Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Πρόγραμμα διεθνούς αστρο-συνεδρίου στην Ερέτρια

Λίγες μόνο μέρες μένουν για το μεγάλο αστρολογικό γεγονός - μέσα στην ξεραίλα του Ελληνικού αστρολογικού τοπίου - το διεθνές αστρολογικό συνέδριο που θα γίνει το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στην Ερέτρια της Εύβοιας (υπό την αιγίδα της F.A.E.S., της Ομοσπονδίας Αστρολόγων Νοτίου Ευρώπης).

Το θέμα του συνεδρίου είναι "Χρησιμότητα και όρια των σύγχρονων αστρολογικών τεχνικών σε σχέση με τις κλασικές εκείνες".
Οι ομιλητές θα πρέπει να δείξουν με παραστατικό τρόπο στους συμμετέχοντες τη χρησιμότητα των σύγχρονων αστρολογικών τεχνικών (π.χ. εξωκρόνειοι πλανήτες, αστεροειδείς, αρμονικές, αστρο-χαρτο-γεωγραφία κ.λ.π.). Τι παραπάνω μας δίνουν αυτές οι τεχνικές σε σχέση με τις τεχνικές που χρησιμοποιούσαν οι αστρολόγοι της αρχαιότητας και του μεσαίωνα - αναγέννησης; Μήπως το έχουμε παρακάνει με όλες αυτές τις καινούργιες τεχνικές και θα πρέπει να κάνουμε κάποια αυστηρότερη "διαλογή" ή και να θέσουμε κάποια όρια;

Μερικοί από τους τίτλους των διαλέξεων:

- Rosanna Zerilli: "Οι επιρροές των υπερ-κρόνειων πλανητών στο ωροσκόπιο
του Μαρσίλιο Φιτσίνο"

- Θωμάς Γαζής: "Αστρο-χαρτο-γεωγραφία. Μία υπερ-εκτιμημένη τεχνική;"

- Denis Laboure: "Οι αστρολόγοι και τα ταμπού τους"

- Helia Ramos: "Αστρολογική μελέτη των σωματικο- ψυχολογικών διαταραχών
με εστίαση στην ανορεξία"

- Adriana Cavadini: "Αστρολογική κληρονομιά"

Θα υπάρχει μετάφραση των διαλέξεων στα Ελληνικά. Η Νοτιο-ευρωπαική ομοσπονδία καθόρισε το κόστος εισόδου του κοινού στο συνέδριο στα 15 Ευρώ. Ισχύουν μόνο ονομαστικές συμμετοχές και για να κλείσετε θέση θα πρέπει να καλέστε στο 210/80.56.940 (υπάρχει και τηλεφωνητής, όπου μπορείτε να αφήσετε μήνυμα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: