Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Η "λανθάνουσα" Συναστρία των Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ


Παρά το γεγονός ότι ασχολούμαι σε βάθος με τον αστρολογικό κλάδο των "Συναστριών", η ιδέα της μελέτης της Συναστρίας των Donald και Melania Trump δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα ελκυστική για μένα. Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, έβλεπα σ' αυτούς τους δύο έναν αδίστακτο επιχειρηματία και μια άπληστη "χρυσοθήρα". Έτσι, η Συναστρία τους δεν παρουσίαζε μεγάλο ενδιαφέρον για μένα. Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι κανείς δεν φαινόταν να γνωρίζει την ώρα της γέννησης της Μελάνιας, πράγμα που σημαίνει ότι μια ενδεχόμενη συναστριακή μελέτη τους θα ήταν μάλλον ελλιπής. Αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει και ο Donald Trump είναι τώρα ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ η σύζυγός του Melania η Πρώτη Κυρία! Μια συναστριακή τους μελέτη φαίνεται να είναι τώρα πιο ελκυστική από ποτέ.

Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στους γενέθλιους χάρτες τους. Ο Donald έχει ένα ευέλικτο Ήλιο στους Διδύμους, ενώ η Σελήνη του βρίσκεται στο πύρινο και επεκτατικό ζώδιο του Τοξότη. Ο Ωροσκόπος του βρίσκεται στο βασιλικό ζώδιο του Λέοντα (αν και στην τελευταία μοίρα του)!Ο  Donald γεννήθηκε κατά τη διάρκεια μιας σεληνιακής έκλειψης (και ίσως αυτό έχει να κάνει με την ιδιότυπη, κατά κάποιον τρόπο "σκοτεινή" σχέση του με τις γυναίκες γενικά).
 

Ας περάσουμε στη Μελάνια τώρα. Δεν γνωρίζουμε ακόμη την επαληθευμένη ώρα γέννησης της και επομένως δεν γνωρίζουμε τον Ωροσκόπο της ούτε την "οικοθέτηση" των πλανητών της (γι' αυτό και δεν υπάρχουν Οίκοι στο χάρτη της - που βλέπετε παρακάτω - ενώ η αναφερόμενη ώρα γέννησης είναι συμβατική). Σε μια τέτοια περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να εστιάσουμε κυρίως στα ζώδια των "Φώτων" της (του Ήλιου και της Σελήνη της). Αλλά ακόμη κι εκεί η έλλειψη εξακριβωμένης ώρας  γέννησης της Μελάνια δημιουργεί σύγχυση, γιατί αν έχει γεννηθεί πριν από τη 01:27 πμ (ώρα Σλοβενίας) τότε έχει Σελήνη στον Τοξότη (την ίδια με τον Ντόναλντ). Αν έχει γεννηθεί όμως μετά τη 1.27 π.μ. τότε έχει Σελήνη  στον Αιγόκερο - και αυτό θα διαφοροποιούσε πολύ τα πράγματα!



Αν αμφότεροι ο Ντόναλντ και η Μελάνια έχουν Σελήνη στον Τοξότη τότε η δύναμη της Συναστρίας τους είναι ολοφάνερη! Όταν δυο άνθρωποι έχουν την ίδια Σελήνη - στο ίδιο ζώδιο και σε σύνοδο  - τότε αισθάνονται μια βαθιά, σπλαχνικού χαρακτήρα "ταύτιση"! Ανάμεσα τους αναπτύσσεται μια πλούσια συναισθηματική ροή  και μια βαθιά "κατανόηση" του ενός απέναντι στον άλλο. Αν και το χρονικό πλαίσιο για να συμβεί αυτό είναι σχετικά μικρό (από 00:00 έως 1:27 πμ της 26ης Απριλίου 1970) υπάρχει μια ισχυρή πιθανότητα ότι η Μελάνια όντως γεννήθηκε μέσα σε αυτό το συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Μαθηματικά όμως οι πιθανότητες είναι εναντίον αυτής της εκδοχής και η Πρώτη Κυρία θα μπορούσε κάλλιστα να έχει γεννηθεί μετά 01:27 πμ - έχοντας έτσι  Σελήνη στον Αιγόκερο. Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα αλλάζουν δραστικά - τόσο για τη Μελάνια όσο και για τη σχέση τους. Βλέπετε, η γυναίκα αυτή θα είχε τότε Ήλιο στον Ταύρο και Σελήνη στον Αιγόκερο, έναν εξαιρετικά γήινο και ρεαλιστικό αστρολογικό συνδυασμό δηλαδή, που κάνει το άτομο ιδιαίτερα επιρρεπή στον υλισμό και στην κοινωνική αναρρίχηση (ειδικά αν το άτομο είναι συντονισμένο στις "χαμηλότερες συχνότητες" του συνδυασμού Ταύρος - Αιγόκερος)!

Μπορεί σε πολλούς από εσάς τα στοιχεία αυτά να παραπέμπουν έντονα στην Μελάνια όμως το εντυπωσιακό γεγονός (με το σενάριο της Σελήνης στον Αιγόκερο) είναι ότι ο χάρτης της Μελάνια δεν έχει καμία αστρολογική συγγένεια με το χάρτη του Ντόναλντ Τραμπ! Τα "Φώτα" της είναι πολύ γήινα και "θηλυκά" (Ήλιος στον Ταύρο, Σελήνη στον Αιγόκερο), ενώ "Φώτα" του είναι "αερινο-πύρινα" και αμφότερα "αρσενικά" (Ήλιος στους Διδύμους και Σελήνη στον Τοξότη). Δεν υπάρχει κοινό αστρολογικό έδαφος μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα, τα δύο ωροσκόπια τους όχι μόνο δεν φέρουν καμία ουσιαστική ομοιότητα, αλλά επιπλέον δεν είναι καν συμβατά! Βλέπετε παρακάτω το "δίκυκλο" της Συναστρίας τους (ο εσωτερικός χάρτης είναι του Ντόναλντ και ο εξωτερικός της Μελάνια).


Τι συμβαίνει λοιπόν με τη σχέση των Donald και Melania Trump; Είναι η δική τους μια "φτιαχτή" σχέση, ένας "λευκός", συμβατικός γάμος; Γιατί αν τους δούμε μέσα από μια παραδοσιακή αστρολογική σκοπιά, οι δύο τους δεν φαίνεται να είναι συμβατοί. Στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πιο σύνθετα, αφού στη Συναστρία του Ντόναλντ και της Μελάνια Τραμπ εμπλέκονται κάποια αστρολογικά στοιχεία που είναι σχετικά αόρατα με την πρώτη ματιά, αλλά ζωτικής σημασίας μακροπρόθεσμα. Έχω αναπτύξει μια θεωρία για το συγκεκριμένο θέμα, όπου καλώ αυτά τα "δύσκολα να εντοπιστούν" αλλά κρίσιμα στοιχεία: "Λανθάνοντα Συναστριακά Στοιχεία" (ΛΑ.ΣΥ.Σ. σε συντομογραφία, μπορείτε να διαβάσετε τα βασικά αυτής της θεωρίας στο άρθρο μου ""Λανθάνουσα" Συναστρία: το μυστικό καύσιμο της Αγάπης"  . Το άρθρο αυτό πρωτοδημοσιεύτηκε το 2012 στον δημοφιλή αμερικάνικο ιστότοπο  "Sasstrology", με τον τίτλο "Latent Synastric Elements: The secret fuel of love".)

Όπως γνωρίζετε, ο Ήλιος στο ωροσκόπιο της γυναίκας μας λέει πολλά για τον τύπο της αρσενικής φιγούρας που την έλκει περισσότερο. Στην περίπτωση της Μελάνια, ο Ήλιος της σχηματίζει σύνοδο με τον Κρόνο της, έτσι ο ιδανικός γι' αυτήν άνδρας θα πρέπει να είναι ένας εξουσιαστικός, κοινωνικά αναγνωρισμένος και ίσως μεγαλύτερος ηλικιακά από την ίδια άνδρας . Και ο Trump προφανώς τα αντιπροσωπεύει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Επιπλέον, η σύνοδος Ήλιου - Κρόνου στο χάρτη της Μελάνια αναπτύσσει μια ισχυρή συγγένεια με τον Ήλιο του Ντόναλντ, που βρίσκεται στον Δέκατο Οίκο του (δεδομένου ότι αυτός ο Οίκος εμπεριέχει παραδοσιακά Κρόνιες ιδιότητες)!

Επιπλέον, ο Ήλιος της Μελάνια σχηματίζει μια όψη αντίθεσης με τον Δία της, έτσι ο ιδανικός της άνδρας θα πρέπει να έχει και κάποια "Δίια" χαρακτηριστικά (θα πρέπει να είναι πληθωρικός, αισιόδοξος, "μεγαλύτερος από τη ζωή" και "πλούσιος" - μεταφορικά ή κυριολεκτικά μιλώντας). Και ο Donald είναι αρκετά "Δίιος", δεδομένου ότι ένα από τα "Φώτα" του (η Σελήνη του) είναι στον Τοξότη (στο ζώδιο που κυβερνάται από τον Δία), ενώ ο Ήλιος του σχηματίζει μια όψη τριγώνου με τον Δία του!

Αυτό που είναι εντυπωσιακό εδώ είναι το γεγονός ότι στο χάρτη του Ντόναλντ η Αφροδίτη του (ένας καθοριστικός πλανήτης για τις ερωτικές σχέσεις, που εκπροσωπεί τα χαρακτηριστικά του ιδανικού  μας συντρόφου) αναπαράγει σχεδόν πανομοιότυπα τις πλανητικές όψεις του Ήλιου της Μελάνια (η Αφροδίτη του σχηματίζει σύνοδο με τον Κρόνο του και μια δύσκολη όψη με τον Δία του)! Και αυτό είναι αναμφίβολα ένα λανθάνον συναστριακό στοιχείο!

Ένα άλλο σημαντικό ΛΑ.ΣΥ.Σ. σε αυτή τη σχέση πηγάζει από το γεγονός ότι ο Ήλιος της Μελάνια στον Ταύρο "πέφτει" συναστριακά  στον Ένατο Οίκο του Ντόναλντ. Όπως είδαμε πριν, ο Ντόναλντ είναι πολύ "Δίιος"(αφού ο Ήλιος του σχηματίζει όψη τριγώνου με τον Δία του ενώ η Σελήνη του βρίσκεται στο ζώδιο του Τοξότη). Αλλά με αυτή την ΄Ενατου Οίκου "οικοθέτηση" η Μελάνια (αν και μία άκαμπτη Ταύρος) αποκτά κατά κάποιο τρόπο τοξοτίσια χαρακτηριστικά όταν αλληλεπιδρά με τον Ντόναλντ! Και αυτό σίγουρα το λατρεύει ο Ντόναλντ, επειδή η Μελάνια τον "μεγαλοποιεί" γενικά (του "ρίχνει" και τη Σελήνη της στον "μεγαλειώδη" Πέμπτο Οίκο του), τον ανεβάζει ψυχολογικά και τον κάνει να βλέπει τη φωτεινή πλευρά της ζωής! Ίσως τον μαθαίνει και κάνα-δυο πράγματα, ενώ σίγουρα τον κάνει να γελάει ...


Όσο εμβαθύνουμε στη Συναστρία τους τόσο περισσότερο συνειδητοποιούμε ότι η Μελάνια είναι ο "σταθεροποιητής", η καταπραϋντική και "γειωτική" δύναμη στη σχέση τους! Και ο Ντόναλντ χρειάζεται αναμφίβολα πολλή "γείωση", αφού έχει και τα δύο "Φώτα" του σε μεταβλητά ζώδια. Η δε Μελάνια τον συμπληρώνει και με άλλους τρόπους. Βλέπετε, παραδόξως η Σελήνη του τωρινού προέδρου της Αμερικής βρίσκεται σε έναν ιδιαίτερα τρυφερό, συναισθηματικό, οικογενειακό τομέα του ωροσκοπίου του (στον Τέταρτο Οίκο του). Σε αυτόν τον τομέα η Σελήνη είναι εξαιρετικά "ενεργοποιημένη". Υπάρχει όμως και μια άλλη πλευρά σε αυτό, καθώς η Σελήνη στον Τέταρτο Οίκο μπορεί να κάνει το άτομο ιδιαίτερα ευαίσθητο και εύθικτο. Αν η Μελάνια έχει Σελήνη στον Αιγόκερο τότε σε κάποιον βαθμό συμπληρώνει και ενισχύει αυτή την ευαίσθητη πλευρά του Donald Trump (ο Τέταρτος Οίκος και το ζώδιο του Αιγόκερου είναι κατά κάποιο τρόπο δύο συμπληρωματικές περιοχές ενός ωροσκοπίου). Και η Πρώτη Κυρία το κάνει αυτό ακόμη περισσότερο αν λάβουμε υπόψη μας το γεγονός ότι η Αφροδίτη και ο Άρης της "πέφτουν" συναστριακά στον Δέκατο Οίκο του Ντόναλντ (που σημαίνει ότι η Μελάνια γίνεται ακόμα πιο Αιγόκερος όταν στέκεται στο πλευρό του, όταν οι δυο τους αλληλεπιδρούν)!

Έχουμε ήδη αναφέρει ότι ο πλανήτης Αφροδίτη είναι υψίστης σημασίας στον έρωτα. Η Αφροδίτη της Μελάνια σχημτίζει σύνοδο με τον Ερμή της, πράγμα που σημαίνει ότι ο ιδανικός συνεργάτης της θα πρέπει να έχει κάποια "ερμήσια" χαρακτηριστικά, θα πρέπει να είναι πνευματώδης, ευέλικτος, επικοινωνιακός. Ένα κομμάτι της επιθυμεί έναν "ερμήσιο" σύντροφο και αναμφίβολα ο Ντόναλντ είναι τέτοιος (αφού ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων, που το κυβερνάει ο πλανήτης Ερμής).

Ένα άλλο κομμάτι της Μελάνια επιθυμεί έναν "αρειανού" χαρακτήρα άντρα στο πλευρό της (επειδή η Αφροδίτη της σχηματίζει σύνοδο και με τον Άρη της). Από τα παιδικά του χρόνια τώρα ο Donald Trump υπήρξε "αρειανός" τύπος (ο πλανήτης Άρης σχηματίζει σύνοδο με τον Ωροσκόπο του στο ζώδιο του Λέοντα - φημολογείται ότι πολλοί συμμαθητές του τον φοβόνταν). Επιπλέον, η Μελάνια επιθυμεί ειδικά έναν "Διδυμίσιου" χαρακτήρα αρειανό τύπο άντρα (αφού ο Άρης της βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύμων). Και από ότι καταλαβαίνετε ο Ντόναλντ (που ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων) της καλύπτει απόλυτα αυτές της τις πλευρές!

Στο χάρτη της Μελάνια, η Σελήνη της αλληλεπιδρά με τον Ουρανό (σχηματίζοντας μια όψη τετραγώνου μαζί του). Στο χάρτη του Ντόναλντ, ο Ήλιος του αλληλεπιδρά με τον Ουρανό του (σχηματίζοντας μία όψη συνόδου). Έτσι, και οι δύο έχουν ένα "ουρανοποιημένο" "Φως" (δεν είναι καθόλου τυχαίο που μπήκαν στην πολιτική). Αυτό τον "ουράνιο" κοινό παράγοντα θα πρέπει να τον καταχωρίσουμε σαν ένα ακόμη "λανθάνον" συναστριακό στοιχείο!

Φυσικά αυτή δεν είναι με κανένα τρόπο μια ολοκληρωμένη μελέτη της Συναστρίας του Ντόναλντ και της Μελάνια. Οι δυο τους έχουν πολλά ενδιαφέροντα "κλασικά" συναστριακά στοιχεία (όπως οι εξαιρετικά "συγχωνευτικές" αλλά και γεμάτες ένταση όψεις που σχηματίζει ο Πλούτωνας  με τα αντίστοιχα τους "Φώτα". Επίσης, οι ρομαντικές αλλά συχνά και "απογοητευτικές" όψεις που σχηματίζει ο Ποσειδώνας με τη Σελήνη και Αφροδίτη τους - και πολλά άλλα). Αυτού του είδους τα στοιχεία όμως αφορούν σε ένα ελαφρά διαφορετικό τομέα (ενώ μια εξαντλητική συναστριακή ανάλυση τους θα γέμιζε κανονικά 15-20 σελίδες). Σε αυτό το άρθρο προσπάθησα απλά να σας δώσω μια διαφορετική άποψη της Συναστρίας των Donald και Melania Trump, εστιάζοντας κυρίως στα "λανθάνοντα" συναστριακά τους στοιχεία, τα οποία αν και δεν είναι ιδιαίτερα προφανή καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα μιας σχέσης!

Θωμάς Γαζής 
Copyright: Θωμάς Δ.Γαζής 

Δεν υπάρχουν σχόλια: