Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

Ίδρυση κόμματος "Δημοκρατική Συμμαχία" της Ντόρας Μπακογιάννη"Γεννητούρια" ενός καινούργιου κόμματος είχαμε σήμερα. Εν μέσω πανηγυρικών εκδηλώσεων η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε επίσημα το μεσημέρι την ίδρυση του καινούργιου - υπό την ηγεσία της - κόμματος "Δημοκρατική Συμμαχία".

Ας δούμε το ωροσκόπιο που προκύπτει από τη συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα.Πρώτα απ' όλα, το κόμμα "γεννήθηκε" σε μία μέρα Πανσελήνου, λίγες ώρες πριν σχηματιστεί με ακρίβεια η Πανσέληνος στον ουρανό. Ξεκινάμε από τον Ωροσκόπο Υδροχόο, που είναι ιδανικός για πολιτικό κόμμα. Ο Ωροσκόπος Υδροχόος δηλώνει ότι το κόμμα αυτό μπορεί ενδεχομένως να κάνει τη διαφορά, μπορεί να φέρει σύγχρονες και καινοτόμες ιδέες και να αγωνιστεί για την τριάδα "ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα". Οι οιωνοί δηλαδή που δίνει ο Ωροσκόπος είναι εξαιρετικά ευνοικοί. Πίσω όμως από αυτή την υποσχόμενη μάσκα του Ωροσκόπου το πράγμα βαραίνει, αφού αφενός μεν το (ηλιακό) ζώδιο του κόμματος  είναι ο Σκορπιός ενώ το σεληνιακό του εκείνο (το ζώδιο στο οποίο βρισκόταν η Σελήνη τη στιγμή της ίδρυσης του κόμματος) είναι ο Ταύρος. Ο Σκορπιός και ο Ταύρος είναι σταθερά ζώδια και θεωρούνται εξαιρετικά συντηρητικά. Παρ' όλες λοιπόν τις αγαθές διακυρήξεις το καινούργιο κόμμα φαίνεται κατά κάποιον τρόπο να κρύβει μία ιδεολογία που στρέφεται προς το πολύ δεξιά και να συνορεύει ίσως ακόμη και με τα άκρα. Δείχνει δε  να τροφοδοτείται κυρίως από μία πολύ συντηρητική βάση (Σελήνη στον Ταύρο, σε σύνοδο με το "Υπόγειο" του ωροσκοπίου). ¨Ομως η σχέση του κόμματος με τη βάση του θα είναι εύθραυστη και θα δημιουργεί κατά διαστήματα έντονους τριγμούς  (Αφροδίτη κυβερνήτης του Τέταρτου Οίκου σε όψη Τεξεγώνου (150 μοιρών) με τον Ουρανό - κυβερνήτη του Ωροσκοπίου).
Το κρίσιμο ερώτημα βέβαια είναι το πώς θα τα πάει αυτό το κόμμα στις μελλοντικές εθνικές εκλογές (που είναι πιθανό να γίνουν πολύ πιο σύντομα από ότι νομίζουμε). Θα έλεγα ότι υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια. Το βασικότερο από αυτά είναι το ότι ο Ουρανός - ο πλανήτης κυβερνήτης αυτού του Ωροσκοπίου - σχηματίζει όψη συνόδου με τον ευεργετικό πλανήτη Δία και παράλληλα αρμονική όψη τριγώνου με τον Ήλιο του κόμματος στο Σκορπιό. Αν και η "Δημοκρατική Συμμαχία" είναι από πολιτικής άποψης ένα "βρέφος" μπορεί να πάρει τελικά περισσότερες ψήφους από ότι θα περίμενε κανείς. Και με τη σύνοδο Δία - Ουρανού στο Δεύτερο Οίκο του, το κόμμα αυτό φαίνεται να διαθέτει αρκετούς πόρους.

Η παρουσία του πλανήτη Ποσειδώνα στον Πρώτο Οίκο του κόμματος μιλάει για ένα ιδιαίτερο "charming" που αποπνέει αυτό το κόμμα και που ενδεχομένως θα "έλξει" ανθρώπους ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων. Το τέλειο τετράγωνο όμως που σχηματίζει ο Ποσειδώνας αφενός με τον Ήλιο και αφετέρου με τη Σελήνη του κόμματος (Ταυ τετράγωνο) θα μπορούσε να δηλώνει μία όχι και τόσο ειλικρινή σχέση που θα έχει αυτό το κόμμα με τη βάση του, η οποία παρόλη την αρχική έλξη μπορεί να απογοητευτεί πολύ γρήγορα και να απομακρυνθεί. Και τελικά με αυτό το σκληρό σχηματισμό Ταυ τετραγώνου που έχει στην κορυφή του τον Ποσειδώνα - και επιπλέον με το Ταυ τετράγωνο Κρόνου - Πλούτωνα - Ουρανού ενσωματωμένο μέσα του - μπορεί να αποδυναμωθεί σχετικά γρήγορα και το ίδιο το κόμμα, μετά από μία αρχικά θετική πορεία.

Η στενή σύνοδος Ερμή - Άρη ερμηνεύεται σαν μία πολύ επιθετική επικοινωνιακή πολιτική που θα υιοθετήσει η "Δημοκρατική Συμμαχία", αμφισβητώντας τα πάντα και ασκώντας έντονη κριτική σε όλους.

Κερασάκι στην τούρτα ο Πλούτωνας στον Ενδέκατο Οίκο του κόμματος. Εδώ ταιριάζει η παροιμία "αν έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς"....

Δεν υπάρχουν σχόλια: