάτι αυτό; Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φαίνεται να έχει μετατραπεί στον "Άδη" της εποχής μας, καθώς συσσωρεύει ολοένα και περισσότερο τις περιουσίες των διαφόρων "νεκρών" οικονομικά κρατών - συμβάλλοντας έτσι στην επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίση και εξαπλώνοντας το φάσμα της φτώχειας και της πείνας σε πληθυσμούς που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ευημερούσαν!

Με το "σκοτεινό" και "διαβολικό" Πλούτωνα να βρίσκεται τώρα στο "Ζενίθ" της ανθρωπότητας οι κάθε μορφής εξουσίες φαίνονται πιο «σκοτεινές» και μοχθηρές από ποτέ! Γενικά οι κυβερνήσεις μας δείχνουν να λειτουργούν με έναν όλο και πιο διεφθαρμένο και παράλογο τρόπο, φθάνοντας - φαινομενικά - ακόμη και στο να συνωμοτούν εναντίον μας (υποτίθεται ότι μας "ψεκάζουν" με χημικά, μας προτρέπουν να κάνουμε άχρηστα εμβόλια που περιέχουν τοξικές ουσίες κλπ.) Η αίσθηση αυτή της συνομωτικής σκληρότητας από την πλευρά των εξουσιών θα επιδεινωθεί στο 2012, καθώς ο Κρόνος θα μπει στο ζώδιο του Σκορπιού (και θα σχηματίσει μια "αμοιβαία υποδοχή" με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερο - υποδοχή που προσωπικά πιστεύω ότι οφείλουμε να την κατατάξουμε στις δύσκολες εκείνες).

Ο πλανήτης που βρίσκεται στην πιο έντονα "ανοδική" του φάση σε αυτό το "Παγκόσμιο Ωροσκόπιο" είναι ο Ουρανός (ο θαλασσί πλανήτης στα αριστερά, κοντά στη γραμμή του ορίζοντα). Ο Ουρανός αντιπροσωπεύει το είδος εκείνο της "ενέργειας" που εκδηλώνεται πιο ορμητικά αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο (θα το αναλύσουμε αυτό σε λίγο)! Ουσιαστικά, ο "Παγκόσμιος Ωροσκόπος" είναι ένα είδος "πύλης" μέσω της οποίας διαχέονται ορμητικά στην ανθρωπότητα - και στο κάθε άτομο ξεχωριστά - οι πιο καινούργιες, "φρέσκες" κοσμικές ενέργειες. Βρισκόμαστε έτσι σε μία κατάσταση όπου από τη μια ο Πλούτωνας στο "Παγκόσμιο Ζενίθ" κάνει την άρχουσα τάξη πιο ωμή, διεφθαρμένη, σκληρή και καταπιεστική από ποτέ, ενώ από την άλλη ο Ουρανός στον "Παγκόσμιο Ωροσκόπο" κάνει τα άτομα πιο συνειδητοποιημένα και επαναστατικά από ποτέ!

Το πιο χαρακτηριστικό ίσως αστρολογικό γεγονός του 2012 είναι ότι ο Πλούτωνας και ο Ουρανός συγκρούονται ακραία (σχηματίζοντας ανάμεσα τους μία ιδιαίτερα σκληρή αστρολογική πλανητική όψη που ονομάζεται "τετράγωνο"). Η μάχη ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους και στην κατά τόπους καθεστηκυία τάξη αναμένεται να κλιμακωθεί στους επόμενους μήνες (ειδικά κοντά στις ημερομηνίες 24 Ιουνίου και 19 Σεπτεμβρίου, που η όψη τετραγώνου ανάμεσα στον Ουρανό και τον Πλούτωνα θα σχηματίζεται με απόλυτη ακρίβεια πάνω στον ουράνιο θόλο)!

Ο πλανήτης Ουρανός είναι ο "Μεγάλος Αφυπνιστής" και ο "Συνειδητοποιημένος Επαναστάτης"! Πριν από δύο χρόνια - περίπου - που έφτασε στο σημείο του "Παγκόσμιου Ωροσκόπου» ξεκίνησε να "αφυπνίζει" ορμητικά τα άτομα σε όλο τον πλανήτη, προτρέποντας τα να ανατρέψουν τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις τους και να πάρουν την εξουσία στα δικά τους χέρια! Ένα καινούργιο γενναίο άτομο γεννιέται τώρα, όχι πια αμέτοχο και "κοιμισμένο", περισσότερο προσανατολισμένο στο κοινωνικό του περιβάλλον και στα συλλογικά δρώμενα, πιο φωτισμένο, γεμάτο οράματα, ανθρωπισμό και "κοσμική" συνείδηση!

Μία άλλη σημαντική επιρροή είναι εκείνη του πλανήτη Ποσειδώνα που μπαίνει φέτος για τα καλά στους Ιχθείς. Ο Ποσειδώνας μάλλον θα φέρει ένα τεράστιο κύμα φτώχειας σε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά - ταυτόχρονα - θα μας αλλάξει εσωτερικά σαν ανθρώπους. Θα αρχίσουμε να ενωνόμαστε πιο βαθειά στις ψυχές μας, θα γίνουμε πιο ευαίσθητοι και συναισθηματικοί, θα αναπτύξουμε μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και φιλανθρωπικές τάσεις! Παράλληλα, ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς θα αναβιώσει σε παγκόσμιο επίπεδο το κίνημα του ρομαντισμού και θα μας καταδείξει τη μαγεία του απλού νερού και των θαλάσσιων υδάτων.

Θωμάς Γαζής

Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής

Διαβάστε το Β΄ μέρος - με τις αστρολογικές προβλέψεις για την Ελλάδα - εδώ

Ο αστρολογικός χάρτης καταστρώθηκε με το πρόγραμμα Solar Fire Gold της Astrolabe

1 σχόλιο:

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ είπε...

ας ευελπιστουμε να μας βγουν ολα αυτα σε καλο