Κυριακή, 12 Απριλίου 2009

Βιβλίο "Συναστρία" του Θωμά Γαζή


Ο πλήρης τίτλος του βιβλίου είναι: "Συναστρία, η Αστρολογία των ανθρώπινων σχέσεων" (εκδόσεις "Πύρινος Κόσμος")!

Καμία επιστήμη δεν το παραδέχεται και όμως, όλοι μας το διαπιστώνουμε μέσα από τις καθημερινές μας επαφές: ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του "μαγνητισμό". Ένα είδος μαγνητισμού που δεν έχει ανιχνευθεί από τα όργανα της επιστήμης, αλλά που δεν παύει για αυτό να επιδρά πάνω μας όσο εμείς συνεχίζουμε να σχετιζόμαστε. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι με άλλους ανθρώπους επικοινωνούμε και συνεργαζόμαστε σχεδόν αβίαστα, ενώ με άλλους θα πρέπει να καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια για να πετύχουμε ένα ελάχιστο αποτέλεσμα; Ότι άλλους ανθρώπους συμπαθούμε με την πρώτη ματιά και ότι άλλους αντιπαθούμε χωρίς να πολυκαταλαβαίνουμε το γιατί;

Η Αστρολογία είναι η μόνη που προσφέρει μια "λογική" εξήγηση για όλα αυτά. Υποστηρίζει ότι όλοι μας εκπέμπουμε ένα είδος "ανθρωπο-μαγνητισμού", που είναι διαφορετικός όμως σε κάθε άνθρωπο ανάλογα με τη κοσμική ακτινοβολία που δέχτηκε τη στιγμή της γέννησής του (ανάλογα με το γενέθλιο ωροσκόπιο του δηλαδή). Κάποιοι "ανθρωπο-μαγνητισμοί" λειτουργούν σε αρμονικές συχνότητες δημιουργώντας στιγμιαίες συμπάθειες ανάμεσα στους κατόχους τους και κάποιοι σε δυσαρμονικές συχνότητες, δημιουργώντας από μέτριες μέχρι ισχυρές αντιπάθειες.

Oι συγκεκριμένες τώρα "συχνότητες" στις οποίες εκπέμπει ο κάθε άνθρωπος μπορούν να προσδιοριστούν μέσα από το ωροσκόπιο του. Αυτό έχει σα συνέπεια το να μπορεί να καθοριστεί το με ποιους ανθρώπους λειτουργεί περισσότερο αρμονικά ο καθένας από μας και το με ποιους λιγότερο! Επιπλέον, μπορεί να μελετηθεί το πώς θα "αλλάξει" ένας άνθρωπος μέσα από τη "ανθρωπο-μαγνητική" του αλληλεπίδραση με κάποιον άλλο, το σε τι βαθμό θα γίνει πιο αισιόδοξος ή απαισιόδοξος, πιο δημιουργικός, καταστροφικός κ.λ.π συμβιώνοντας επί μακρόν με κάποιον/α άλλον/η.

To βιβλίο αυτό εξηγεί παραστατικά το δρόμο που ακολουθούμε για να "καταστρώσουμε" μια Συναστρία. Δίνει πλήρεις και σαφείς ερμηνείες τόσο για τις όψεις που σχηματίζουν μεταξύ τους οι πλανήτες των δύο μελών της σχέσης όσο και για τις αμοιβαίες οικοθεσίες των πλανητών τους. Επιπλέον δείχνει βήμα προς βήμα και με ξεκάθαρα παραδείγματα το πώς αναλύουμε μία Συναστρία, αφιερώνοντας αρκετές σελίδες στην "αιώνια" σχέση Ρίτσαρντ Μπάρτον - Λιζ Τέιλορ, σε φιλικές σχέσεις κ.λ.π.

Αν και το έγραψα πριν από 18 χρόνια, το βιβλίο αυτό παραμένει ακόμη το μοναδικό στην Ελλάδα που πραγματεύεται τον αστρολογικό κλάδο της "Συναστρίας" (τη σύγκριση των ωροσκοπίων δύο ανθρώπων, με σκοπό να εντοπιστούν τα αρμονικά και δυσαρμονικά σημεία στη σχέση τους - παρεπιπτόντως, είναι εντυπωσιακό το πόσο αποτελεσματική είναι η Αστρολογία στο συγκεκριμένο τομέα).

Διαδιδόμενη κυρίως από στόμα σε στόμα η "Συναστρία" έγινε ένα ιδιαίτερα δημοφιλές αστρολογικό βιβλίο. Ευχαριστώ θερμά όλους/ες τους/ις αναγνώστες και αναγνώστριες της!

Θωμάς Γαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: