Κυριακή, 19 Ιουλίου 2009

Έκλειψη Ηλίου 22 Ιουλίου 2009

Η ολική έκλειψη Ηλίου που θα συμβεί την ερχόμενη Τετάρτη 22 Ιουλίου (στις 5:35 π.μ. ώρα Ελλάδας) θα είναι η μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια ηλιακή έκλειψη που θα συμβεί μέσα στον 21ο αιώνα (για 6 ολόκληρα λεπτά και 39 δευτερόλεπτα ο δίσκος του Ήλιου θα είναι τελείως σκοτεινός, σε ορισμένες περιοχές της Γης).Μία έκλειψη Ηλίου σημαίνει το χάσιμο του ζωοδότη Ήλιου, του φωτός, του "πανεπόπτη", του κεντρικού αυτού "ρυθμιστή" από τη Γη. Γι' αυτό και έχει συνδεθεί από την αρχαιότητα με έκτακτες καταστάσεις, με σκοτεινά γεγονότα, με καταστροφές, ανατροπές κ.λ.π. Η συγκεκριμένη έκλειψη θα εκδηλώσει πιο ισχυρά τα αποτελέσματα της στα σημεία εκείνα της Γης από τα οποία θα περάσει το σκοτεινό της "μονοπάτι" (στις περιοχές εκείνες δηλαδή όπου οι άνθρωποι θα δουν τον Ήλιο να σκοτεινιάζει τελείως). Το μονοπάτι της συγκεκριμένης έκλειψης δεν διέρχεται από την Ελλάδα αλλά περνάει μέσα από χώρες της νοτιο-ανατολικής Ασίας όπως η Ινδία, το Νεπάλ, το Μπουτάν, η Κίνα και οι νότιες περιοχές της Ιαπωνίας. Σε αυτές τις περιοχές είναι πιθανό να εκδηλωθούν τα πιο θεαματικά γεγονότα που θα είναι - από αστρολογικής άποψης - απότοκα αυτής της έκλειψης. Υπάρχουν αρκετές πόλεις μέσα στο μονοπάτι της έκλειψης αλλά η πιο μεγάλη αναμφίβολα είναι η Σαγκάη. Αν η έκλειψη αυτή προκαλέσει γεωφυσικά φαινόμενα, αναταραχές κ.λ.π. (όπως φαίνεται να προκαλούν συχνά οι ηλιακές εκλείψεις) τότε το πιο πιθανό είναι να εκδηλωθούν τα φαινόμενα αυτά στις περιοχές που βρίσκονται μέσα στο μονοπάτι της έκλειψης.

Δευτερευόντως επίφοβες είναι και κάποιες χώρες όπως η Ελλάδα, οι οποίες δέχονται την έκλειψη σε "γωνιακά" σημεία (στον Ωροσκόπο, όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη που είναι υπολογισμένος για την ώρα της έκλειψης στην Αθήνα). Επίσης, οι χώρες εκείνες που παραδοσιακά θεωρούνται ότι βρίσκονται κάτω από την επιρροή του ζωδίου του Καρκίνου (ΗΠΑ, Σκωτία, Νέα Ζηλανδία κ.λ.π.).


Τη στιγμή της έκλειψης τα "Φώτα" (Ήλιος - Σελήνη, τα οποία θα βρίσκονται αμφότερα στις 29 μοίρες του ζωδίου του Καρκίνου) δέχονται μία σκληρή όψη τεξεγώνου (150 μοιρών) από τον εκρηκτικό πλανήτη Πλούτωνα (που σχετίζεται με τις κρυφές δυνάμεις, με τις μάζες και με το συλλογικό ασυνείδητο).

Από τη στιγμή που η έκλειψη αυτή γίνεται στο ζώδιο του Καρκίνου αναμένεται να προκαλέσει έντονες ζυμώσεις στους τομείς εκείνους που συνδέονται παραδοσιακά με αυτό το ζώδιο. Ίσως απασχολήσουν έντονα τώρα την επικαιρότητα ζητήματα και υποθέσεις που έχουν να κάνουν με την έννοια του σπιτιού και της οικογένειας, με τη σίτηση, με τις ρίζες μας και το παρελθόν μας, με την πατρίδα. Γενικά, η έκλειψη αυτή είναι πιθανό να θίξει την έννοια της "ιδιωτικότητας" στη ζωή μας και να προκαλέσει συλλογικά κάποιο συναίσθημα ανασφάλειας στους ανθρώπους. Και από τη στιγμή που μία ηλιακή έκλειψη σημαίνει κυριολεκτικά το χάσιμο, το "σβήσιμο" του ΄Ηλιου, ίσως βρεθούν πολλοί άνθρωποι αυτό το διάστημα να χάνουν με κάποιον τρόπο τις ρίζες τους και το οικογενειακό τους περιβάλλον, ίσως βιώσουν το "σβήσιμο" κάποιων σχέσεων τους κ.λ.π.

Σε ότι αφορά στα ζώδια, θα επηρεαστούν πιο έντονα από την ηλιακή αυτή έκλειψη οι Καρκίνοι, οι Ζυγοί, οι Αιγόκεροι και οι Κριοί που έχουν γεννηθεί γύρω στις 20 του αντίστοιχου μήνα. Ενδεχομένως και οι Λέοντες, οι Σκορπιοί, οι Υδροχόοι και οι Ταύροι που έχουν γεννηθεί γύρω στις 24 του αντίστοιχου μήνα. Επίσης όσοι έχουν πλανήτες ή "σημεία" κλειδιά στις τελευταίες μοίρες των ζωδίων Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερος ή στις πρώτες μοίρες των ζωδίων Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος.

Μία παρόμοια έκλειψη Ηλίου - στις ίδιες ακριβώς μοίρες του Καρκίνου - είχε ξανασυμβεί στις 22 Ιουλίου 1990.

Δεν υπάρχουν σχόλια: