Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Κριμαία 1853 vs. Κριμαία/Ουκρανία 2021: άραγε θα επαναληφθεί η ιστορία;


Το πιθανότερο είναι ότι δεν έχετε ακούσει ποτέ για τον πόλεμο της Κριμαίας το 1853. Αλλά από κάποιες περίεργες συγκυρίες μπορεί σύντομα να αρχίσετε να παρακολουθείτε στην οθόνη της τηλεόρασης/του υπολογιστή σας τον ολοκαίνουργιο πόλεμο της Κριμαίας (και της Ουκρανίας) του 2021, ο οποίος πιθανότατα θα μοιάζει τρομακτικά με εκείνον του 1853! Σχεδόν οι ίδιες στρατιωτικές δυνάμεις θα εμπλακούν σε αυτόν! Η Ρωσία από τη μία πλευρά και από την άλλη η Τουρκία, μαζί με τη συμμαχία του ΝΑΤΟ (που περιλαμβάνει τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και σε κάποιο βαθμό τη Γαλλία). 

Αν κάνετε τους σχετικούς υπολογισμούς, θα ανακαλύψετε ότι το 2021 απέχει από το 1853 ακριβώς 168 χρόνια! Αλλά αυτός ο αριθμός ετών είναι σημαντικός τόσο για την αστρονομία όσο και για την αστρολογία! Βλέπετε, χρειάζονται ακριβώς 168 χρόνια για να ολοκληρώσει ο πλανήτης Ουρανός δύο φορές την τροχιά του γύρω από τον Ήλιο (και επομένως, να διασχίσει δύο φορές τον ζωδιακό κύκλο)! Επιπλέον, χρειάζονται σχεδόν 168 χρόνια (165 στην πραγματικότητα) για τον Ποσειδώνα να περιφερθεί γύρω από τον Ήλιο και να διασχίσει μία φορά τον ζωδιακό κύκλο!

Ποιο είναι το νόημα όλων αυτών; Το έτος 1853 (λαμβάνοντας ως αφετηρία την ημερομηνία 5 Οκτωβρίου 1853, όταν ξέσπασε επίσημα ο πόλεμος) ο Ουρανός βρισκόταν στον Ταύρο και ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς, στα ίδια ακριβώς ζώδια που βρίσκονται και σήμερα, το 2021! Για να μην αναφέρουμε ότι ο Βόρειος Δεσμός βρισκόταν το 1853 στο ζώδιο των Διδύμων (και φυσικά ο Νότιος Δεσμός στον Τοξότη), ακριβώς στα ίδια ζώδια που βρίσκονται και το 2021!

Ούτε κι' αυτό είναι σύμπτωση! Είναι αποτέλεσμα ενός συγκεκριμένου πλανητικού "συντονισμού". Βλέπετε, αν διαιρέσουμε τα 165-168 χρόνια του "κοσμικού πήχη" μας με το 18,5941 - τον αριθμό των ετών που χρειάζονται οι Σεληνιακοί Δεσμοί για να διασχίσουν τον ζωδιακό κύκλο - καταλήγουμε πολύ κοντά στον στρογγυλό αριθμό 9! Αυτό σημαίνει ότι από το 1853 και μετά οι Σεληνιακοί Δεσμοί έχουν περιφερθεί εννέα φορές (σχεδόν ακριβώς) γύρω από τον ζωδιακό κύκλο - επομένως, το 1853 βρίσκονταν στα ίδια ακριβώς ζώδια που βρίσκονται και σήμερα.


                       Η "αντήχηση" του Αμερικάνικου εμφύλιου πόλεμου

Μελετώ εδώ και αρκετά χρόνια αυτόν τον αστρονομικό - αστρολογικό "συντονισμό" Ουρανού - Ποσειδώνα, αναλογίας 2:1 - και τις κοσμικές του επιπτώσεις - και έχω δει να προκύπτουν εξαιρετικά αποτελέσματα! Μπορούμε να εφαρμόσουμε για παράδειγμα τον ίδιο αυτό πλανητικό "συντονισμό" (από τον οποίο βγάζουμε τον "κοσμικό πήχη" των 165 - 168 χρόνων) στην περίοδο του εμφύλιου πολέμου των ΗΠΑ, ο οποίος ξέσπασε 8 μόλις χρόνια μετά τον πόλεμο της Κριμαίας. Όταν ξεκίνησε ο συγκεκριμένος εμφύλιος πόλεμος (στις 12 Απριλίου 1861) ο Ποσειδώνας βρισκόταν στην "αναιρετική" τελευταία - τελευταία μοίρα (και σχεδόν στο τελευταίο λεπτό) των Ιχθύων! Ο δε πλανήτης Ουρανός βρισκόταν στους Διδύμους. Αν χρησιμοποιήσουμε τον "κοσμικό πήχη" μας τότε θα συνειδητοποιήσουμε ότι πρόκειται να γίνουμε μάρτυρες στο εγγύς μέλλον των πλανητών Ποσειδώνα και Ουρανού να καταλαμβάνουν τις ίδιες θέσεις! Για την ακρίβεια, για ένα σύντομο χρονικό διάστημα στο 2025 (από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 8 Νοεμβρίου) ο Ποσειδώνας θα βρίσκεται στην "αναιρετική" τελευταία μοίρα των Ιχθύων - ενώ ο Ουρανός θα βρίσκεται στους Διδύμους!

Υπάρχουν όμως κάποιες αστρολογικές "παραλλαγές" που διαφοροποιούν τις δύο "αντηχούσες" αυτές ιστορικές περιόδους: Ο Ουρανός ήταν ορθόδρομος και για τα καλά μέσα στο ζώδιο των Διδύμων στο ξέσπασμα του Εμφυλίου Πολέμου του 1861. Όμως ο Ουρανός θα είναι ανάδρομος κατά την επανάληψη του "συντονισμού" του 2025 και θα βρίσκεται επισφαλώς στα πρώτα-πρώτα λεπτά του ζωδίου των Διδύμων (που σημαίνει ότι σε λίγες μόνο ημέρες μετά το φαινόμενο της πρόσκαιρης "αντήχησης" ο Ουρανός θα επιστρέψει πίσω στον Ταύρο! Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου)! Επιπλέον, οι Σεληνιακοί Δεσμοί βρίσκονται "εκτός συντονισμού" (στον άξονα Αιγόκερος - Καρκίνος το 1861, στον άξονα Ιχθύς - Παρθένος το 2025).

Αν επικεντρωθούμε στους Σεληνιακούς Δεσμούς, αυτοί θα βρεθούν στον άξονα Αιγόκερος - Καρκίνος από τις 8 Μαρτίου 2028 και έπειτα! Ο Ουρανός θα είναι τότε "ορθόδρομος" στους Διδύμους και ο Ποσειδώνας στον Κριό! Προκύπτει έτσι και άλλη "διαφοροποίηση" εδώ: το 1861 ο Ποσειδώνας είχε κινηθεί ανάδρομα για μερικούς μήνες (Οκτώβριος 1861 - μέσα Φεβρουαρίου 1862) στους Ιχθύς - και μετά έγινε "ορθόδρομος" και ξαναμπήκε στον Κριό. Πηγαίνοντας όμως στο 2028, ο Ποσειδώνας δεν θα ξανακινηθεί ανάδρομα στους Ιχθύς μετά τις 8 Μαρτίου 2028 (που οι Δεσμοί θα περάσουν στον άξονα Αιγόκερος - Καρκίνος). Επομένως, δεν πρόκειται να βιώσουμε στο άμεσο μέλλον το ακριβές "αντηχητικό αντίγραφο" του Αμερικάνικου Εμφύλιου Πολέμου! 

Θωμάς Γαζής
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής

Υ.Γ. Το συγκεκριμένο άρθρο έχει προδημοσιευτεί στα αγγλικά σε αγγλόφωνες αστρολογικές ομάδες του Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: