Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2009

Ορκωμοσία της καινούργιας κυβέρνησης Παπανδρέου

Έγινε την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου η ορκωμοσία της κυβέρνησης Παπανδρέου, μετά τη θριαμβευτική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής. Η στιγμή της ορκωμασίας μίας κυβέρνησης είναι σημαντική γιατί σηματοδοτεί τη "γέννηση" της. Και επειδή σύμφωνα με το αστρολογικό αξίωμα: "ότι γεννιέται μέσα στο χρόνο φέρει την ποιότητα της στιγμής που γεννήθηκε" αν θέλουμε να μελετήσουμε το χαρακτήρα αυτής της κυβέρνησης και να επιχειρήσουμε να κάνουμε προβλέψεις για την πορεία της θα πρέπει να μελετήσουμε τον αστρολογικό χάρτη που προκύπτει από την ημέρα και την ώρα της ορκωμοσίας της. Ο χάρης αυτός είναι ο παρακάτω:Το πρώτο στοιχείο που εντυπωσιάζει είναι ότι το γενέθλιο ωροσκόπιο της σημερινής κυβέρνησης θυμίζει πάρα πολύ το γενέθλιο ωροσκόπιο της Νέας Δημοκρατίας! Τόσο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας όσο και η σημερινή κυβέρνηση ανήκουν στο ζώδιο του Ζυγού και έχουν και οι δύο Σελήνη στον Ταύρο! Και μάλιστα "γεννήθηκαν" με λίγες μέρες διαφορά (στις 4 Οκτωβρίου η Νέα Δημοκρατία, στις 7 Οκτωβρίου η καινούργια κυβέρνηση). Τι μπορεί να σημαίνει άραγε αυτό το γεγονός; Ότι ο χαρακτήρας της καινούργιας κυβέρνησης θα είναι παρόμοιος με αυτόν της Νέας Δημοκρατίας; Προφανώς όχι αλλά σίγουρα η καινούργια κυβέρνηση θα κινηθεί σε πολλά σημεία συντηρητικά, επιφυλακτικά και ίσως όχι απόλυτα ξεκάθαρα, φέρνοντας κάποιες φορές στο μυαλό του κόσμου στοιχεία της Νέας Δημοκρατίας. Αν πάλι η νέα κυβέρνηση έχει την τύχη που είχε η Νέα Δημοκρατία αυτό το διάστημα (σε μεγάλη πτώση και αποσύνθεση) τότε οι οιωνοί γι' αυτήν κάθε άλλο παρά θετικοί είναι.

Ειδικά το πολυ-συζητημένο πανίσχυρο και εκρηκτικότατο Ταυ τετράγωνο που θα σχηματιστεί από την καινούργια χρονιά στα παρορμητικά ζώδια θα επενεργήσει καταλυτικά πάνω στην καινούργια κυβέρνηση. Αυτός ο κατά κάποιον τρόπο κοσμοιστορικός πλανητικός σχηματισμός μιλάει για σχεδόν ανυπέρβλητα εμπόδια και δυσκολίες που θα συναντήσει στην πορεία η καινούργια κυβέρνηση, ειδικά αφού παρέλθει η αρχική "χαριστική" περίδος. Από τα τέλη δε του 2010 ο διελαύνων Κρόνος θα αρχίσει να σχηματίζει μία ισχυρότατη σύνοδο με τον Ήλιο της κυβέρνησης (στις 14 μοίρες του Ζυγού), στοιχείο αυτό που δείχνει τις μεγάλες ευθύνες που θα έχει επωμιστεί τότε η κυβέρνηση Παπανδρέου και τις ισχυρές πιέσεις που θα δέχεται από το κατεστημένο. Γενικά, τα τέλη 2010 και το 2011 διαγράφεται σα μία ανασταλτική περίοδος για τη σημερινή κυβέρνηση, όπου η ίδια θα νοιώθει περιορισμένη και δέσμια κάποιων έκτακτων και εξαιρετικά πιεστικών συνθηκών που θα έχουν προκύψει τότε.

Είπαμε ότι τα ωροσκόπια της καινούργιας κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας μοιάζουν. Κάποια όμως επί μέρους στοιχεία διαφοροποιούν σημαντικά τα δύο ωροσκόπια.Πρώτα απ' όλα, ο Ήλιος στο ωροσκόπιο της καινούργιας κυβέρνησης (στο ζώδιο του Ζυγού) δέχεται μία εξαιρετικά ευνοική όψη τριγώνου από τον ευεργετικό πλανήτη Δία. Στο ζώδιο του Ζυγού βέβαια ο Ήλιος βρίσκεται σε "πτώση" και επιπλέον μέσα στον Ενδέκατο Οίκο μπορεί να θεωρηθεί ότι βρίσκεται σε "αδυναμία". Ωστόσο, ο Ζυγός και ο Ενδέκατος Οίκος μπορούν να θεωρηθούν ευνοικά στοιχεία για ένα πολιτικό σχήμα.

Η Σελήνη στης κυβέρνησης βρίσκεται στο ανθεκτικό, ρεαλιστικό και πεισματάρικο ζώδιο του Ταύρου (σε "έξαρση" δηλαδή). Επιπλέον, δέχεται εξαιρετικά ευνοικές επιδράσεις από την Αφροδίτη, Ερμή και Κρόνο - που σχηματίζουν πολυαστρία στο ζώδιο της Παρθένου. Παράλληλα, όμως, δέχεται και ένα δυσαρμονικότατο τετράγωνο από τον Ποσειδώνα στον Υδροχόο.

Υπάρχουν λοιπόν κάποια μοναδικά ευνοικά αστρολογικά στοιχεία στο γενέθλιο χάρτη της καινούργιας κυβέρνησης. Τα αρμονικότατα τρίγωνα που σχηματίζουν ο Δίας απέναντι στον Ήλιο και οι Ερμής, Αφροδίτη, Κρόνος απέναντι στη Σελήνη της κυβέρνησης αποτελούν ιδανικούς οιωνούς και είναι από εκείνα που καταστούν αγαπητή και δημοφιλή μία κυβέρνηση στο λαό. Ωστόσο, η δυσαρμονική όψη του Ποσειδώνα στη Σελήνη της κυβέρνησης μιλάει για μεγάλες προσδοκίες που έχει ο λαός από αυτή την κυβέρνηση, οι οποίες στη συνέχεια μπορεί να διαψευστούν.

Η πολυαστρία Αφροδίτης - Ερμή - Κρόνου στο ζώδιο της Παρθένου και ταυτόχρονα στον κομβικό Δέκατο Οίκο της, μαζί με τη Σελήνη στον Έκτο Οίκο της, δείχνει ότι η κυβέρνηση αυτή έχει όρεξη να δουλέψει, να "καθαρίσει" τα διάφορα σκουπίδια και να εξαγνίσει την πολιτική μας ζωή, να παράξει έργο. Επίσης, να προωθήσει καινούργιες, πιο ευέλικτες και σύμφωνες με τις ανάγκες της κοινωνίας μεθόδους διακυβέρνησης. Η αντίθεση όμως που σχηματίζει αυτή η πολυαστρία με τον εκρηκτικό Ουρανό δηλώνει ότι τυχόν προσφυγές αυτής της κυβέρνησης σε παλαιότερα βλαβερά σχήματα και πρακτικές θα προκαλούν άμεση και εκρηκτική αντίδραση των κοινωνικών στρωμάτων.

Η σύνοδος Δία - Ποσειδώνα στον τρίτο Οίκο της συμβολίζει τις μεγάλες προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί γι' αυτή την κυβέρνηση, την αίσθηση ότι μπορεί να κάνει το θαύμα και να ανατρέψει τη δυσμενή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα μας.

Ο Άρης στον Όγδοο Οίκο της κυρβέρνησης δηλώνει τη μάχη που πρέπει να δώσει αυτή - κυρίως σε παρασκηνιακό επίπεδο - με τα ισχυρά επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα, με τη διαπλοκή, τη διαφθορά κ.λ.π.

Με προβληματίζει ο Ωροσκόπος της κυβέρνησης, που βρίσκεται στην τελευταία μοίρα του Σκορπιού. Στην παραδοσιακή αστρολογία αυτή η μοίρα θεωρείται δυσμενής (αν και στην εσωτερική αστρολογία θεωρείται μοίρα υψηλής πνευματικότητας). Στο ερώτημα τώρα αν θα εξαντλήσει την τετραετία αυτή η κυβέρνηση η απάντηση φαίνεται να είναι αρνητική, αφού ήδη από το 2011 οι αντρεπτικοί πλανήτες Πλούτωνας και Ουρανός θα έχουν αρχίσει να σχηματίζουν δυσαρμονικότες όψεις απέναντι στον Ήλιο της.

Θωμάς Γαζής

1 σχόλιο:

None είπε...

Κύριε Γαζή,

σε συνέχεια του παρόντος άρθρου σας, θα σας παρακαλούσα θερμά για μια πιο πρόσφατη ανάλυση των πολιτικών θεμάτων στη χώρα μας. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοί σας αστρολόγοι που υποστηρίζουν ότι μια κυβερνητική κρίση είναι ante portas και μάλιστα την τοποθετούν χρονικά μέσα στο καλοκαίρι. Ποια η γνώμη σας επ'αυτού;
ευχαριστώ πολύ!