Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

Ο πλανήτης "Εννέα": το καινούργιο μεγάλο κύμα στην αστρολογία!

Ο πλανήτης "Εννέα" (σε καλλιτεχνική απεικόνιση σύμφωνη με τις υποδείξεις των επιστημόνων. Caltech/ R. Hurt (IPAC))
Πολλές μεγάλες ανακαλύψεις περνούν απαρατήρητες την εποχή που συμβαίνουν. Πάρτε για παράδειγμα την ανακάλυψη του πλανήτη Ουρανού το 1781. Ελάχιστοι αστρολόγοι θα πρέπει να είχαν συνειδητοποιήσει πίσω στο 1781 τη σημασία της ανεύρεσης αυτού του πλανήτη - που διατάρασσε το από χιλιετίες εδραιωμένο αστρολογικό μοντέλο των επτά "πλανητών" στο Ηλιακό μας Σύστημα - όπως και το γιγαντιαία άλμα που θα επέφερε αυτός στην αστρολογία! Για δεκαετίες (ακόμη και για αιώνες) μετά την ανακάλυψη του Ουρανού οι αστρολόγοι συνέχισαν να καταστρώνουν τα ωροσκόπια τους όπως και πριν, χρησιμοποιώντας το παραδοσιακό "πακέτο" πλανητών και δίνοντας ελάχιστη σημασία στον πλανήτη Ουρανό - που δεν φαινόταν να "χωράει" πουθενά.

Σήμερα όμως θα ήταν αδιανόητο για έναν αστρολόγο που ασκεί σύγχρονη αστρολογία να μην συμπεριλάβει τον Ουρανό (και τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα) σε ένα ωροσκόπιο! Αυτοί οι τρεις "υπερβατικοί" πλανήτες έχουν διευρύνει απίστευτα τους αστρολογικούς μας ορίζοντες και εμπλουτίσει σε μεγάλο βαθμό τις ερμηνευτικές μας δυνατότητες. Ήταν κρίμα λοιπόν που οι αστρολόγοι εκείνων των γενεών δεν εκμεταλλεύτηκαν τα "δώρα" που τους κόμισαν οι συγκεκριμένοι πλανήτες. 

Ίσως είμαστε προορισμένοι να επαναλάβουμε αυτό το λάθος, αυτή τη φορά με τον λεγόμενο πλανήτη "Εννέα"! Βλέπετε, τις τελευταίες δύο δεκαετίες - και ειδικά από το 2003 και έπειτα - ανακαλύπτουμε  τόσα πολλά ουράνια σώματα στα πέρατα του Ηλιακού μας Συστήματος (Σέντνα, Έρις, Αουμέα, Μακεμάκε, Κουάοαρ, Όρκος και άλλα πολλά που φέρουν αριθμούς αντί για ονόματα) που αρχίζουμε να χάνουμε τον λογαριασμό αλλά και το ενδιαφέρον μας γι αυτά.

Κατά κάποιον τρόπο, αισθανόμαστε σα να είμαστε πίσω στο 1781! Αυτή τη φορά όμως θα πρέπει να αξιολογήσουμε προσεκτικά τα ουράνια σώματα που ανακαλύπτουμε, έτσι ώστε να καθορίσουμε εγκαίρως την αστρολογική τους αξία. Προσωπικά, πιστεύω ότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε με τον πλανήτη "Εννέα", που στην πραγματικότητα είναι ένας πλήρως ανεπτυγμένος πλανήτης (και όχι ένας  πλανήτης-νάνος όπως οι υπόλοιποι). Ο πλανήτης "Εννέα" είναι ξεχωριστός (όπως ανέφερα, είναι ο μόνος καινούργιος ΠΛΑΝΗΤΗΣ που ανακαλύψαμε) και ξεχωρίζει κατά πολύ ανάμεσα σε όλα τα άλλα νεοανακαλυφθέντα ουράνια σώματα! Υπάρχει όμως ένα μικρό πρόβλημα εδώ: δεν τον έχουμε δει ακόμη αυτόν τον πλανήτη!

Όσο παράξενο και αν ακούγεται, κανένα ανθρώπινο ον δεν έχει αντικρύσει ακόμη τον πλανήτη "Εννέα"! Και όπως εξηγώ στη συνέχεια, προς το παρόν αυτός ο πλανήτης υπάρχει μόνο σα μια "νοητικο-θεωρητική" σύλληψη. Αν δούμε ποτέ με τα μάτια μας τον πλανήτη "Εννέα" τότε αυτό θα αποτελέσει ένα θρίαμβο της ανθρώπινης διανόησης. Στην πραγματικότητα, θα είναι η δεύτερη φορά που θα νοιώσουμε σα γένος ένα θρίαμβο αυτού του είδους. Πίσω στο 1841 ο Γάλλος αστρονόμος Le Verrier είχε παρατηρήσει ορισμένες ανωμαλίες στην τροχιά του (τότε) πρόσφατα ανακαλυφθέντος πλανήτη Ουρανού και διατύπωσε τη θεωρία ότι ένας άλλος γιγαντιαίος πλανήτης θα πρέπει να υπάρχει πέρα ​​από αυτόν - ασκώντας τη βαρυτική του επιρροή στον Ουρανό. Έδωσε ακόμη και τις ακριβείς συντεταγμένες του νέου αυτού πλανήτη σε ένα γερμανικό αστεροσκοπείο, το οποίο στη συνέχεια ανακάλυψε τον πλανήτη Ποσειδώνα ακριβώς εκεί που υποδείκνυε ο Le Verrier ότι θα βρισκόταν!


                                  Υπάρχει πραγματικά ο πλανήτης "Εννέα";

Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι ο πλανήτης "Εννέα" υπάρχει πραγματικά. Ακόμα και ο Mike Brown (ο διάσημος αστρονόμος ο οποίος στις 20 Ιανουαρίου 2016 ανακοίνωσε την "ανακάλυψη" του πλανήτη "Εννέα" - σε καθαρά θεωρητική βάση, μέσω μαθηματικών εξισώσεων και προσομοιώσεων σε υπολογιστές) παραδέχεται ότι υπάρχει ένα δέκα τοις εκατό πιθανότητα να μην υπάρχει ο πλανήτης Εννέα. Αλλά από την άλλη όμως, έχουμε εδώ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πιθανοτήτων (ενενήντα τοις εκατό) που μας διατρανώνει ότι ο πλανήτης Εννέα υπάρχει πραγματικά εκεί έξω! Ίσως στοιχηματίζω σε λάθος "άλογο" εδώ, αλλά προσωπικά εμπιστεύομαι τον Mike Brown (και τον ιδιοφυή νεαρό συνεργάτη του Konstantin Batygin). Είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος αστρονόμος που έχει ανακαλύψει πολλούς νάνους - πλανήτες στα πέρατα του ηλιακού μας συστήματος. Επομένως έχει μεγάλη εμπειρία πάνω σε αυτόν τον τομέα. Δεν νομίζω ότι θα ανακοίνωνε ποτέ δημόσια την ύπαρξη του πλανήτη "Εννέα" αν ο ίδιος δεν ήταν βέβαιος γι' αυτόν...

Για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται φανταστείτε μια κούνια σε μια παιδική χαρά. Αν δούμε μια κούνια να πηγαίνει πέρα - δώθε τότε είμαστε βέβαιοι ότι η κούνια αυτή δεν ταλαντεύεται από μόνη της. Θα πρέπει κάποιος/α (ή κάτι) να την έχει σπρώξει, να έχει ασκήσει δηλαδή μία δύναμη ώσης πάνω της. Τη δύναμη αυτή μπορεί να την έχει ασκήσει κάποιο άτομο, ένας ισχυρός άνεμος ή ακόμα και ένας σεισμός. Ας πούμε ότι δεν προλάβαμε να δούμε το πρόσωπο ή το φαινόμενο που παρήγαγε αυτή τη δύναμη ώσης. Βλέπουμε όμως μπροστά μας το αποτέλεσμα της εφαρμογής αυτής της δύναμης: την κούνια να πηγαίνει με φόρα πέρα - δώθε...

Σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως να μην έχουμε άμεση οπτική επαφή με το πρόσωπο που σπρώχνει την κούνια (ίσως παρεμβάλεται π.χ. μια κολώνα ή ένα δέντρο ανάμεσα σε εμάς και σε εκείνον/η) όμως είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι υπάρχει κάποιο πρόσωπο που σπρώχνει την κούνια. Ακριβώς την ίδια αρχή εφαρμόζουμε και στον πλανήτη "Εννέα". Ξέρουμε ότι είναι εκεί έξω επειδή βλέπουμε - προς μεγάλη μας έκπληξη - έξι ολόκληρους νάνους πλανήτες να "κουνιούνται" όλοι προς την ίδια περίπου κατεύθυνση, χωρίς να υπάρχει τίποτε άλλο εκεί έξω ικανό να παράγει ένα τέτοιο δραματικό αποτέλεσμα!

Ο πλανήτης "Εννέα" (δεξιά) "κουνάει" τους έξι πλανήτες - νάνους (αριστερά) προς την ίδια περίπου κατεύθυνση (Εικόνα: Caltech)

Μιλάμε λοιπόν για έναν καινούργιο πλανήτη που βρίσκεται πολύ πέρα ​​από γνωστό μας Ηλιακό Σύστημα. Μετρώντας την ποσότητα της δύναμης που ο πλανήτης αυτός ασκεί πάνω στους έξι "ταλαντευόμενους" νάνους-πλανήτες προσδιορίζουμε ότι ο πλανήτης "Εννέα" θα πρέπει να είναι δύο έως τέσσερις φορές μεγαλύτερος από τη Γη και δέκα φορές βαρύτερος! Του έχουμε δώσει προσωρινά το όνομα "πλανήτης Εννέα" (θα βαφτιστεί κατάλληλα μόλις οι αστρονόμοι τον δουν για πρώτη φορά στα τηλεσκόπια τους), γιατί είναι ο ένατος πλανήτης κατά σειρά από τον Ήλιο. Έρχεται αμέσως μετά τον Ποσειδώνα, ο οποίος είναι ο όγδοος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος (δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ουράνιο σώμα που γνωρίζαμε πριν σαν «ένατο πλανήτη», ο Πλούτωνας, υποβιβάστηκε το 2006 από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση (IAU) και δεν θεωρείται σήμερα κανονικός πλανήτης αλλά πλανήτης - νάνος).

Ο πλανήτης "Εννέα" λοιπόν σηματοδοτεί ένα "κβαντικό άλμα" - τόσο για την αστρονομία όσο και για την αστρολογία - μία απίστευτη αλλαγή κοσμικής κλίμακας. Είναι σα να ζούμε π.χ. στο νησί της Κούβας και να πιστεύουμε (όπως οι πρόγονοί μας συνήθιζαν να πιστεύουν πριν από μας) ότι η Κούβα είναι το μόνο μέρος που υπάρχει, ο κόσμος ολόκληρος. Και τότε ξαφνικά μια μέρα να ανακαλύψουμε ότι πέρα ​​από την Κούβα κείτεται η αχανής αμερικανική ήπειρος! Αυτού του είδους το "σοκ" βιώνουν οι αστρονόμοι στις μέρες μας! Επί χιλιάδες χρόνια πίστευαν ότι το «νησί» μας (το γνωστό μας Ηλιακό Σύστημα) ήταν το μόνο που υπήρχε και ξαφνικά ανακάλυψαν μια αχανή «ήπειρο», μια τεραστίων διαστάσεων εκτεταμένη περιοχή να κείτεται πέρα από το γνωστό μας Ηλιακό Σύστημα!

Η τεράστια τροχιά του πλανήτη "Εννέα" σε σχέση με το γνωστό μας Ηλιακό Σύστημα (τα ομόκεντρα κυκλάκια στα αριστερά. Εικόνα: Caltech)

Η κύρια δυσκολία στον εντοπισμό του πλανήτη "Εννέα" έγκειται στην τεράστια απόστασή του από τον Ήλιο. Όπως μπορείτε να δείτε και στην παραπάνω εικόνα, ο πλανήτης "Εννέα" περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο σε μια γιγαντιαία απόσταση που κατά κάποιο τρόπο είναι "εκτός κλίμακας" σε σχέση με τις αποστάσεις των γνωστών μας πλανητών (αρκετά στοιχεία αυτού του πλανήτη φαίνεται να είναι "εκτός κλίμακας"). Στην πραγματικότητα, ο πλανήτης "Εννέα" είναι τόσο απομακρυσμένος που οι αστρονόμοι εκτιμούν ότι οπτικά φαίνεται  περίπου 1000 φορές πιο αμυδρός από τον Πλούτωνα (και αν γνωρίζει κανείς το πόσο αμυδρός εμφανίζεται ο Πλούτωνας στον τηλεσκόπιά μας - μόλις λίγα pixels - τότε καταλαβαίνει ότι μιλάμε εδώ για ένα εξαιρετικά αμυδρό σώμα)! Προφανώς ο πλανήτης "Εννέα" αντικατοπτρίζει ελάχιστη ποσότητα ηλιακού φωτός, έτσι ακόμα και τα πιο ευαίσθητα τηλεσκόπια μας - αν ποτέ εστιάσουν συμπτωματικά πάνω σε αυτόν τον πλανήτη  "φάντασμα" - θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον διακρίνουν από το φόντο του έναστρου  ουρανού. Επιπλέον, ο πλανήτης "Εννέα" θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα παγωμένος, που σημαίνει ότι το θερμικό του "ίχνος" δεν είναι εύκολα ανιχνεύσιμο από τα ραδιοτηλεσκόπια μας. Έτσι, μπορεί να χρειαστούν πολλά χρόνια μέχρι να δούμε με τα μάτια μας αυτό το καινούργιο, μεγαλοπρεπές ουράνιο σώμα.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πουν τότε: γιατί θα πρέπει να μας νοιάζει ένας τέτοιος απομακρυσμένος πλανήτης που ακόμα και στα ισχυρότερα τηλεσκόπια μας σχεδόν δεν εμφανίζει το "χνάρι" του; Η απάντηση είναι ότι η αστρολογία δεν φαίνεται να νοιάζεται τόσο πολύ για τις αποστάσεις. Οι πλανήτες του γνωστού μας Ηλιακού Συστήματος - που είναι πολύ πιο κοντά μας από ότι ο πλανήτης "Εννέα" - δεν μας επηρεάζουν ιδιαίτερα (αστρολογικά) εξαιτίας της βαρυτικής τους έλξης. Αν αυτό συνέβαινε τότε - όπως ισχυρίζονται οι σκεπτικιστές - ένας/μια γυναικολόγος θα ασκούσε στο βρέφος πολύ ισχυρότερη βαρυτική έλξη με τη μάζα του σώματος του/της από οποιοδήποτε άλλο ουράνιο σώμα! Έτσι δεν είναι αποκλειστικά η εγγύτητα ενός πλανήτη σε σχέση με τη Γη που τον καθιστά αστρολογικά "ενεργό". Είναι μάλλον είναι ένα σύνθετο πλέγμα κοσμικών συσχετισμών.

Σκεφτείτε τον Πλούτωνα: είναι ένα μικρό αντικείμενο πολύ μακριά από εμάς, αλλά παρόλα αυτά μας επηρεάζει πολύ ισχυρά! Πόσο μάλλον ο πλανήτης Εννέα, που μεταξύ άλλων διαθέτει μία μάζα 5000 μεγαλύτερη από εκείνη του Πλούτωνα! Σε κάθε περίπτωση, θα ήταν γελοίο για μας τους αστρολόγους να δίνουμε βάρος σε κάποια "ουράνια βράχια" (όπως π.χ. οι αστεροειδείς "Αράχνη" ή "Έρως")  και να αγνοούμε ένα τέτοιο μαγευτικό και κυρίαρχο ουράνιο σώμα όπως ο πλανήτης "Εννέα"!

Στην πραγματικότητα, ο πλανήτης "Εννέα" φαίνεται να είναι ο απόλυτος βασιλιάς αυτής της καινούργιας, "υπερ-εκτεταμένης" περιοχής του Ηλιακού μας Συστήματος (μιας περιοχής που ανακαλύψαμε πρόσφατα και που εκτείνεται πολύ πέρα ​​από το γνωστό μας Ηλιακό Σύστημα. Αυτός λοιπόν ο μυστηριώδης πλανήτης φαίνεται να κυριαρχεί βαρυτικά σε όλη αυτή την αχανή περιοχή). Πέρα από κάθε αμφιβολία, ο πλανήτης "Εννέα" είναι ένα παντοδύναμο ουράνιο σώμα, που υποτάσσει μια ολόκληρη σειρά από πλανήτες - νάνους, υπαγορεύοντας τους ο ίδιος τις τροχιές που ακολουθούν! 


                             Οι αστρολογικές ιδιότητες του πλανήτη "Εννέα"

Ο καθορισμός των αστρολογικών ιδιοτήτων ενός πλανήτη "φαντάσματος",  που έχουμε "ανακαλύψει" μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, φαντάζει σχεδόν αδύνατος! Σκεφθείτε ότι χρειάστηκαν αρκετές δεκαετίες - ή ακόμη και αιώνες - αρχικά για να τις υποθέσουν οι αστρολόγοι, στη συνέχεια για να τις "διυλίσουν" και στο τέλος για να προσδιορίσουν τις συγκεκριμένες αστρολογικές ιδιότητες του καθενός από τους πλανήτες Ουρανού, Ποσειδώνα και Πλούτωνα. Αυτή όμως η μακροχρόνια διαδικασία παρέδωσε τελικά σε εμάς τους σημερινούς αστρολόγους ένα πολύτιμο εμπειρικό «κιτ», που αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο στον καθορισμό των ιδιοτήτων των πρόσφατα ανακαλυφθέντων ουράνιων σωμάτων.

Βλέπετε, μετά από τόσα χρόνια που οι αστρολόγοι επιχειρούσαν διακαώς να προσδιορίσουν τις ιδιότητες των πλανητών Ουρανού, Ποσειδώνα και Πλούτωνα συνειδητοποιήσαμε εκ των υστέρων ότι η "συγχρονικότητα" αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Επομένως, θα πρέπει να εξετάζουμε προσεκτικά κάθε ιδιαίτερο γεγονός, κάθε διαδικασία (εξωτερικού αλλά και εσωτερικού χαρακτήρα) που λαμβάνει χώρα στην κρίσιμη εκείνη περίοδο που συμπίπτει χρονικά με την ανακάλυψη ενός συγκεκριμένου ουράνιου σώματος. Έχουμε επίσης συνειδητοποιήσει ότι η αστρονομική πραγματικότητα ενός ουράνιου σώματος σχετίζεται στενά με την αστρολογική του φύση. Οπλισμένοι με αυτές τις γνώσεις θα επιχειρήσουμε τώρα να εντοπίσουμε κάποιες πιθανές αστρολογικές ιδιότητες του πλανήτη "Εννέα"!

Πρώτα απ' όλα, ο πλανήτης "Εννέα" είναι μια καθαρά θεωρητική σύλληψη, μια ανακάλυψη που έγινε δυνατή χάρη στην ανθρώπινη διάνοια και στις - παραγμένες από την ανθρώπινη διάνοια - επιστήμες των μαθηματικών και της αστρονομίας, χάρη στους προηγμένους υπολογιστές, τα υπερσύγχρονα αστρονομικά λογισμικά κ.λ.π. Έτσι, θα μπορούσε να είναι ένας πλανήτης που δοξάζει την ανθρώπινη διάνοια, ένας πλανήτης που παρέχει στα άτομα  και στις γενιές που επηρεάζει κορυφαίες πνευματικές / διανοητικές ικανότητες!

Και πέρα ​​από κάθε αμφιβολία, αυτός είναι ένα "υπερβατικός" πλανήτης. Στην αστρολογία καλούσαμε ήδη "υπερβατικούς" τους πλανήτες Ουρανό, Ποσειδώνα και Πλούτωνα. Επομένως, γνωρίζουμε ότι έχουμε να κάνουμε εδώ με έναν πλανήτη που πηγαίνει πέρα ​​από το "υπερβατικό". Δεν ξέρω τι μπορεί να βρίσκεται πέρα ​​από το υπερβατικό αλλά σίγουρα ο πλανήτης "Εννέα" είναι ο προάγγελος ενός καινούργιου εξαιρετικά υψηλού συνειδησιακού δυναμικού. Αντιπροσωπεύει εμπειρίες που πηγαίνουν πέρα ​​από το σύνηθες φάσμα της ζωής και είναι πιθανόν να "προσελκύει" κάποια ασυνήθιστα ή ακόμη και ακραία στην καθημερινή μας αντίληψη γεγονότα (συχνά εσωτερικού χαρακτήρα). Ένας τέτοιος "υπερ-υπερβατικός" πλανήτης θα μπορούσε να αποτελεί έναν παράγοντα τεράστιας εξέλιξης για μας τους ανθρώπους - αν και στα αρχικά στάδια μπορεί να βιώνουμε τις εμπειρίες που πηγάζουν από την αστρολογική του επιρροή σαν εξαιρετικά δυσάρεστες, σαν εμπειρίες που μας προξενούν μεγάλο πόνο και αναστάτωση. Σε ένα τόσο υπερβατικό επίπεδο πάντως η έννοια της "δυαδικότητας" αμβλύνεται σε μεγάλο βαθμό και τα λεγόμενα "πολικά αντίθετα" (π.χ. άντρας - γυναίκα) μοιάζουν να είναι όλο και περισσότερο το ίδιο!

Ο πλανήτης "Εννέα" είναι ένας χαρακτηριστικά "γενεαλογικός", συλλογικός πλανήτης. Δρα ως επί το πλείστον σε συλλογικό επίπεδο και οι επιπτώσεις του θα είναι περισσότερες εμφανείς πάνω στις ανθρώπινες γενιές παρά στα μεμονωμένα άτομα. Όλοι οι άλλοι πλανήτες παραμένουν σε ένα ζώδιο μόλις για λίγα χρόνια, για όχι αρκετό χρόνο για να αφήσουν το "αποτύπωμα" τους - την ενεργειακή "συχνότητα"  της παραμονής τους στο εν λόγω ζώδιο - σε μια ολόκληρη γενιά. Μόνο ο Πλούτωνας παραμένει περιστασιακά μέχρι και 31 χρόνια σε ένα ζώδιο - και αυτό το διάστημα βρίσκεται χρονικά στις παρυφές του πόσο διαρκεί μια γενιά. Άλλες φορές πάλι ο Πλούτωνας διατρέχει σε 12 μόλις χρόνια  ένα ζώδιο και αυτό δεν είναι αρκετό διάστημα για να προλάβει να αφήσει το "αστρολογικό του αποτύπωμα" στη συγκεκριμένη γενιά.

Θέλω να πω ότι μέχρι τώρα δεν είχαμε έναν πλανήτη που να παραμένει π.χ. σε ένα ζώδιο για έναν ολόκληρο αιώνα, ένας πλανήτη που να σηματοδοτεί με τις ιδιαίτερες "δονήσεις" του μια ολόκληρη εποχή για την ανθρωπότητα (για να κάνω μία συγκεκριμένη αναφορά, δεν υπάρχει κανένας γνωστός πλανήτης στην παραμονή του οποίου σε κάποιο ζώδιο θα μπορούσαν να αποδοθούν π.χ. οι ιδιαίτερες "δονήσεις" της εποχής της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας). Αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει τώρα, καθώς ο πλανήτης "Εννέα" παραμένει σε ορισμένα ζώδια για ολόκληρους αιώνες (αφού φαίνεται να ολοκληρώνει την - εξαιρετικά εκκεντρική - τροχιά του γύρω από τον Ήλιο σε μια περίοδο περίπου 15.000 ετών)!

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Brown / Batygin ο πλανήτης "Nine" θα μπορούσε να βρίσκεται σήμερα κάπου στον αστερισμό του "Κήτους" - που αστρολογικά αντιστοιχεί στα ζώδια του Κριού / αρχές Ταύρου. Και επειδή προχωράει πολύ αργά, είναι πολύ πιθανό ο πλανήτης "Εννέα" να βρισκόταν στο "πολεμοχαρές" ζώδιο του Κριού κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων παγκοσμίων πολέμων (μαζί με την Έριδα και τη Σέντνα, μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό μου άρθρο εδώ), σηματοδοτώντας με την παρουσία του στον Κριό μια από τις πιο αιματηρές και πολεμοχαρείς περιόδους στην ιστορία της ανθρωπότητας (με σχεδόν 70 εκατομμύρια ανθρώπινα θύματα)! ... Δεν το βλέπουμε ξεκάθαρα τώρα - καθώς κοιτάμε πλέον από κάποια απόσταση τα γεγονότα - το "πνεύμα της τρέλας" που διείπε αυτή τη ζοφερή περίοδο των δύο μαζικότερων και καταστροφικότερων πολέμων στην ιστορία της ανθρωπότητας;

Πέρα από κάθε αμφιβολία, θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τον πλανήτη "Εννέα" σαν πλανήτη κυριαρχίας και εξουσίας. Φαίνεται να υπαγορεύει με έναν μοιραίο τρόπο τη θέλησή του πάνω στα άτομα και ιδίως πάνω στις γενιές που επηρεάζει.

Είναι επίσης ένας πλανήτης που έχει προαναγγελθεί από καιρό με διαφορετικά ονόματα και μορφές! Σαν "Πλανήτης X", σαν αστρική "Νέμεσις", σαν "Τύχη" κλπ. Έτσι, ίσως έχει να κάνει με την ιδιότητα του να "προαναγγέλει" πράγματα, καταστάσεις, πρόσωπα. Θα μπορούσε επίσης να μας διδάσκει ότι μια σημαντική οντότητα μπορεί να κρύβεται πίσω από πολλά και διαφορετικά ονόματα και "πρόσωπα", το καθένα από τα οποία μπορεί να αντανακλά τελικά κάποιες τμηματικές μόνο πτυχές της!

Όλως περιέργως, ο πλανήτης "Εννέα" φαίνεται να συνδέεται με όλους τους υπερβατικούς πλανήτες / και πλανήτες - νάνους Ουρανό, Ποσειδώνα, Πλούτωνα και Έριδα! Επιπλέον, φαίνεται να συνοψίζει ορισμένες από τις ιδιότητές τους. Πρώτα απ' όλα, θυμίζει αρκετά τον πλανήτη Ουρανό, επειδή (όπως ο Ουρανός πίσω στο 1781) ανοίγει ξαφνικά μπροστά στα μάτια μας μια καινούργια αχανή περιοχή του ηλιακού μας συστήματος, μια περιοχή που δεν είχαμε καν φανταστεί ότι υπήρχε. Πρόκειται λοιπόν για ένα "ανατροπέα συστημάτων", για έναν ριζοσπαστικό και επαναστατικό πλανήτη που μας αφυπνίζει και μας βάζει σε συναρπαστικές καινούργιες διαστάσεις!

Έχει επίσης κάποιες προφανείς ομοιότητες με τον πλανήτη Ποσειδώνα! Βλέπετε, αμφότεροι αυτοί οι πλανήτες "ανακαλύφθηκαν" πρώτα σε θεωρητικό επίπεδο, λόγω των ανεξήγητων  διαταραχών που είχαν παρατηρήσει οι αστρονόμοι πάνω στις τροχιές κάποιων άλλων - ήδη ανακαλυφθέντων - ουράνιων σωμάτων. Και αφού ανακαλύφθηκαν πρώτα σε θεωρητικό επίπεδο στη συνέχεια ανακαλύφθηκαν και πρακτικά (οι αστρονόμοι τους είδαν στα τηλεσκόπια τους - ή τουλάχιστον έτσι ελπίζουμε να συμβεί και στην περίπτωση του πλανήτη "Εννέα").

Επιπλέον, ο πλανήτης «Εννέα» είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον Πλούτωνα, αφού πήρε τη θέση του και έγινε αυτός ο ένατος πλανήτης του Ηλιακού μας Συστήματος (ο Πλούτωνας υποβιβάστηκε το 2006 σε "πλανήτη-νάνο"). Κανονικά, δεν έπρεπε να υπάρχει "ένατος" πλανήτης, αλλά χάρη στην "ανακάλυψη" του γιγαντιαίου πλανήτη "Εννέα" η τάξη φαίνεται να αποκαθίσταται και ο Πλούτωνας κατά κάποιον τρόπο να δικαιώνεται! Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι ο πλανήτης "Εννέα" φαίνεται να είναι ένας "σκοτεινός" βασιλιάς, που κινείται στον αχανή ζόφο αυτής της καινούργιας "υπερ-εκτεταμένης" περιοχής του Ηλιακού μας Συστήματος. Και όπως γνωρίζουμε, ο Πλούτωνας θεωρείται ο βασιλιάς του κάτω κόσμου. Έτσι, φαίνεται να υπάρχει μια λεπτοφυής, "σημειωτικού" χαρακτήρα διασύνδεση ανάμεσα στον πρωταγωνιστή μας και στον Πλούτωνα!

Τέλος, ο πλανήτης "Εννέα" φαίνεται να έχει κάποια συγγένεια με τον πρόσφατα ανακαλυφθέντα πλανήτη - νάνο Έριδα. Βλέπετε, τα δύο αυτά αντικείμενα είναι αμφότερα κατά κάποιο τρόπο "ανεπιθύμητα". Η Έρις ήταν η μόνη θεότητα που δεν είχε προσκληθεί σε έναν σημαντικό - σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία - γάμο. Από την άλλη, ο πλανήτης "Εννέα" φαίνεται να ήταν κάποτε μέλος του γνωστού μας Ηλιακού Συστήματος (πριν από κάποια δισεκατομμύρια χρόνια) αλλά η βαρυτική επιρροή των γνωστών μας γιγαντιαίων πλανητών φαίνεται ότι τον εκσφεδόνισε από το Ηλιακό μας Σύστημα και τον εξόρισε στη μακρινή, αχανή περιοχή που βρίσκεται σήμερα.  Έτσι, ο πλανήτης "Εννέα" φαίνεται να μη χωρούσε κατά κάποιον τρόπο στο Ηλιακό μας Σύστημα, να ήταν "περιττός". Θα μπορούσε λοιπόν να αντιπροσωπεύει αστρολογικά τα χαρακτηριστικά του  ανεπιθύμητου, του φαινομενικά περιττού - που μεταφερόμενος όμως σε κάποιες άλλες διαστάσεις διαπρέπει και μεγαλουργεί!

                                                
                                                  Ανακεφαλαιώνοντας

Ο αντίκτυπος της οριστικής, οπτικής ανακάλυψης του πλανήτη "Εννέα" θα είναι τεράστιος για την αστρολογία. Βλέπετε, τουλάχιστον ήδη από το 2005 είχε ξεκινήσει μια αναζήτηση από την πλευρά της διεθνούς αστρολογικής κοινότητας για να προσδιοριστούν οι αστρολογικές ιδιότητες των πρόσφατα ανακαλυφθέντων πλανητών - νάνων Σέντνα, Έρις κ.λπ. Έκτοτε, οι αστρολόγοι σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να κατανοήσουν τη σημασία αυτών των πλανητοειδών, το κατά πόσον πρέπει να τους συμπεριλαμβάνουν στα ωροσκόπια - και φυσικά πώς θα πρέπει να τους ερμηνεύουν. Στην περίπτωση τώρα του πλανήτη "Εννέα" δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιον απλό πλανητοειδή αλλά με έναν ολόκληρο πλανήτη γίγαντα, ίσως και τέσσερις φορές μεγαλύτερου από τη Γη μας! Γι' αυτό ισχυρίζομαι ότι ο πλανήτης "Εννέα" έχει ένα ιδιαίτερο αστρολογικό "βάρος" και είναι επιτακτική ανάγκη να προσδιορίσουμε τις αστρολογικές του ιδιότητες. Και αφού τις προσδιορίσουμε θα πρέπει να αρχίσουμε να συμπεριλαμβάνουμε τον καινούργιο αυτό συναρπαστικό και μυστηριώδη πλανήτη μόνιμα στα αστρολογικά μας λογισμικά  - και γενικά στα ωροσκόπια που καταστρώνουμε!

Όταν γίνεται κάποια εξαιρετική ανακάλυψη οι άνθρωποι αισθάνονται ότι ζουν σε μια συναρπαστική εποχή! Για να νοιώσουν όμως έτσι θα πρέπει πρώτα να έχουν συνειδητοποιήσει  τη σημαντικότητα της σχετικής ανακάλυψης. Και εμείς - οι σημερινοί αστρολόγοι - είμαστε τυχεροί που ζούμε σε μια τέτοια συναρπαστική εποχή, στην εποχή που ανακαλύφθηκε ο πλανήτης "Εννέα"!

Θωμάς Γαζής
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: