Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

Όταν ο Άδης ανέβηκε στην κορυφή του ουρανού (η "σκοτεινή" δεκαετία 2010 - 2020)!


Όλοι/ες γνωρίζουμε ότι ο ΄Αδης είναι ο θεός του κάτω κόσμου. Επομένως κανονικά ο Άδης (ή Πλούτωνας) θα πρέπει να βρίσκεται κάτω από τα πόδια  μας, στα κατάβαθα της γης. Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν αν σας έλεγα ότι στην εποχή που ζούμε ο ΄Αδης έχει εγκαταλείψει τον κάτω κόσμο και έχει ανέβει στην κορυφή του ουρανού, στο "Ζενίθ του κόσμου"; Ότι βρίσκεται πάνω από τα κεφάλια μας, έχοντας θέσει τις κοινωνίες μας υπό την καθολική εποπτεία του; Καί μάλιστα αόρατα, με έναν τρόπο που δεν γίνεται εύκολα αντιληπτός!

Φέρνει λιγάκι σε "horror movie" αλλά είναι η αλήθεια! Η αποτρόπαια μορφή του Πλούτωνα αιωρείται απειλητικά από πάνω μας, σκοτεινιάζοντας και αναστατώνοντας τις κοινωνίες μας (αλλά και μεταμορφώνοντας τες ριζικά)! Την αδιόρατη αυτή αίσθηση νομίζω ότι την έχουμε πλέον βιώσει - και τη βιώνουμε - οι περισσότεροι/ες...Ζούμε σε μια κρίσιμη, μεταβατική, σκληρή εποχή, μια αντι-ανθρωπιστική εποχή όπου η υπέρτατη αξία είναι το χρήμα και όχι ο άνθρωπος! Αυτό είναι αρκετά "πλουτώνιο"! Και ο Πλούτωνας θα συνεχίσει να βρίσκεται στην "κορυφή του κόσμου" σε όλη τη διάρκεια της τρέχουσας δεκαετίας. Οπότε στο μέλλον οι Αστρολόγοι θα αναφέρονται στην εποχή μας καλώντας την: "η σκοτεινή δεκαετία 2010 - 2020, που ο Πλούτωνας βρισκόταν στο Ζενίθ του κόσμου"!

Ο Πλούτωνας βρίσκεται τα τελευταία 7 χρόνια μόνιμα στο ζώδιο του Αιγόκερου. Ο Αιγόκερος είναι ο άρχοντας των "πυκνών διαστάσεων" (των "ασφυκτικά" γήινων διαστάσεων δηλαδή, των "πεζών" εκείνων). Είναι ένα εξαιρετικά γήινο και ρεαλιστικό ζώδιο, που για μας τους αστρολόγους συμβολίζει το "Παγκόσμιο Μεσουράνημα"! Μην τρομάζετε με την ονομασία, πρόκειται για μια έννοια απλή - και αρκετά λειτουργική όπως θα δείτε.

Γνωρίζετε όλοι/ες τον Ζωδιακό Κύκλο... Τον βλέπετε στην παρακάτω εικόνα (στον κλασικό του "αρχετυπικό" προσανατολισμό, με το ζώδιο του Κριού να βρίσκεται στα αριστερά (στη θέση 9 μμ.) και με το ζώδιο του Αιγόκερου στην κορυφή):


Αναμφίβολα ο Ζωδιακός Κύκλος αποτελεί τη "σπονδυλική στήλη", τη βάση ενός ωροσκοπίου. Στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό: ο Ζωδιακός Κύκλος είναι ένα "δυναμικό" στοιχείο (εξελικτικό δηλαδή και όχι στατικό) που ελέγχει και κατευθύνει όλες τις διαδικασίες στο Σύμπαν! Aπό τη γέννηση ενός ανθρώπου, από την κατασκευή ενός αυτοκινήτου, από την πορεία μιας ερωτικής σχέσης ως και την πορεία της ίδιας της ανθρωπότητας!

Θα λέγαμε ότι μας βολεύει αυτό! Γιατί από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε το "γενέθλιο ωροσκόπιο" της ανθρωπότητας (σε ποια ημερομηνία γεννήθηκε άραγε ο πρώτος - πρώτος άνθρωπος;) ο Ζωδιακός μας παρέχει μια σημαντική εναλλακτική λύση: του να μπορούμε να μελετάμε την πορεία της ανθρωπότητας μέσα από τις θέσεις που παίρνουν οι "κοινωνικο-συμπαντικοί" πλανήτες (Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας) μέσα στον Zωδιακό (αλλά και από τις όψεις που σχηματίζουν μεταξύ τους)!

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μετονομάσουμε τον παραπάνω αρχετυπικά προσανατολισμένο Ζωδιακό Κύκλο σε "Παγκόσμιο Ωροσκόπιο" και να βάλουμε μέσα σε αυτόν (στις κατάλληλες θέσεις τους, ανάλογα με το γεγονός που μελετάμε) τους "κοινωνικο - συμπαντικούς" πλανήτες!


Ο τομέας εκείνος του Παγκόσμιου Ωροσκοπίου που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του (στην περιοχή  δηλαδή του Ζωδιακού Κύκλου που αντιστοιχεί στο ζώδιο του Αιγόκερου) λέγεται "Παγκόσμιο Μεσουράνημα". Το Παγκόσμιο Μεσουράνημα φανερώνει - ανάλογα με τους πλανήτες που βρίσκονται μέσα σε αυτό - το τι είδους "ενέργειες" θα εξαπλωθούν και θα επικρατήσουν στην ανθρωπότητα, ποιο "πνεύμα" - "zeitgeist" θα επικρατήσει παγκόσμια, ποιες τάσεις θα αναπτυχθούν στις κοινωνίες μας, τι πορεία θα πάρει η οικονομία κλπ. Επίσης, το πως θα κινηθούν οι διάφορες κυβερνήσεις και "εξουσίες", τι ποιότητα κυβερνώντων θα έχουμε, τι είδους "κατεστημένο" θα κυριαρχήσει στις χώρες, στον  πλανήτη μας.

Επομένως, με τον σκοτεινό Πλούτωνα να βρίσκεται στο "Παγκόσμιο Μεσουράνημα" σε όλη τη διάρκεια της δεκαετίας μας το "πνεύμα" της εποχής μας διαγράφεται σκοτεινό, χθόνιο, αδίστακτο, αρπαχτικό, απολυταρχικό, υψηλά μεταμορφωτικό, αναγεννησιακό αλλά ενδεχομένως και "θανάσιμο" - αφού αυτές τις ιδιότητες "διαχέει" τώρα στην ανθρωπότητα ο Πλούτωνας (ο μαύρος πλανήτης που ξεχωρίζει παρακάτω, στο υψηλότερο σημείο του "Παγκόσμιου Ωροσκοπίου").

Ο Πλούτωνας είναι υπεύθυνος για την "κρίση" που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, για το "χρέος" που έχει αναχθεί παγκόσμια σε πρωτεύον ζήτημα, για τη μόνιμα αιωρούμενη τριγύρω μας αίσθηση "αρπαγής" και "κατάρρευσης"! Όλοι λίγο-πολύ αισθανόμαστε ότι βιώνουμε μια κατάσταση έντονης παρακμής, μια ανεξήγητη και παράλογη κατάσταση που μας έχει οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού και που φοβόμαστε ότι μπορεί να μας φέρει στην πορεία ακόμη μεγαλύτερα δεινά! Έχουμε φτάσει δε στο σημείο να ανησυχούμε ακόμη και για την ίδια την επιβίωση μας!

Στην πραγματικότητα όλες αυτές οι λέξεις: "χρέος", "αρπαγή", "κρίση", "παρακμή", "κατάρρευση", "παραλογισμός", "φόβος", "επιβίωση" είναι κλασικές "λέξεις - κλειδιά" που συνδέονται αστρολογικά με τον Πλούτωνα! Και που βγήκαν ορμητικά τώρα στην επιφάνεια γιατί ο μυστηριώδης αυτός πλανήτης έχει ανέβει (αστρολογικά) στις μέρες μας στο υψηλότερο σημείο του ουρανού μας! Δεν είναι λοιπόν μόνο η περιβόητη όψη "τετραγώνου" Ουρανού - Πλούτωνα που έχει δημιουργήσει αυτό το ακραίο και ζοφερό σκηνικό στις μέρες που διανύουμε αλλά σε μεγάλο βαθμό και η παρουσία του Πλούτωνα στο "Παγκόσμιο Ζενίθ"!

Η τελευταία φορά που ο Πλούτωνας είχε ξαναβρεθεί στην "κορυφή του ουρανού" ήταν πριν από 250 χρόνια, περίπου. Όμως η επενέργεια του είχε εκδηλωθεί σε πολύ μικρότερο βαθμό τότε, για έναν πολύ απλό λόγο: δεν υπήρχαν οργανωμένες κοινωνίες στην έκταση που υπάρχουν σήμερα (η Νέα Υόρκη για παράδειγμα ήταν τότε σχεδόν μια κωμόπολη, δεν είχαν αναπτυχθεί τα σημερινά κολοσσιαία αστικά κέντρα, τα οικονομικά και εμπορικά δίκτυα, τα χρηματιστήρια κλπ. Το λέω αυτό γιατί ο Πλούτωνας μέσα στον Αιγόκερο επηρεάζει πρωτίστως τις οργανωμένες κοινωνίες - που βρίσκονται κάτω από την αιγίδα του ζωδίου του Αιγόκερου). Επομένως ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας η παρουσία του Πλούτωνα στον Αιγόκερο - στο Παγκόσμιο Μεσουράνημα δεν είχε εκδηλωθεί τόσο έντονα όσο στις μέρες μας! Αυτό που βιώνουμε τώρα δεν το έχει βιώσει καμιά άλλη γενιά ανθρώπων τα τελευταία 200.000 χρόνια (από τότε δηλαδή που εμφανίστηκαν οι έμφρονες άνθρωποι πάνω στη Γη)!

Θυμάστε τον "Άδη" στη μυθολογία; Είναι η ίδια (εξαπατητική) θεότητα με τον Πλούτωνα. Ο Άδης κατοικεί στον κάτω κόσμο και υφαρπάζει τις ψυχές των νεκρών - αλλά και τις περιουσίες τους. Στην πραγματικότητα ο Άδης είναι "πεντακισεκατομμυριούχος", καθώς συσσωρεύει σταθερά μέσα στους αιώνες τις περιουσίες όλων των "εν τόπω χλοερώ" αναπαυμένων ανθρώπων! Σας θυμίζει κάτι αυτό; Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φαίνεται να έχει μετατραπεί στον "Άδη" της εποχής μας, καθώς συσσωρεύει ολοένα και περισσότερο τις περιουσίες των διαφόρων "νεκρών" οικονομικά κρατών - συμβάλλοντας έτσι στην επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και εξαπλώνοντας το φάσμα της φτώχειας και της πείνας σε πληθυσμούς που μέχρι πριν από λίγα χρόνια περνούσαν σχετικά καλά.

 Με το "σκοτεινό" και "διαβολικό" Πλούτωνα να βρίσκεται τώρα στο "Ζενίθ" της ανθρωπότητας οι κάθε μορφής εξουσίες φαίνονται πιο "σκοτεινές" και μοχθηρές από ποτέ! Το κράτος καταφεύγει σε μία φοροληστρική πολιτική και οι πλειστηριασμοί και οι δημεύσεις περιουσιών και τραπεζικών καταθέσεων τείνουν στο να γίνουν η νόρμα της εποχής. Η αρπαγή έχει θεσμοθετηθεί και τελείται πλέον υπό τις ευλογίες του ίδιου του κράτους (ο Πλούτωνας είναι ο μεγάλος "άρπαγας" - θυμηθείτε π.χ. το πώς βγήκε ξαφνικά από τη γη και άρπαξε την Περσεφόνη, για να την πάρει μαζί του στον "κάτω κόσμο")!

Γενικά, οι κυβερνήσεις μας δείχνουν να λειτουργούν με έναν όλο και πιο διεφθαρμένο και παράλογο τρόπο, φθάνοντας - κατά τα φαινόμενα - ακόμη και στο να συνωμοτούν εναντίον μας (πολλής κόσμος θεωρεί ότι η κυβέρνηση του τον "ψεκάζει" με χημικά, τον προτρέπει να κάνει άχρηστα εμβόλια που περιέχουν τοξικές ουσίες κλπ.) Η αίσθηση αυτή της συνωμοτικής σκληρότητας από την πλευρά των εξουσιών επιδεινώθηκε στη διετία 2013 - 2014 καθώς ο Κρόνος μπήκε στο ζώδιο του Σκορπιού (και σχημάτισε μια "αμοιβαία υποδοχή" με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερο - υποδοχή που προσωπικά πιστεύω ότι οφείλουμε να την κατατάξουμε στις δύσκολες εκείνες).

Όπως εξηγήσαμε, κάθε "κοινωνικός - συμπαντικός" πλανήτης που στέκεται στο "Ζενίθ του Κόσμου" υπαγορεύει το "πνεύμα" που θα επικρατήσει στην ανθρωπότητα κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί! Και δεδομένου ότι ο Πλούτωνας είναι ο πιο "εξυψωμένος" πλανήτης τώρα (και θα παραμείνει σε αυτή τη θέση τουλάχιστον μέχρι το 2023 - ενώ το 2018 θα έρθει να κάτσει δίπλα του και ο Κρόνος), το πνεύμα του Πλούτωνα είναι αυτό που κυριαρχεί σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο!

Ο Πλούτωνας είναι ένας σκοτεινός, υπόγειος, αδίστακτος,υψηλά μεταμορφωτικός πλανήτης, που αγαπά τους ισχυρούς και "επιτήδειους" ανθρώπους και ευνοεί την πλουτοκρατία - ενώ περιφρονεί τους αδύναμους και επομένως κατά κάποιον τρόπο και τους φτωχούς. Αντίθετα, λατρεύει τον κατεργάρη άνθρωπο (ακόμη και τον "βρώμικο"), που καταφέρνει να επιβιώνει ή και να πλουτίζει (το είπαμε, ο Πλούτων λατρεύει τον ΠΛΟΥΤΟ) μετερχόμενος σκληρών, ανήθικων και σκοτεινών μεθόδων (δεν είναι τυχαίο το ότι ο Πλούτωνας θεωρείται ο πλανήτης της μαφίας)...

Τελικά όμως τα πράγματα δεν είναι και τόσο "μαύρα". Όλοι οι πλανήτες έχουν και δημιουργική πλευρά και στην περίπτωση του Πλούτωνα αυτή είναι η μεταμόρφωση και η αναγέννηση που θα επιφέρει μαζικά τώρα στις οργανωμένες κοινωνίες ολόκληρου του πλανήτη. Πρώτα βέβαια θα γκρεμιστούν και θα διαλυθούν πολλές από τις παλιές, φθαρμένες και μη λειτουργικές δομές και μέσα από τις στάχτες θα αναδυθεί ένας καινούργιος, πιο ζωντανός, λειτουργικός και υγιής κόσμος! 'Ολα αυτά δεν θα γίνουν ανώδυνα αλλά μέσα από ακραίες διαδικασίες που ενδεχομένως θα εξοντώσουν με διάφορους τρόπους (ψυχικά, ηθικά, οικονομικά αλλά και κυριολεκτικά) ευρύτατες μάζες αδύναμων και ευαίσθητων ανθρώπων. Βλέπετε το παιχνίδι του Πλούτωνα προσφέρεται μόνο για σκληρούς παίχτες...

Ο Πλούτωνας πάντως δεν είναι παντελώς ελεύθερος να κάνει αυτό που θέλει. Τον αντιμάχεται ένας άλλος Τιτάνας, οι οποίος βρίσκεται στον "Παγκόσμιο Ωροσκόπο" (θυμηθείτε ποιο είναι αυτό στο προ-παραπάνω σχήμα) και αγωνίζεται κατά κάποιον τρόπο να ανέλθει στον ουρανό, να εκθρονίσει από κει τον Πλούτωνα και να τον ξαναστείλει στον κάτω κόσμο, όπου και ανήκει. Μιλάμε για τον πλανήτη Ουρανό (ο μπλε πλανήτης που βλέπετε στο παρακάτω ωροσκόπιο, στα αριστερά).

Ο Ουρανός αντιπροσωπεύει το είδος εκείνο της "ενέργειας" που εκδηλώνεται πιο ορμητικά αυτή τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο (ο "Παγκόσμιος Ωροσκόπος" είναι ένα είδος "πύλης" μέσω της οποίας διαχέονται ορμητικά στην ανθρωπότητα - και στο κάθε άτομο ξεχωριστά - οι πιο καινούργιες, "φρέσκες" κοσμικές ενέργειες). Και από τη στιγμή που αστρολογικά ο Ουρανός περιέχει έντονα ανθρωπιστικά στοιχεία, ο πλανήτης αυτός μάχεται και αγωνίζεται τώρα για τα δικαιώματα όλων των μη προνομιούχων, αδικημένων ανθρώπων (τους οποίους και καλεί σε μια ευρύτερη λαική εξέγερση)!

Βρισκόμαστε έτσι σε μία κατάσταση όπου από τη μια ο Πλούτωνας στο "Παγκόσμιο Μεσουράνημα / Ζενίθ" κάνει την άρχουσα τάξη πιο ωμή, διεφθαρμένη, αρπαχτική, σκληρή και καταπιεστική από ποτέ, ενώ από την άλλη ο Ουρανός στον "Παγκόσμιο Ωροσκόπο" κάνει τα άτομα πιο συνειδητοποιημένα και επαναστατικά από ποτέ! Το πιο χαρακτηριστικό ίσως αστρολογικό γεγονός της τετραετίας 2012 - 2015 είναι ότι ο Πλούτωνας και ο Ουρανός συγκρούονται ακραία μεταξύ τους (σχηματίζοντας μία ιδιαίτερα σκληρή αστρολογική πλανητική όψη που ονομάζεται "τετράγωνο"). Η διάσπαση ανάμεσα στον πολίτη και στην "καθεστηκυία τάξη" κορυφώνεται λοιπόν στις χρονιές 2012 -2015, που η όψη τετραγώνου ανάμεσα στον Ουρανό και τον Πλούτωνα σχηματίζεται κατά περιόδους με απόλυτη ακρίβεια!

Ο πλανήτης Ουρανός είναι ο "Μεγάλος Αφυπνιστής", ο "Συνειδητοποιημένος Επαναστάτης"! Πριν από τρία χρόνια - περίπου - που έφτασε στο σημείο του "Παγκόσμιου Ωροσκόπου" ξεκίνησε να "αφυπνίζει" ορμητικά τα άτομα σε όλο τον πλανήτη, προτρέποντας τα να ανατρέψουν τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις τους και να πάρουν την εξουσία στα δικά τους χέρια! Ένα καινούργιο γενναίο άτομο γεννιέται σταδιακά τώρα, όχι πλέον απομονωμένο στο ατομικό του "σύμπαν" και "κοιμισμένο"αλλά περισσότερο εναργές, συνειδητοποιημένο και εστιασμένο στο κοινωνικό "γίγνεσθαι"!

Θωμάς Γαζής 
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
- Το άρθρο αυτό περιέχει εμπλουτισμένο/επιμελημένο υλικό από το παλαιότερο άρθρο μου: "Αστρολογικές προβλέψεις για την Ελλάδα (2012 και έπειτα)"
- Για να δείτε το πώς λειτουργεί ο Ζωδιακός σαν ένα "παγκόσμιο λογισμικό" διαβάστε τα άρθρα μου: "Ο Αναπνέων Ζωδιακός" και "Το Ζωδιακό Δείπνο (ο Ζωδιακός σαν ένα παγκόσμιο λογισμικό)"
- Διαβάστε περισσότερο για το τετράγωνο Ουρανού - Πλούτωνα στο άρθρο μου: "Πόλεμος Τιτάνων - Το ιστορικό τετράγωνο Ουρανού - Ποσειδώνα
- Κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουμε να λαμβάνουμε υπόψη μας στις προβλέψεις μας - ειδικά στις κοσμικές - και τους πλανητοειδείς όπως την Έριδα και τη Σέντνα

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Αν κοιτάξουμε -και γιατί να μην κοιτάξουμε - την αρχαία ελληνική μυθολογία, θα δούμε ότι ο Ουρανός έπεσε στα Τάρταρα όπου τον έριξε ο γιός του ο Κρόνος *(αφού τον ευνούχισε πρώτα). Στην συνέχεια βοήθησε τον Δία να πάρει την εξουσία , ο Δίας όμως ποτέ δεν ανταπέδωσε στον Ουρανό την βοήθειά που του έδωσε και δεν τον έβγαλε ποτέ από κει. Με δυο λόγια ακόμα στα Τάρταρα είναι. Ποιά είναι η σημασία του Ουρανού στο ωροσκόπιο λοιπόν? Η ωμή ενέργεια της φύσης, η τυφλή αναρχία του προϊστορικού εγώ, είναι καταδικασμένα να χάνουν πάντα το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Γιατί δεν κοιτάμε τον Δία, αντί για τον Ουρανό? Ακόμα έχω να πω, ότι ο Αιγόκερως είναι ο καθρέφτης του Καρκίνου, και το μήνυμα του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, είναι το βάθος της αλήθειας για την πνευματική κατάσταση του λαού (καρκίνος). Όπως πάνω έτσι και κάτω και αντρίστροφα. Λιγόψυχος λαός, λιγόψυχοι ηγέτες, άρπαγας λαός, άρπαγες ηγέτες. Απλά τα πράγματα!

Thomas Gazis είπε...

Παναγιώτα μου αρέσουν οι αναγωγές σου. Και συμφωνώ απόλυτα με το "Λιγόψυχος λαός, λιγόψυχοι ηγέτες, άρπαγας λαός, άρπαγες ηγέτες". Όπως αναφέρω και στο άρθρο μου "Πόλεμος Τιτάνων. Το ιστορικό τετράγωνο Ουρανού - Πλούτωνα" (θα το βρεις στο σύνδεσμο που παραθέτω στο τέλος αυτού του σχολίου) οι αστρολογικές ιδιότητες του πλανήτη Ουρανού έλκουν περισσότερο την καταγωγή τους από τον Προμηθέα παρά από τον μυθολογικό Ουρανό. ΄Ετσι, αυτό που γράφεις "Η ωμή ενέργεια της φύσης, η τυφλή αναρχία του προϊστορικού εγώ" αστρολογικά προσιδιάζει περισσότερο στον Κριό και στον Άρη παρά στον Ουρανό. Και αφού γράφεις στη δημοτική ο σωστός τύπος είναι "Αιγόκερος" με όμικρον και όχι "Αιγόκερως". Θα χαρώ να διαβάσω και πάλι σχόλια σου.

http://ifestion.blogspot.gr/search/label/%CE%9F%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82%20%CF%84%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%AC%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%BF%20%CE%BC%CE%B5%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%B1