Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Κρόνος στο Ζυγό - Όταν οι δυσκολίες μας ενώνουν!

Υπάρχουν ήδη αρκετά άρθρα στο διαδίκτυο που αναλύουν την πρόσφατη είσοδο του Κρόνου στο ζώδιο του Ζυγού. Θα ήθελα να προσεγγίσω λιγάκι διαφορετικά αυτό το γεγονός, να κάνω μία ερμηνεία περισσότερο σύμφωνη με το "zeitgeist" (με το πνεύμα του καιρού μας).

Αν ο Κρόνος συμβολίζει τις δοκιμασίες που πρέπει να περάσουμε σε γήινο επίπεδο, τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που πρέπει να αναλάβουμε για να στεκόμαστε σαν ώριμοι, συγκροτημένοι και αυτόνομοι άνθρωποι μέσα στον κοινωνικό ιστό - και αν ο Ζυγός είναι το αρχέτυπο της ένωσης, του ζευγαρώματος, της συνεργασίας - τότε αναμφίβολα η είσοδος του Κρόνου στο Ζυγό σημαίνει - ειδικά στην εποχή μας που εξελίσσεται κάτω από τις επιρροές ενός σκληρότατου "Ταυ τετραγώνου" ανάμεσα στους πλανήτες Ουρανό, Πλούτωνα και Κρόνο - την ανάγκη να έρθουμε πιο κοντά, να ενωθούμε και να συνεργαστούμε για να τα βγάλουμε πέρα στη δύσκολη αυτή κοσμική συγκυρία.

Το δεμάτι είναι πιο ισχυρό από το ξύλο, αυτό θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε στο πετσί μας ο Κρόνος στο Ζυγό! Θα μας βγάλει λοιπόν από την εγωκεντρική ευδαιμονία μας και θα μας ωθήσει στο να δώσουμε ο ένας το χέρι στον άλλο και να μοιραστούμε τα όποια βάρη πέφτουν στους ώμους μας! Κατά κάποιον τρόπο οι ευθύνες θα λειτουργούν ερωτικά τώρα, μια και υπό την επιρροή αυτής της κοσμικής συγκυρίας θα ενώνουν ανθρώπους!

Από αυτή την άποψη κάθε μορφή ένωσης (απλή σχέση, γάμος, συνεργασία) θα πάρει μία πιο σοβαρή και συνειδητοποιημένη μορφή τώρα. Και επειδή ο Κρόνος συνδέεται με το στοιχείο του ωφελισμού αναμένεται να συναφθούν πολλοί "γάμοι" σκοπιμότητας σε όλη τη διάρκεια που ο Κρόνος θα βρίσκεται στο Ζυγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: