Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2018 (του Θωμά Γαζή)


Καθώς διασχίζουμε τώρα το ορόσημο του 2018, η “εθνική μας διαδρομή” αρχίζει να αναπτύσσεται σε ένα όλο και πιο γκρεμνώδες τοπίο! Ο δρόμος στενεύει και εμείς παίρνουμε διαδοχικές “τυφλές στροφές”, οι οποίες θα μας φέρουν μοιραία σε πορεία “μετωπικής” σύγκρουσης με ένα ισχυρότατο αστρολογικό φαινόμενο, παρόμοιο του οποίου δεν έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ στη σύγχρονη ιστορία μας!


Αναφέρομαι στην περιβόητη “αιγοκερίστικη κορύφωση”, στην υπερσυγκέντρωση δηλαδή μέσα στο ζώδιο του Αιγόκερου πολλών και καθοριστικών πλανητικών ενεργειών! Πρόκειται για ένα ισχυρότατο αστρολογικό φαινόμενο που θα χαρακτηρίσει την τριετία 2018 -2020 και που θα επηρεάσει καταλυτικά τη χώρα μας. Ένα φαινόμενο που θα το δούμε να αφήνει έντονα τα “κοσμικά αποτυπώματα” του στα γεγονότα της καινούργιας χρονιάς!

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε το τι ακριβώς συμβαίνει όταν ζούμε “εν θερμώ” τις καταστάσεις και μας σφυροκοπά ο παλμός των γεγονότων. Συνήθως ανακαλύπτουμε τις πραγματικές τους διαστάσεις εκ των υστέρων, όταν είμαστε πλέον κάπως αποστασιοποιημένοι και καταφέρνουμε να δούμε τα γεγονότα μέσα από μια ευρύτερη προοπτική. Αυτό ακριβώς φιλοδοξώ να κάνω εδώ, να παραθέσω τη “μεγαλύτερη εικόνα”, έτσι ώστε να μπορέσετε να δείτε από μόνοι/ες σας το που βρισκόμαστε αστρολογικά και το προς τα που βαδίζουμε.

Γνωρίζω βλέπετε (από αντίστοιχες προβλέψεις προηγούμενων χρόνων) ότι το άρθρο αυτό θα το διαβάσουν πολλοί (αγωνιούντες για το αύριο) άνθρωποι, οι οποίοι μπορεί να μην ενδιαφέρονται απαραίτητα για την Αστρολογία, ούτε να διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις. Γι αυτό και ξεκινώ αυτές τις προβλέψεις δείχνοντας τους μια χαρακτηριστική εικόνα, που συνοψίζει και αποδίδει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το “πνεύμα” της εποχής μας και τις αστρολογικές τάσεις που αναπτύσσονται παγκόσμια, στο τρέχον και απώτερο μέλλον.

Μιλάω για τον πίνακα που βλέπετε παρακάτω και που συνοψίζει σε ένα "τραπεζικού χαρακτήρα" διάγραμμα τις τάσεις που αναπτύσσονται στην ανθρωπότητα σε όλη τη διάρκεια του 21ου αιώνα (με βάση τη λεγόμενη "κυκλική ενεργειακή αλληλεπίδραση" των πέντε εξωτερικών πλανητών: των Δία, Κρόνου, Ουρανού, Ποσειδώνα και Πλούτωνα). Τα ανοδικά σημεία αυτού του διαγράμματος αντιστοιχούν σε ευεργετικούς πλανητικούς κραδασμούς, που σημαίνει ότι τα σημεία αυτά θεωρητικά σχετίζονται με περιόδους ευμάρειας, ανάπτυξης και σταθερότητας για την ανθρωπότητα. Τα χαμηλότερα πάλι σημεία του συνδέονται με περιόδους αστάθειας, κρίσης, ταραχών ή ακόμη και πολέμων!

Το διάγραμμα αυτό το έχει φτιάξει ο Γάλλος αστρολόγος Andre Barbault, ο οποίος θεωρείται αυθεντία στον τομέα της “Κοσμικής” / Πολιτικής Αστρολογίας (είχε προβλέψει π.χ. – δεκαετίες πριν συμβούν – τις ακριβείς χρονιές πτώσης του ανατολικού μπλοκ και διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης!) Όπως βλέπετε αριστερά, ξεκινάει με το έτος 2000 και φτάνει μέχρι το έτος 2099. Αν προσέξετε καλύτερα αυτόν τον πίνακα, θα δείτε ότι γύρω στο “20” (στο έτος 2020 δηλαδή) ο δείκτης πέφτει σε ένα εξαιρετικά χαμηλό σημείο, στον πάτο μιας “χαράδρας”!


Σε αυτό το σημείο λοιπόν βρισκόμαστε χρονικά τώρα! Ας δούμε όμως τον ίδιο τον Andre Barbault πώς περιγράφει αυτή τη “χαράδρα” σε ένα κεφάλαιο του βιβλίου του “L’ Avenir du Monde” (“Το Μέλλον του Κόσμου”), που εκδόθηκε το 1993. Στο κεφάλαιο “La menace de 2020” (“Η απειλή του 2020”) περιγράφει με κάπως μελανά χρώματα τα τελευταία χρόνια της δεκαετίας του 2010 και θέτει επί τάπητος ακόμη και το ενδεχόμενο ενός τρίτου παγκόσμιου πόλεμου – αν και η εκτίμηση του είναι ότι αυτός θα αποφευχθεί τελικά! Να τι γράφει (σε δική μου ελεύθερη απόδοση):

"Μετά από κάποια σημάδια ανάκαμψης γύρω στο 2015, το σκηνικό αλλάζει ραγδαία και βαδίζουμε προς έναν γενικευμένο κίνδυνο! O "αστρολογικός δείκτης" πέφτει απότομα στο χαμηλότερο σημείο, προοιωνίζοντας την άνοδο μάλλον σκοτεινών δυνάμεων καταστρεπτικού χαρακτήρα. Οι άνθρωποι φαίνεται να κατακλύζονται από τους χειρότερους φόβους τους και καταλήγουν στο να εξαχρειώνονται, να παρακμάζουν και να βυθίζονται στο σκοτάδι. Μέσα στη βαθιά τους αγωνία έλκουν κάτι το ολέθριο, κάποιες καταστάσεις που υποβαθμίζουν την κληρονομιά της ανθρωπότητας, σε μία γενικότερη ατμόσφαιρα τοξικότητας! Είναι σα να υπονομεύεται η ήπειρος μας από πανίσχυρες δυνάμεις, να "ροκανίζεται" από κάποιο μεγάλο κακό, μπαίνοντας στην κατάψυξη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ίσως περάσει τότε κάποια βαριά ασθένεια ή εισαχθεί ακόμη και στο χειρουργείο! Όσο πάντως οι τρεις μείζονες πλανητικοί κύκλοι συνεχίζουν να ξεδιπλώνουν τις αύξουσες φάσεις τους δεν νομίζω ότι πρέπει να φοβόμαστε το ενδεχόμενο ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου!"


Πάλι καλά δηλαδή που δεν βλέπει παγκόσμιο πόλεμο…Σίγουρα πάντως αποτελεί στοιχείο αισιοδοξίας το γεγονός ότι από το 2021 και έπειτα ο δείκτης αυτός αλλάζει ριζικά και παίρνει μια κατακόρυφα ανοδική πορεία! Και σε τελική ανάλυση δεν είναι απαραίτητο να εξελιχθούν τόσο αρνητικά τα πράγματα, αν εμείς δώσουμε τα χέρια και συντονιστούμε σε συχνότητες φωτεινές, αποτρέποντας τη συσσώρευση αρνητικών κραδασμών!

Κλείνοντας πάντως το συγκεκριμένο κεφάλαιο ο Barbault, αναφέρεται στο πόσο καθοριστικοί είναι για την Ευρώπη οι κύκλοι των πλανητών Δία – Κρόνου και Ουρανού – Ποσειδώνα. Ακριβώς όμως αυτοί οι δύο πλανητικοί σχηματισμοί κυριαρχούν – όπως θα δούμε – στο εθνικό ωροσκόπιο της Ελλάδας! Αυτό σημαίνει ότι η χώρα μας μέλλεται να παίξει έναν καθοριστικό για την Ευρώπη ρόλο στο κρισιμότατο αυτό κλείσιμο της δεκαετίας μας!


                                   Το εθνικό ωροσκόπιο της Ελλάδας

Ας δούμε όμως τώρα το Εθνικό ωροσκόπιο της Ελλάδας (η πατρίδα μας ανήκει στο ζώδιο του Αιγόκερου – μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό μου άρθρο στο οποίο τεκμηριώνω το γιατί είναι Αιγόκερος εδώ).



Όπως βλέπετε, ο Ήλιος της Ελλάδας βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερου (στις 22 μοίρες συγκεκριμένα), ενώ η Σελήνη της στην αρχή του Ζυγού! Κάτω αριστερά ξεχωρίζει η χαρακτηριστική σύνοδος Δία – Κρόνου ενώ στο πάνω μέρος κυριαρχεί η υψηλών κραδασμών σύνοδος Ουρανού – Ποσειδώνα. Η συγκεκριμένη σύνοδος συντονίζει από τη μια τον Ελληνικό λαό σε συχνότητες στοχασμού και πνευματικότητας, του δίνει έναν πλούσιο οραματισμό και τον κάνει να εξιδανικεύει τις καταστάσεις. Τον βάζει θα λέγαμε σε μια κατάσταση “γλυκού μεθυσιού” – που συχνά όμως τον οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις και ίσως και σε “πονοκέφαλο”. Από την άλλη όμως, με τη σύνοδο Ουρανού – Ποσειδώνα είμαστε μια χώρα οι κάτοικοι της οποίας κινούνται περισσότερο με το θυμικό παρά με τη λογική! Δυσκολευόμαστε να ξεχωρίσουμε το πραγματικό από το φανταστικό, χάνουμε σχετικά εύκολα την επαφή μας με την πραγματικότητα, πιστεύουμε ότι είμαστε “λαός περιούσιος” και μπαίνουμε κάποιες φορές ακόμη και σε διαστάσεις “παράκρουσης”.

Επιπλέον, η σύνοδος Ουρανού – Ποσειδώνα μπορεί να δημιουργήσει μεγάλες ψευδαισθήσεις και απογοητεύσεις, ειδικά σε τομείς που σχετίζονται με την πολιτική, με τα “κοινά”, με τη γενικότερη αντίληψη της ζωής. Μπορεί να δώσει πολιτικούς λαοπλάνους και δημαγωγούς, που πίσω από την πανοπλία τους μπορεί να μην είναι τίποτε άλλο από άβουλες και εξαρτημένες μαριονέτες.

Αρκετοί/ές από σας γνωρίζετε ήδη ότι πριν λίγες μέρες (στις 20 Δεκεμβρίου) ο πλανήτης Κρόνος μπήκε στο ζώδιο του Αιγόκερου. Ο Αιγόκερος είναι το “σπίτι” του Κρόνου και μέσα του ο πλανήτης των δαχτυλιδιών εκδηλώνει ανεμπόδιστα τις ιδιότητες του! Μπαίνοντας λοιπόν ο Κρόνος στον Αιγόκερο άρχισε αμέσως να σχηματίζει σύνοδο με το ντουέτο Ουρανός – Ποσειδώνας, που βρίσκεται ακριβώς σε αυτή την περιοχή στο εθνικό ωροσκόπιο της Ελλάδας. Θα συναντήσει πρώτα τον γενέθλιο Ποσειδώνα της Ελλάδας και αμέσως μετά τον Ουρανό (μία μόνο μοίρα μακρυά).

Η προηγούμενη φορά που ο Κρόνος είχε μπει στον Αιγόκερο και είχε σχηματίσει την ίδια σύνοδο με το ντουέτο Ποσειδώνα – Ουρανού ήταν η περίοδος στα τέλη του 1988 και κυρίως στο 1989. Μιλάμε για μια κομβική περίοδο στη σύγχρονη ιστορία μας, που έμεινε σαν “το βρώμικο ΄89”! Ξεφούσκωσε τότε ηχηρά – εξαιτίας του σκανδάλου Κοσκωτά – ο μύθος του “λαοσωτήριου” Πασόκ. Με τις αποκαλύψεις δε που έγιναν ο κόσμος συνειδητοποίησε ότι όλα το κόμματα είναι το ίδιο διεφθαρμένα! Επιπλέον, είχαμε τότε μία περίοδο ακυβερνησίας (με αδόκιμα σχήματα “συνεργασίας” όπως αυτό Νέας Δημοκρατίας – Συνασπισμού) και μια σειρά σκανδάλων υψηλών κυβερνητικών στελεχών, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Τότε ήταν που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε κάνει την περιβόητη δήλωση “Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο φρενοκομείο”!

Αυτό ήταν το πρώτο μεγάλο πολιτικό “ξενέρωμα” του Ελληνικού λαού, μετά τη μεθυστική περίοδο της μεταπολίτευσης. Στο τέλος, αναρριχήθηκε και πάλι στην εξουσία (μετά τη θριαμβευτική “πασοκική δεκαετία” του ’80) η δεξιά, υπό την ηγεσία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ένα βασικό σύνθημα του Μητσοτάκη ήταν το να “σφίξουμε το ζωνάρι”! Στην εξωτερική πολιτική άρχισε – λιγάκι μετά – να κυριαρχεί το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Γεγονότα ανάλογου χαρακτήρα ίσως δούμε να εκδηλώνονται και τώρα, με αποκαλύψεις “βρώμικων” συναλλαγών και γενικά μείζονων σκανδάλων, με “αλληλο-μαχαιρώματα πολιτικών, με πρόσθετο “σφίξιμο ζωναριού”, με καινούργιες εντάσεις με τα Σκόπια ή με άλλους γειτονικούς λαούς και με μια γενικότερη απογοήτευση (δυσθυμία θα λέγαμε) του Ελληνικού λαού.


Η σύνοδος του Κρόνου με τον Ποσειδώνα της Ελλάδας 

Το γεγονός λοιπόν ότι ο Κρόνος πηγαίνει τώρα πάνω στον γενέθλιο Ποσειδώνα της Ελλάδας σημαίνει μια σειρά πραγμάτων, που κινούνται και στα δύο άκρα του φάσματος (από “καλά” μέχρι “κακά”). Ο Ποσειδώνας είναι για παράδειγμα ο πλανήτης της καλλιτεχνίας (της μουσικής, της
φωτογραφίας, του χορού κλπ.). Ο Κρόνος από την άλλη μεριά είναι ο μαέστρος των “πυκνών διαστάσεων” (των γήινων, ρεαλιστικών διαστάσεων δηλαδή) αλλά και της γενικότερης κοινωνικής μας δομής. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πυροδοτηθεί τώρα μέσα στην ελληνική κοινωνία ένα “νέο καλλιτεχνικό κύμα”, που ενδεχομένως θα βρίσκεται υπό την αιγίδα του ίδιου του κράτους. Ίσως η χώρα μας “ακουστεί” στο εξωτερικό και καταξιωθεί σε διεθνές επίπεδο μέσα από Ποσειδώνιες δραστηριότητες (μουσική, χορό, τέχνες ή και με κάποιο κινηματογραφικό είδος).

Ένας τομέας που θα μεθοδευτεί σε επαγγελματικό θα λέγαμε επίπεδο στη διάρκεια της καινούργιας χρονιάς είναι εκείνος της φιλανθρωπίας, της κοινωνικής πρόνοιας. Οι κοινωνίες μας θα γίνουν γενικά πιο φιλάνθρωπες και αλληλέγγυες, δείχνοντας μεγαλύτερη ευαισθησία απέναντι στα λιγότερο προνομιούχα τους μέλη. Για να “παίζει” βέβαια τόσο έντονα το στοιχείο της φιλανθρωπίας και της “κρατικής πρόνοιας” σημαίνει ότι μέσα στο 2018 ίσως προκύψει μια κατακόρυφη αύξηση του ποσοστού Ελλήνων με οξύ πρόβλημα διαβίωσης.

Ο Ποσειδώνας εκπροσωπεί και τον λεγόμενο “άυλο κόσμο”, όπως και τη φτώχεια! Ερχόμενος τώρα σε επαφή με το αστρολογικό αρχέτυπο των “κοινωνιών”, τον Κρόνο, είναι πιθανό να φτωχοποιήσει έτι περαιτέρω την ελληνική κοινωνία! Μια κοινωνία της οποίας τα όνειρα μοιάζουν να συνθλίβονται κάτω από τη γρανιτένια πλάκα του Κρόνου και η ίδια να βυθίζεται όλο και περισσότερο στη θλίψη, στο μαράζι και στον καημό. Βλέπετε, η συγκεκριμένη σύνοδος θέτει σε δοκιμασία την “πίστη” των ανθρώπων. Κάτω από την επήρεια της ο κόσμος δεν πιστεύει σε τίποτα πια και μπαίνει όλο και πιο βαθιά στην απογοήτευση και στη ζοφερότητα. Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων θα στραφεί – αναζητώντας κάποια παρηγοριά – στον εσωτερισμό, στη μεταφυσική, στον πνευματισμό και στο απόκρυφο γενικότερα.

Παραδοσιακά, ο Κρόνος εκπροσωπεί την κυβέρνηση μιας χώρας. Με το “ταγκό” λοιπόν Κρόνου – Ποσειδώνα η κυβέρνηση μπορεί μέσα στο 2018 να αρχίσει να αναπτύσσει μια πιο φιλολαϊκή πολιτική. Από την άλλη όμως ο Ποσειδώνας θεωρείται και ο πλανήτης της ακραιφνούς εξαπάτησης, οπότε δεν αποκλείεται να προκύψει μεθοδευμένα ένα τέτοιο στοιχείο από την πλευρά της άρχουσας τάξης. Επιπλέον, κάτω από την “κρονιο-ποσειδώνια” αυτή επήρεια, η κυβέρνηση μπορεί να φαντάζει στα μάτια του λαού ότι βρίσκεται σε άλλο σύμπαν, ότι συμπεριφέρεται αλλόκοτα και έχει χάσει την επαφή της με την πραγματικότητα. Κάποια στιγμή πάντως ίσως μας φορτίσει συγκινησιακά η αιφνιδιαστική “αποδυνάμωση” (ή και “εξασθένιση”) κάποιων πολιτικών

Ο Κρόνος σε εναγκαλισμό με τον γενέθλιο Ποσειδώνα της Ελλάδας αναμένεται να βάλει μια τάξη στο ελληνικό χάος. Θα ελέγξει τα στοιχεία της μυθομανίας, της σύγχυσης και της παράκρουσης, που φαίνεται να διέπουν ώρες – ώρες τους Έλληνες. Θα φέρει μεγαλύτερη διαύγεια και θα πραγματώσει όνειρα μας (ίσως κατέβουν στις “πυκνές διαστάσεις” και υλοποιηθούν κάποιες μύχιες προσδοκίες των Ελλήνων). Παράλληλα όμως, η όψη αυτή μας καλεί να εστιαστούμε στις γήινες διαστάσεις και να αφήσουμε στην άκρη τους “περιττούς” (κατά τον Κρόνο) ρεμβασμούς, τις ονειροπολήσεις και τις “άσκοπες” αναζητήσεις.


Η σύνοδος του Κρόνου με τον Ουρανό της Ελλάδας

Αφού “πιάσει” πρώτα τον Ποσειδώνα της Ελλάδας, ο Κρόνος πάει αμέσως μετά πάνω στον Ουρανό της – σχηματίζοντας ένα λεπτής ισορροπίας δίπολο με αυτόν τον “προμηθεικό” πλανήτη! Ο Κρόνος και ο Ουρανός αποτελούν δύο διαμετρικά αντίθετα αρχέτυπα! Εκεί που ο πρώτος εκπροσωπεί την εξουσία και το κατεστημένο, ο Ουρανός εκπροσωπεί τις “αφυπνιστικές” και επαναστατικές λαϊκές δυνάμεις! Δημιουργείται έτσι ένα οξύ δυναμικό αντιπαράθεσης και σύγκρουσης εδώ. Από τη μια ο Κρόνος (το κράτος, η εξουσία) επιθυμεί να καταστείλει κάθε “απείθαρχο ταραξία” και από την άλλη ο λαός βλέπει τους κυβερνώντες του να εφαρμόζουν μια όλο και πιο σκληρή, άκαμπτη και στενόθωρη πολιτική και νιώθει έντονη την επιθυμία της εξέγερσης.



Βαθαίνει λοιπόν το ρήγμα ανάμεσα στις συντηρητικές και στις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου μας. Οι ελευθερίες του πολίτη πλήττονται και καταστέλλεται με σκληρότητα κάθε απόπειρα διαμαρτυρίας, λαϊκού ξεσηκωμού κλπ. Είναι αξιοσημείωτο πάντως το γεγονός ότι φέτος μπλοκάρονται ταυτόχρονα στο ωροσκόπιο της Ελλάδας οι δύο πλανήτες που συμβολίζουν αρχετυπικά την ελευθερία, ο Δίας και ο Ουρανός! Ο μεν Δίας της είναι μόνιμα “πλακωμένος” από τον “αυστηρό επόπτη” Κρόνο, που βρίσκεται στο ίδιο σημείο (στον Κριό). Ο άλλος δε αρχετυπικός εκπρόσωπος της ελευθερίας (ο Ουρανός της Ελλάδας, στον Αιγόκερο) δέχεται φέτος το στενό μαρκάρισμα του “διελαύνοντα” Κρόνου! Όλο αυτό το πακέτο “μυρίζει” αυξημένα μέτρα καταστολής, περιορισμό ελευθεριών, μεγαλύτερα οικονομικά και άλλα βάρη για τους πολίτες (και επίσης σοβαρό έλλειμμα αισιοδοξίας).

Καταπολεμούνται γενικά τώρα οι “ουράνιες” ενέργειες (οι εμπνευσμένες και φωτισμένες εκείνες, οι ενέργειες αδελφοσύνης) και καταπνίγεται ασύστολα το στοιχείο του ανθρωπισμού. Και σαν αντίδραση από την πλευρά των πολιτών, φουντώνει η ανυπακοή και η “αν-αρχία”! Ο λαός διχάζεται όλο και περισσότερο. Από τη μια μεριά όσοι διατηρούν προνόμια (οι “Κρόνιοι”) γαντζώνονται απεγνωσμένα πάνω σε αυτά ενώ από την άλλη οι οι μη προνομιούχοι (οι “Ουράνιοι”) βάλλονται πλέον από παντού! Είναι σα να συγκρούονται δύο τεράστιες “τεκτονικές πλάκες” μέσα στην κοινωνία μας! Ο Κρόνος λειτουργεί σα “φρένο” πάνω στον Ουρανό και θα καταφέρει μέχρι ενός σημείου να ελέγξει την κατάσταση (που σημαίνει ότι ο λαός θα περιοριστεί στο ρόλο του παθητικού θεατή των όσων ανήκουστων γίνονται σε βάρος του). Αν όμως ο Ουρανός κατανικήσει το φρένο του Κρόνου και πάρει το πάνω χέρι τότε θα συμβεί στη χώρα μας πολιτικός και κοινωνικός “σεισμός” βιβλικών διαστάσεων! Περισσότερο “ύποπτες” να συμβεί κάτι τέτοιο είναι οι περίοδοι στο ξεκίνημα της χρονιάς, στα τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου και γύρω στον Αύγουστο.

Σύμφωνα τώρα με τον Andre Barbault, στις περιόδους που ο Κρόνος κάνει σύνοδο με τον Ποσειδώνα ανεβαίνει πολιτικά η αριστερά. Όταν κάνει όμως σύνοδο με τον Ουρανό ανεβαίνει η δεξιά (αν και κάπου αυτές οι έννοιες φαίνεται να έχουν χάσει το νόημα τους). Στην περίπτωση της Ελλάδας, στην καινούργια χρονιά συμβαίνουν ταυτόχρονα και τα δύο αυτά φαινόμενα. Που σημαίνει ότι θα υπάρξει μία πόλωση και θα ανέβουν ποσοτικά κυρίως τα λεγόμενα “άκρα”! Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα βαθύ και επικίνδυνο ρήγμα μέσα στην Ελληνική κοινωνία (άλλη μια φορά που συναντάμε μια τέτοια ένδειξη)!

Παράλληλα, μπαίνοντας ο Κρόνος στον Αιγόκερο σχηματίζει αμέσως μια οξύτατα δυσαρμονική όψη “τετραγώνου” με τη γενέθλια Σελήνη της Ελλάδας (στις πρώτες μοίρες του Ζυγού). Αυτό σημαίνει ότι ο λαός αρχίζει να αισθάνεται έντονα τη “γρανιτένια” παγωμάρα του Κρόνου. Σα να στερείται δε κάτι το θεμελιώδες, όπως π.χ. την εστία του, την κατοικία του. Άλλωστε, μπαίνει πλέον σε εφαρμογή ένα ψυχρό, σκληρό πρόγραμμα που βγάζει πολλούς/ές Έλληνες και Ελληνίδες κυριολεκτικά στο δρόμο (εξαιτίας των αθρόων πλειστηριασμών που έχουν προγραμματιστεί για φέτος).

Η Σελήνη έχει να κάνει με την οικογένεια αλλά σε ένα εθνικό ωροσκόπιο εκπροσωπεί και την έννοια της “πατρίδας” μας – σαν ένα συλλογικό “λίκνο”, σα μια ευρύτερη οικογένεια. Ίσως γίνουμε μάρτυρες λοιπόν μιας περαιτέρω αλλοίωσης του “λίκνου” μας, με τη μαζική είσοδο στη χώρα μας καινούργιων κυμάτων προσφύγων. Κάτω από τέτοιες συνθήκες, οξύνεται η αίσθηση ότι απειλούνται οι ρίζες μας, η “φύτρα” μας, ότι γινόμαστε ξένοι στην ίδια μας τη χώρα.


Το “κερασάκι στην τούρτα” το βάζει βέβαια ο Πλούτωνας, ο οποίας βαδίζει ακάθεκτα πλέον προς τον γενέθλιο Ήλιο της Ελλάδας (στις 22 μοίρες του Αιγόκερου). Αν σκεφτούμε ότι ο Πλούτωνας είναι (τόσο μυθολογικά όσο και αστρολογικά) ο θεός του θανάτου, του “κάτω κόσμου” τότε καταλαβαίνουμε ότι ο μοιραίος εναγκαλισμός του με τον Ήλιο της χώρας μας (με τον “πυρήνα” της δηλαδή) οδηγεί με κάποιον τρόπο τη σημερινή Ελλάδα (μεταφορικά και κυριολεκτικά) στον “κάτω κόσμο”! Μιλάμε για μια εξαιρετικά κρίσιμη επιρροή, αφού ο Πλούτωνας είναι ικανός να επιφέρει την ολική καταστροφή της “οντότητας” που θέτει κάτω από την επιρροή του! Αν η πατρίδα μας δεν καταφέρει να αλλάξει ριζικά και να μεταμορφωθεί “εκ βαθέων” τότε είναι πιθανό να οδηγηθεί ακόμη και στον αφανισμό της! Ας μη ξεχνάμε όμως ότι ο Πλούτωνας δεν εκφράζει μόνο την πολικότητα της καταστροφής και του θανάτου αλλά και τη διαμετρικά αντίθετη της, εκείνη της Αναγέννησης!

Ο Πλούτωνας καταστρέφει γενικά κάθε τι που είναι σάπιο και φθαρμένο, έτσι ώστε να μπορέσει να γεννηθεί στη θέση του μια καινούργια, σφριγηλή και ακμαία κατάσταση. Αυτό ακριβώς το έργο έχει αναλάβει (εμμονικά θα λέγαμε) να ολοκληρώσει τώρα. Βλέπετε, η Ελλάδα έχει περιέλθει τις τελευταίες δεκαετίες σε μια κατάσταση βαθιάς παρακμής και αποσύνθεσης (σε τέτοιον βαθμό που μας υποδούλωσαν εύκολα τα ξένα συμφέροντα). Ο Πλούτωνας θα διαλύσει εκ βαθέων αυτές τις σάπιες δομές και θα προκαλέσει μια (εξαιρετικά οδυνηρή, ειδικά στα πρώτα στάδια της) μεταμόρφωση και αναγέννηση της χώρας μας!

Από την άλλη, ο Πλούτωνας είναι ένας “άρπαγας” πλανήτης (θυμηθείτε τον μύθο της αρπαγής της Περσεφόνης). Υπό την επιρροή του λαμβάνει χώρα τώρα η μεγαλύτερη αρπαγή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας που υπήρξε ποτέ στην Ελληνική επικράτεια – από την εποχή τουλάχιστον της γερμανικής κατοχής. Σε ένα άλλο επίπεδο, από τη στιγμή που ο χθόνιος αυτός πλανήτης συνδέεται με τις κρυφές δυνάμεις και με το υπέδαφος, ίσως εκδηλωθούν στη χώρα μας κάποια έντονα γεωφυσικά φαινόμενα, στο κλείσιμο αυτό της δεκαετίας μας.

‘Οπως είχα αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μου, κλιματολογικά οι περίοδοι των “αιγοκερίστικων κορυφώσεων” θεωρούνται από τις πιο ψυχρές στην ιστορία της ανθρωπότητας (το ζώδιο του Αιγόκερου συνδέεται αστρολογικά με το ψύχος). Αυτού του τύπου οι “αιγοκερίστικες κορυφώσεις” δημιουργούν γενικά ένα πολύ αυστηρό κλίμα, ένα κλίμα λιτότητας και στερήσεων, πολιτικές υπερφορολόγησης, αρπαγής περιουσιών και συχνά πολέμους (διακρατικούς αλλά και εμφύλιους)! Επίσης, στις “αιγοκερίστικες κορυφώσεις” παρατηρήσαμε ότι ανθίζει το οθωμανικό στοιχείο και υποφέρει ο Ελληνισμός. Ας δώσουμε λοιπόν τα χέρια (για να νιώσουμε τη δύναμη που έχουμε όταν είμαστε ενωμένοι) και ας βάλουμε όλοι/ες μας τα δυνατά μας, για να προασπίσουμε αυτή τη χώρα, για να τη βελτιώσουμε, να την αναγεννήσουμε και να την κάνουμε αντάξια του ονόματος που φέρει!

Θωμάς Γαζής
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: