Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Βίκυ Σταμάτη - το ωροσκόπιο της αίρουσας τις αμαρτίες όλων των ξέφρενων "πάρτι" στη χώρα μας!


Η σκέψη του να γράψω μια αστρολογική ανάλυση για το ωροσκόπιο της Βίκυς Σταμάτη γεννήθηκε κάτω από κάποιες ιδιαίτερες, "ψαρίστικες" θα λέγαμε συνθήκες. Συγκεκριμένα, ήμουν επισκέπτης ενός ιδρύματος όταν έμεινα για λίγο να κοιτώ στο χαζοκούτι στιγμιότυπα από την εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου ο οποίος σατύριζε - μάλλον κακόγουστα και πέφτοντας σε ένα επίπεδο φθηνού λαϊκισμού - τη γυναίκα του (κατάδικου) πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο ίδιος ο Λαζόπουλος δεν ήταν ο παλιός καλός διασκεδαστής και στα μάτια του μπορούσες να διακρίνεις ένα μελαγχολικό κενό
- που ενδεχομένως του είχε προκαλέσει η πρόσφατη απώλεια της μάνας του. Ένοιωσα μέσα μου το συγκεκριμένο του σκετς με τη Βίκυ Σταμάτη σα μάλλον αποτυχημένο και θλιβερό...Κάποια "ανθρώπινα όρια" είχαν καταπατηθεί...

Προσωπικά δεν θεωρώ ότι κάθε "έμφρον δίποδο" που περπατάει πάνω σε αυτό τον πλανήτη κατατάσσεται αυτόματα στην κατηγορία "ΑΝΘΡΩΠΟΣ". Έχω (και έχετε) συναντήσει πολλά "έμφρονα δίποδα" τα οποία θα μπορούσαν να καταταχθούν μάλλον στην  κατηγορία "κτήνος". Νομίζω λοιπόν ότι τα στοιχεία εκείνα που μας κάνουν πάνω απ' όλα ανθρώπους είναι η μεγαλοψυχία, η φιλευσπλαχνία, η ελεημοσύνη! Στοιχεία που για ένα παράξενο λόγο δεν έχουμε δείξει ακόμη σαν κοινωνία απέναντι στη Βίκυ Σταμάτη. Της οποίας το μεγάλο έγκλημα δεν είναι ότι σκότωσε συνανθρώπους της αλλά ότι ξόδευε πολλά (κλεμμένα από τον άντρα της) λεφτά για ρούχα και λούσα...Αυτό φαίνεται να μη μπορεί να της το συγχωρέσει ακόμη η Ελληνική κοινωνία, παρότι αυτή η γυναίκα έχει τιμωρηθεί στο χειρότερο δυνατό βαθμό (φυλακίστηκε, αρρώστησε και της έκαναν μαστεκτομή, κατέρρευσε ψυχικά και την έβαλαν σε ψυχιατρείο, της στέρησαν το παιδί της).

Ένα εξαιρετικό δώρο που χαρίζει η Αστρολογία σε εκείνους που την υπηρετούν αληθινά είναι εκείνο της "Διεύρυνσης της Συνειδητότητας"! Της ικανότητας δηλαδή να βλέπεις τα πράγματα στη ζωή μέσα από μια διαφορετική, πιο "φωτισμένη" και εξυψωμένη σκοπιά! Η Βίκυ Σταμάτη ανήκει στο ζώδιο των Ιχθύων (δείτε παρακάτω το ωροσκόπιο της - έχει υπολογιστεί τυπικά για το μεσημέρι γιατί δεν είναι γνωστή η ώρα γέννησης της).


Έχετε ακούσει ποτέ σας την έκφραση "οι Ιχθύες είναι ο "σκουπιδοτενεκές" του ζωδιακού"; Αν και απλουστευμένη, η έκφραση αυτή αληθεύει σε μεγάλο βαθμό. Όντας το τελευταίο ζώδιο μέσα στο ζωδιακό κύκλο οι Ιχθύες  ενσωματώνουν κατά κάποιον τρόπο όλα τα προηγούμενα ζώδια,  "συνοψίζοντας" τα! Η φύση τους είναι εξαιρετικά "συλλογική" και διάκεινται από ένα υψηλό πνεύμα μαρτυρικότητας και θυσίας. Γίνονται έτσι εύκολοι στόχοι για τα "σκουπίδια" των ανθρώπων γύρω τους! Ένας κλασικός ρόλος τον οποίο υποχρεώνονται συχνά να παίξουν - ακούσια - οι Ιχθύες είναι εκείνος του "αποδιοπομπαίου τράγου", του "εξιλαστήριου θύματος" του περιβάλλοντος τους!

Να σας δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε το πώς ένας άνθρωπος που επηρεάζεται έντονα από το ζώδιο των Ιχθύων στοχοποιείται, θυματοποιείται και υποχρεώνεται τελικά να παίξει το ρόλο του "σκουπιδοτενεκέ" της παρέας  του: ας πούμε ότι έτυχε να σχηματιστεί μια αντροπαρέα που αποτελείται βασικά από ομοφοβικούς άντρες - στους οποίους κυριαρχεί δηλαδή μια "λανθάνουσα" ομοφυλοφιλία. Οι άνθρωποι αυτοί για να διώξουν από την ψυχή τους την άβολη αίσθηση και το άγχος που τους προκαλεί το γεγονός της κρυφής ομοφυλοφιλίας τους το πιθανότερο είναι ότι θα στραφούν ομαδικά στο πιο ευαίσθητο και φαινομενικά αταίριαστο μέλος της παρέας. Το μέλος αυτό θα το στοχοποιήσουν όλοι μαζί ειρωνευόμενοι το, στολίζοντας το με μειωτικούς χαρακτηρισμούς (τύπου "αδελφάρα" - και χειρότερους φυσικά). Έτσι θα καταφέρουν τελικά να αποφορτίσουν προσωρινά την ένταση των δικών τους ψυχών - "σκουπιδοποιώντας" και κατακρεουργώντας άδικα έναν συνάνθρωπο τους...

Επεκτείνοντας αυτό το παράδειγμα, πιστεύω ότι η Βίκυ Σταμάτη τιμωρείται τώρα υπέρμετρα (και επομένως άδικα) όχι τόσο γιατί πληρώνει για τις καθαρά δικές της αμαρτίες αλλά επειδή καλείται να "άρει" και να πληρώσει μόνη της  τις αμαρτίες όλων των γυναικών στην Ελλάδα, των οποίων οι σύζυγοι (ή και οι ίδιες) συμμετείχαν στα πολλά ξέφρενα οικονομικά "πάρτι" και φαγοπότια που στήθηκαν στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες (και δεν μιλάμε μόνο για 3-4 κραυγαλέες περιπτώσεις αλλά για χιλιάδες)! Επιχειρείται δηλαδή να γίνει μια απόλυτη κατακρεούργηση αυτής της γυναίκας στο όνομα του να εξιλεωθούν και να είναι πιο ήσυχες με τη συνείδηση τους όλες οι υπόλοιπες αμαρτωλές "μεγαλο-κυρίες"!

Προσωπικά αυτό το θεωρώ άδικο, ανήθικο και αποπροσανατολιστικό! Γιατί θα ήθελα όλες τις μεγαλοπιασμένες νεόπλουτες κυρίες - που την αλά "Δυναστεία"  κομμωτηρίαση τους πιθανώς τους την πληρώνουν βρώμικα λεφτά -  να μην βρίσκουν πουθενά ελαφρυντικά στη συνείδηση τους και να μην εξιλεώνονται κατ' αυτόν τον τρόπο, καταδικάζοντας και στέλνοντας στην πυρά "αδύναμους κρίκους" σαν τη Σταμάτη! Αντίθετα, θα ήθελα να τις βλέπω να εξιλεώνονται μέσα από συνεχείς αγαθοαεργίες και φιλανθρωπίες και ούσες διαρκώς στο πλευρό των ανήμπορων και δεινοπαθούντων της κοινωνίας μας!

Σαφώς βέβαια δεν έχουμε να κάνουμε εδώ με ένα παντελώς κακόμοιρο και αθώο "ερίφιο". Η αντίθεση του Ήλιου με τον Πλούτωνα στο ωροσκόπιο της Σταμάτη δείχνει ότι η ίδια μπορεί να έχει αναμειχθεί σε ανομίες και σε βρώμικες συναλλαγές. Παράλληλα, η όψη τετραγώνου της Σελήνης της με το γενέθλιο Δία της της δίνει κάποιου είδους μεγαλομανία. Επιπλέον, αν έχει γεννηθεί κάποιες ώρες πριν από το μεσημέρι τότε η υδραργυρική "διδυμίσια" Σελήνη της σχηματίζει μια δυσαρμονικότατη όψη τετραγώνου με τον "ψαρίσιο" Ήλιο της, στοιχείο που της δημιουργεί μια οδυνηρή εσωτερική "διάσπαση" και μια κυκλοθυμικότητα.

Συχνά μισούμε αυτό που μας θυμίζει άβολες/απωθημένες πλευρές του δικού μας εαυτού! Έτσι, φτάσαμε στο σημείο του να μισούμε θανάσιμα τη Βίκυ Σταμάτη (μια "ψαρίνα" μπορεί να έλξει στον ίδιο βαθμό μια "αδικαιολόγητη" λατρεία αλλά και μια αδικαιολόγη έχθρα από την πλευρά της κοινωνίας)! Δεν λέω, έφταιξε...Το γεγονός όμως είναι ότι ΚΑΜΙΑ άλλη νεόπλουτη κυρία επιπέδου Σταμάτη δεν έχει μπει στη φυλακή στα τρία χρόνια που πέρασαν από τη φυλάκιση της τελευταίας...Δεν υπάρχουν άραγε άλλες τέτοιες κυρίες (και κύριοι); Γιατί δεν οδηγούνται λοιπόν στη φυλακή και δεν διασύρονται στο βαθμό που διασύρθηκε η Σταμάτη; Μήπως γιατί είναι πιο "κωλοπετσωμένες" και έχουν "άκρες"; Και πόσο δίκαιο είναι το να μη σε βάζουν φυλακή - αν και έχεις κλέψει με τη σέσουλα δημόσιο χρήμα - απλά και μόνο επειδή είσαι πιο "κωλοπετσωμένος/η" και έχεις "άκρες"; Τι είδους κοινωνία το επιτρέπει αυτό;

Θωμάς Γαζής

2 σχόλια:

GUY MARTIN είπε...

Το θεμα ειναι δεν το παδεχτηκε ποτε.και δεν ζητησε συγνωμη.που σαν ψαρι ηδη επρεπε να το ειχε κανει

GUY MARTIN είπε...

Το θεμα ειναι δεν το παδεχτηκε ποτε.και δεν ζητησε συγνωμη.που σαν ψαρι ηδη επρεπε να το ειχε κανει