Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερο μας αποκάλυψε το γεγονός ότι "ο βασιλιάς είναι γυμνός"!


Αυτή είναι η μετάφραση στα Ελληνικά μίας δημοσίευσης που έκανα σε αμερικάνικες αστρολογικές σελίδες. Θέλω να πιστεύω ότι οι Έλληνες πολίτες είναι πιο συνειδητοποιημένοι.

Σε μερικούς από εσάς, αυτό το ρητό του Φρανκ Ζάππα μπορεί να ακούγεται σαν το παραλήρημα κάποιου "φτιαγμένου" ροκά. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι μια βαθιά και διορατική δήλωση, που εξηγεί με λίγα και απλά λόγια την ουσία της σύγχρονης πολιτικής! 

Βλέπετε, η πολιτική μοιάζει τόσο πολύπλοκη! Όλα γίνονται ξεκάθαρα όμως αν εφαρμόσουμε το συγκεκριμένο ρητό του Zappa σε αυτήν! Οι σύγχρονοι πρόεδροι είναι κατά κάποιον τρόπο "διασκεδαστές"! Πάρτε για παράδειγμα τον αμερικάνο πρόεδρο Trump. Πόσοι/ες έχουν σκεφτεί ότι ο Trump μπορεί να μην είναι τίποτε άλλο στην πραγματικότητα από ένας γραφικός "κονφερασιέ", ένας κονφερασιέ της πτέρυγας ψυχαγωγίας του πανίσχυρου στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος;  Και ότι η δουλειά του είναι να "διασκεδάζει" τον λαό, να αποσπά την προσοχή του, έτσι ώστε η "μεγάλη βιομηχανία" να μπορεί με την ησυχία της να κάνει τις πωλήσεις της και να αποκομίζει κέρδη!

Οι πρόεδροι ήταν ανέκαθεν τέτοιοι "διασκεδαστές"! Εξυπηρετούσαν πάντοτε τα συμφέροντα των ισχυρών, αλλά αυτό δεν φαινόταν στο παρελθόν. Μερικές δεκαετίες πριν κανένας ίσως πολίτης δεν θα πίστευε  ότι ο Πρόεδρός του είναι ένας μάλλον σκιερός τύπος, ο οποίος εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ισχυρών σε βάρος του λαού! Τώρα όμως, με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερο, αυτό γίνεται όλο και πιο προφανές (ο πλανήτης Πλούτωνας προκαλεί γενικά το "ξεγύμνωμα" - καταστάσεων, ανθρώπων κλπ. - ενώ ο Αιγόκερος είναι το ζώδιο που συνδέεται παραδοσιακά με τις κυβερνήσεις και με τους κυβερνώντες)! Επομένως, τώρα που ο Πλούτωνας βρίσκεται μέσα στο ζώδιο του Αιγόκερου όλοι έχουν αρχίσει να βλέπουν - για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα - ότι ο "βασιλιάς" (ο πρόεδρος τους, ο πρωθυπουργός τους) είναι γυμνός!

Το γεγονός πάντως είναι ότι και οι προηγούμενοι αμερικάνοι πρόεδροι δεν ήταν καλύτεροι από τον Trump. Οι Bush (πρεσβύτερος και νεότερος), ο Clinton, o Obama, όλοι τους νομιμοποίησαν με τις δικές τους υπογραφές τη σφαγή εκατομμυρίων αθώων ανθρώπων στο Ιράκ, στη Σερβία, στη Λιβύη, στο Αφγανιστάν, στη Συρία κλπ. Όλα αυτά στο όνομα του η "μεγάλη βιομηχανία" να συνεχίσει να αποκομίζει - ακόμη και σε καιρούς παγκόσμιας κρίσης - μεγάλα κέρδη!  Κάποιοι από τους προηγούμενους προέδρους της Αμερικής ήταν ακόμα πιο "σκιεροί" και από τον ίδιο τον Trump! Αλλά κανένας τους δεν δαιμονοποιήθηκε από τους αμερικάνους πολίτες στο βαθμό που δαιμονοποιείται στις μέρες μας ο Donald Trump!

Βλέπετε, ένα νέο είδος συνείδησης αναδύεται τώρα στην εποχή μας, που αντηχεί στις δονήσεις του μοιραίου και μυστηριώδους πλανήτη Πλούτωνα μέσα στον Αιγόκερο! Όλοι μπορούν να δουν ότι ο Πρόεδρος είναι "γυμνός" αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς είναι "στραβό" πάνω του... Αισθάνονται ότι υπάρχει μια "παραφωνία" σε αυτόν, ότι αποπνέει κάποια κακά vibes, αλλά δεν μπορούν να συγκεκριμενοποιήσουν το τι ακριβώς συμβαίνει. Νομίζουν ότι το "στραβό" έχει να κάνει αποκλειστικά με τον πρόεδρο, ότι κάτι δεν πάει καλά προσωπικά μαζί του, ότι με τον τρόπο που συμπεριφέρεται και ενεργεί αυτός θα πρέπει να είναι τρελός, ψυχοπαθής κλπ.!

Για να καταλάβετε τι πραγματικά συμβαίνει θα πρέπει να αποστασιοποιηθείτε λίγο, να αρχίσετε να "ζουμάρετε" προς τα έξω και να συνειδητοποιήσετε ότι μέχρι τώρα εστιάζατε αποκλειστικά στον "κονφερασιέ" της πτέρυγας ψυχαγωγίας του αχανούς στρατιωτικο-βιομηχανικού συγκροτήματος, χάνοντας τη μεγάλη εικόνα! Και ότι σε τελική ανάλυση κατηγορείτε αυτόν τον "κονφερασιέ" για όλα τα δεινά που στην πραγματικότητα προκαλεί το ίδιο το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, ολάκερο το κοινωνικό, πολιτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο της χώρας!

Θωμάς Γαζής