Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Η ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ ΤΗΣ 4ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021: ΚΡΑΥΓΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!


Τις τελευταίες μέρες έχουμε κατακλυστεί από προβλέψεις στα τηλεοπτικά κανάλια και στις διαδικτυακές πύλες για την αυριανή Έκλειψη Ηλίου! Είναι μία Ολική Έκλειψη και από αυτή την άποψη θεωρείται ιδιαίτερα ισχυρή! Δεν θα είναι όμως ορατή από την Ελλάδα (το "μονοπάτι" της θα διασχίσει το πιο νότιο σχεδόν σημείο του πλανήτη μας - εν μέρει την Ανταρκτική και τον Νότιο Ωκεανό).

Για τα δεδομένα της Ελλάδας, η Έκλειψη αυτή θα κορυφωθεί στις 9:43 π.μ. Ο χάρτης που βλέπετε παραπάνω μας δείχνει το πώς θα "υποδεχτεί" τις ενέργειες της συγκεκριμένης Έκλειψης η χώρα μας. Ζωδιακά η Έκλειψη αυτή υπερ-ενεργοποιεί (για τα δεδομένα ολόκληρου του πλανήτη μας) το ζώδιο του Τοξότη! Ειδικά όμως στην περίπτωση της Ελλάδας, υπερ-ενεργοποιεί ταυτόχρονα και τον Ενδέκατο Οίκο (του σχετικού "εκλειπτικού" χάρτη)!

Το ζώδιο του Τοξότη και ο Ενδέκατος Οίκος είναι μεν δύο διαφορετικοί τομείς του ωροσκοπίου, εκπροσωπούν όμως κάποιες "συγγενικές" θα λέγαμε έννοιες. Μία βασική έννοια που αμφότεροι αυτοί οι τομείς εκπροσωπούν με πάθος είναι εκείνη της άκρατης Ελευθερίας, της απόλυτης ανεξαρτησίας! Και με την Ολική αυτή Έκλειψη να συμβαίνει στους συγκεκριμένους τομείς για τα δεδομένα της Ελλάδας, θα "εκληφθούν" κατά κάποιον τρόπο η ελευθερία και η ανεξαρτησία στη χώρα μας, θα απειληθούν ή και θα περιοριστούν! Παράλληλα, θα ξεπεταχτούν έντονα στο προσκήνιο ζητήματα νομιμότητας και συνταγματικότητας"!

Βλέπετε, ο Τοξότης και ο Ενδέκατος Οίκος είναι οι μεγάλοι υπέρμαχοι της ηθικής, του ανθρωπισμού, των δικαιωμάτων των απλών ανθρώπων, της "συνταγματικότητας"! Με τη συγκεκριμένη Έκλειψη να ενεργοποιεί στη χώρα μας τους δύο αυτούς τομείς, οι πολίτες θα διεκδικήσουν πιο έντονα τώρα κοινωνική δικαιοσύνη! Και με τον τρόπο που διαμορφώνονται τα "κοσμικά" δεδομένα, φαίνεται ότι θα τη διεκδικήσουν ασυνήθιστα συσπειρωμένα και εξαιρετικά δυναμικά - ενδεχομένως και εκρηκτικά (ο Ενδέκατος Οίκος θεωρείται σαν ο πιο επαναστατικός και ανατρεπτικός Οίκος σε ένα ωροσκόπιο. Αν προσθέσουμε σε αυτό και το γεγονός ότι τα "Φώτα" (Ήλιος - Σελήνη) τη στιγμή της Έκλειψης σχηματίζουν μία "μοιραία" όψη "Τεξεγώνου" - 150 μοιρών, σε φθίνουσα φάση -  και με τον πλανήτη Ουρανό, τότε καταλαβαίνουμε ότι έχουμε να κάνουμε εδώ με ένα εύφλεκτο μείγμα)!

'Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα, τη στιγμή της Έκλειψης ενεργοποιείται έντονα και ο Πρώτος Οίκος. Από δύο πλανήτες (τον Κρόνο και τον Πλούτωνα) που εκπροσωπούν κάποιες "βαριές" ενέργειες (και μάλιστα με τον Κρόνο να είναι ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου - που όπως βλέπετε, είναι ο Αιγόκερος). Στην Πολιτική Αστρολογία, ο Πρώτος Οίκος συνδέεται με το "δυναμικό" μιας χώρας, με το είδος της ενέργειας που κυριαρχεί πιο έντονα σε "εξωτερικό" επίπεδο σε αυτήν. Επομένως, η παρουσία των Κρόνου - Πλούτωνα εκεί μιλάει για σκληρές, περιοριστικές και ακραίες ενέργειες που επικρατούν την τρέχουσα περίοδο στη χώρα μας! Ενέργειες που βαραίνουν τους πολίτες και λειτουργούν εξαιρετικά δεσμευτικά και ασφυκτικά για τους ίδιους. 

Το αίτημα όμως της αυριανής Έκλειψης είναι η πλήρης απελευθέρωση και αυτό σημαίνει ότι έχουμε εδώ δύο "πολωμένες", διαμετρικά αντίθετες καταστάσεις, που μπορεί να οδηγήσουν τα πράγματα σε έντονη ρήξη. Γιατί σε τελική ανάλυση στον Πρώτο Οίκο του "εκλειπτικού χάρτη" συναντάμε και την Αφροδίτη, η οποία ωθεί γενικά τους ανθρώπους στο συμβιβασμό και εφησυχασμό! Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως βλέπουμε ότι η Αφροδίτη σχηματίζει Σύνοδο με τον Πλούτωνα, οπότε ακόμη και αυτή δεν λειτουργεί πλέον τόσο εφησυχαστικά! 

Θωμάς Γαζής      

Δεν υπάρχουν σχόλια: