Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Ο Μεγάλος Σταυρός του Απριλίου 2014 είναι ιστορικής σημασίας!



Η σταύρωση αποτέλεσε το κεντρικό θέμα αυτών των πασχαλιάτικων ημερών στις χριστιανικές κοινότητες. Παράλληλα όμως τις ημέρες αυτές σχηματίζεται στον ουρανό - με όλο και μεγαλύτερη ακρίβεια - ένας μοναδικός "Κοσμικός Σταυρός", ο οποίος κορυφώνεται την ερχόμενη Τρίτη 22 Απριλίου 2014 σε έναν ΤΕΛΕΙΟ σχήμα Σταυρού - ανάμεσα στους πλανήτες Πλούτωνα, Ουρανό, Δία και Άρη (όλοι τους θα βρίσκονται τότε στις 13 μοίρες του αντίστοιχου ζωδίου. Να προσθέσω εδώ μία σημαντική συγκυρία: ο Ήλιος στο γενέθλιο ωροσκόπιο της Αμερικής - Η.Π.Α. βρίσκεται στις 13 μοίρες του Καρκίνου ενώ ο Ήλιος του Ρώσου προέδρου Βλαδιμίρ Πούτιν στις 13 μοίρες του Ζυγού)!


Υπάρχουν μερικοί αστρολόγοι που ισχυρίζονται ότι αυτό το ασυνήθιστο φαινόμενο "δεν είναι κάτι το σημαντικό". Ίσως ξεχνούν ότι μια παρόμοια διάταξη "Παρορμητικού Κοσμικού Σταυρού" σχηματίστηκε στον ουρανό το 1933, όταν κορυφωνόταν το παγκόσμιο οικονομικό "κραχ" και όταν ανέβηκε στην εξουσία το κόμμα των ναζί στη Γερμανία - και διορίστηκε ο Χίτλερ ως καγκελάριος της Γερμανίας! Και επίσης ένα παρόμοιας ποιότητας "Παρορμητικό T - Τετράγωνο" είχε σχηματιστεί στον ουρανό το 1344, καθώς η θανατηφόρα βουβωνική πανώλη ετοιμαζόταν να εξαπλωθεί στην Ευρώπη και να εξολοθρεύσει σχεδόν το μισό πληθυσμό της!

 (courtesy of "Lisamooncat")

Αναμφίβολα αυτό το φαινόμενο που ζούμε κάθε άλλο παρά «μη σημαντικό» είναι. Δεν πρέπει να το φοβόμαστε μεν (για την εξέλιξη μας δουλεύει και μάλιστα με φρενήρεις από ότι φαίνεται ρυθμούς), αλλά θα πρέπει να το διερευνήσουμε βαθύτερα και να το αξιολογήσουμε πληρέστερα! Και φυσικά μπορεί να μη δώσει τελικά κάποια βιβλικού χαρακτήρα γεγονότα ακριβώς στις ημέρες της κορύφωσης του. Είναι ένα μοναδικό και πανίσχυρο αστρολογικό φαινόμενο (η ισχύς του δεν προκύπτει μόνο εξαιτίας της συνάθροισης του υψηλού ενεργειακού δυναμικού των τεσσάρων πλανητών που συμμετέχουν σε αυτό, εξαιτίας του υψηλού ενεργειακού δυναμικού των πολλών όψεων τετραγώνου και αντίθεσης που είναι κυρίαρχες σε αυτό το "Σταυρό" αλλά και από τον απροσδόκητο ιδιο-συντονισμό και των τεσσάρων συμμετεχόντων πλανητών στις 13 μοίρες ακριβώς των αντίστοιχων ζωδίων).

Η Αστρολογία όμως δεν υπακούει σε αυστηρούς μαθηματικούς κανόνες (όπως λέει και ο σημαντικός Αμερικάνος Ψυχολόγος - Αστρολόγος Glenn Perry οι αστρολογικές επιρροές εκδηλώνονται "αρχετυπικά" και όχι "μονοδιάστατα" και "γραμμικά"). Έτσι, ο Μεγάλος αυτός Σταυρός μπορεί να μην εκδηλώσει όλο το δυναμικό του στις μέρες της κορύφωσης του προξενώντας "βιβλικές καταστροφές" - όπως περιμένει ίσως το μεγαλύτερο μέρος του κοινού, που βομβαρδίζεται τις τελευταίες ημέρες από τη λιγάκι "κινέζικη" είδηση ότι ένα σπάνιο και ακραίο αστρολογικό φαινόμενο σχηματίζεται τώρα πάνω από τα κεφάλια του. Η επενέργεια αυτού του Μεγάλου Σταυρού μπορεί να διαχυθεί χρονικά και να διαπεράσει ευρύτερα τους μήνες και τα χρόνια που ζούμε, χαράζοντας τα με τη δική του ιδιαίτερη αστρολογική "σφραγίδα" και δημιουργώντας τελικά μία ξεχωριστή "εποχή" στη σύγχρονη ιστορία μας!

Θωμάς Γαζής
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: