Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016

Ανδρέας Μπάρκουλης - το ωροσκόπιο τουΟ Ελληνικός Κινηματογράφος έχασε σήμερα κάτι από τη λάμψη του, καθώς έσβησε ένα από τα πιο φωτεινά του αστέρια, ο παλαίμαχος ηθοποιός Ανδρέας Μπάρκουλης!

Ο Μπάρκουλης ήταν κατά κοινή ομολογία εξαιρετικός ηθοποιός! Εμφανισιακά, μπορεί να ήταν μελαχροινός αλλά ήταν ένας από τους πιο φωτογενείς μελαχρινούς. Είχε μία ισχυρή σκηνική παρουσία και με το αρχοντικό του παράστημα, με τις πλούσιες εκφραστικές ικανότητες που διέθετε και με το φλογερό του βλέμμα κυριολεκτικά "έγραφε" στη μεγάλη οθόνη και καθήλωνε τους θεατές! Όχι τυχαία βέβαια, αφού το (ηλιακό) ζώδιο του ήταν ο Λέων (είχε γεννηθεί στις 4 Αυγούστου του 1936, στον Πειραιά)! Και ήταν μάλιστα ισχυρό λιοντάρι αφού είχε σε αυτό το ζώδιο και τον Ερμή του και την Αφροδίτη του!Όπως γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με την αστρολογία, εκτός από το "ηλιακό" μας ζώδιο μας επηρεάζει πολύ έντονα και το λεγόμενο "σεληνιακό" μας εκείνο. Είναι - για να το πούμε με απλά λόγια - το δεύτερο κατά σειρά σημασίας ζώδιο μας. Το "δεύτερο" λοιπόν ζώδιο του Μπάρκουλη ήταν κατά πάσα πιθανότητα εκείνο των Ιχθύων! Λέω δε "κατά πάσα πιθανότητα" γιατί η Σελήνη την ημέρα που γεννήθηκε αυτός ο μεγάλος Έλληνας ζεν-πρεμιέ βρισκόταν είτε στο ζώδιο του Υδροχόου (στο πρώτο μισό της ημέρας) είτε στο ζώδιο των Ιχθύων (κυρίως από το απόγευμα και μετά). Από τη στιγμή όμως που δεν γνωρίζουμε τι ώρα γεννήθηκε αυτός δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα αν είχε Σελήνη στο ζώδιο του Υδροχόου ή σε εκείνο των Ιχθύων.

Προσωπικά κλίνω στη δεύτερη εκδοχή, γιατί ο Μπάρκουλης έδινε κάποιες ιδιαίτερα συναισθηματικές πινελιές στις ερμηνείες του (και αυτό είναι γνώρισμα των Ιχθύων, αφού), τον κυριαρχούσαν πολλές ευαισθησίες και αδυναμίες και είχε μία παράδοξη, διττή πορεία στη ζωή του. Από τη μια έζησε μια μυθική ζωή, με μεγάλη καταξίωση και αναγνώριση, με λατρεία και αποθέωση από την πλευρά του κοινού, με πολλά λεφτά! Είχε βλέπετε και την εύνοια του πλανήτη Δία, που στο ωροσκόπιο του είναι πολύ ισχυρός μέσα στο ζώδιο του Τοξότη και σε ευνοϊκή όψη τριγώνου με τον Ήλιο του! Το στοιχείο αυτό όμως ίσως τον οδηγούσε συχνά σε επιπόλαιες συμπεριφορές).

Από την άλλη ο Μπάρκουλης βίωσε μια ιδιαίτερα οδυνηρή "πτώση" και βρέθηκε κάποια στιγμή να ζει καρτερικά μέσα στη φτώχεια, στην παρακμή και στην καταφρόνια - όπως και στο "έλεος" κάποιων ανθρώπων! Όλα αυτά είναι έντονα "ψαρίσια" χαρακτηριστικά που με κάνουν να υποθέτω ότι η Σελήνη του μεγάλου αυτού ηθοποιού βρισκόταν τελικά στο ζώδιο των Ιχθύων...

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι στο ωροσκόπιο του Μπάρκουλη ξεχωρίζουν δύο χαρακτηριστικές πλανητικές όψεις. Η μία είναι η δυσαρμονική όψη τετραγώνου που σχηματίζεται ανάμεσα στον Ήλιο του στον Λέοντα και στον πλανήτη Ουρανό στο ζώδιο του Ταύρου. Η όψη αυτή του έδινε έναν αρκετά εκκεντρικό, απρόβλεπτο, "sui generis" χαρακτήρα. Η άλλη σημαντική όψη στο ωροσκόπιο του είναι η σχετικά στενή σύνοδος Άρη - Πλούτωνα (στο ζώδιο του Καρκίνου)! Ίσως ο Ανδρέας είχε υποστεί κάποιου είδους βία στα παιδικά του χρόνια, βία που είχε αφήσει κάποια αρνητικά κατάλοιπα στην ψυχή του. Από κοινού, οι δύο αυτές πλανητικές όψεις του έδιναν έναν εξαιρετικά εκρηκτικό, παθιασμένο και ίσως και βίαιο κάποιες φορές χαρακτήρα. Τον "συμμάζευε" πάντως η Σελήνη του που (από ότι φαίνεται) βρίσκεται στο αγαπησιάρικο/λυπησιάρικο ζώδιο των Ιχθύων...

Θωμάς Γαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: