Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

"Στη ζώνη του λυκόφωτος" (Ηλιακή Έκλειψη 9 Μαρτίου 2016)


Το μυστηριώδες και αποκρυφιστικό ζώδιο των Ιχθύων φαίνεται να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής αυτής της περιόδου, εξαιτίας της έκλειψης Ηλίου που θα συμβεί αύριο (9 Μαρτίου) μέσα σε αυτό! Τα δύο πιο ισχυρά ενεργειακά στοιχεία ενός χάρτη (ο Ήλιος και η Σελήνη) θα βρίσκονται ταυτόχρονα στο "ωκεάνιο", τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού ενεργοποιώντας έντονα τα στοιχεία και τις ποιότητες του δυαδικού αυτού τομέα! Τα όρια ανάμεσα στις πολικότητες θα γίνουν δυσδιάκριτα τώρα και μπορεί να επικρατήσουν γύρω μας συνθήκες ασάφειας και σύγχυσης. Η φαντασία θα οργιάζει και η έκφραση "τα φαινόμενα απατούν" θα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ...



Λέγεται ότι το ζώδιο των Ιχθύων συμπεριλαμβάνει - και κατά κάποιον τρόπο συμπυκνώνει - μέσα του όλα τα προηγούμενα έντεκα ζώδια. Αν ισχύει αυτό τότε η αυριανή ολική έκλειψη Ηλίου (με τη Σελήνη να βρίσκεται στο πλησιέστερο στη Γη σημείο της τροχιάς της) θα επηρεάσει έντονα όλα τα ζώδια γενικά. Πρόκειται για μία ισχυρότατη έκλειψη που δεν θα είναι όμως ορατή από την Ελλάδα. Το "μονοπάτι" της θα περάσει πάνω  από την πολύπαθη Ινδονησία (θα είναι πλήρως ορατή εκεί) και μπορεί να ξαναφέρει στο προσκήνιο καταστάσεις του παρελθόντος.

Οι Ιχθύες είναι το ζώδιο της πιο υψηλής, διαβρωτικής "μεταβλητότητας" μέσα στον ζωδιακό. Έχουν λοιπόν την ικανότητα  να μεταβάλλουν ισχυρά τις καταστάσεις! Όχι όμως τόσο σε ένα φανερό, εξωτερικό επίπεδο αλλά μύχια και "εσωτερικά"! Ένας μεγάλος κύκλος πραγμάτων φαίνεται να πλησιάζει στο τέλος του τώρα. Ο κύκλος αυτός ζητά από μας να τον ανασκοπήσουμε, να τον συνειδητοποιήσουμε πληρέστερα και να κρατήσουμε τελικά στις ψυχές μας το πολύτιμο "απόσταγμα" του (αυτό συμβολίζει το ζώδιο των Ιχθύων). Ταυτόχρονα, μία  καινούργια ορμητική διαδικασία ξεκινά τώρα (αυτό συμβολίζει η Ηλιακή Έκλειψη που - μην το ξεχνάμε - συμβαίνει πάντοτε σε φάση νεομηνίας / Νέας Σελήνης). Βέβαια πρέπει να επισημάνουμε εδώ το γεγονός ότι με τόσο ισχυρή επιρροή των Ιχθύων τα πράγματα μπορεί να μείνουν (ανεξήγητα) "μετέωρα" ανάμεσα σε δύο διαφορετικές καταστάσεις/ ¨"κόσμους" για μεγάλο χρονικό διάστημα!

Αν και θα μας επηρεάσει όλους μας λοιπόν – σαφέστατα βέβαια περισσότερο τους Ιχθύες – οι επιρροές αυτής της έκλειψης θα είναι τόσο ”εσωτερικές” και λεπτοφυείς που μπορεί να μην προκαλέσουν εντυπωσιακά εξωτερικά γεγονότα. Ακόμη και σ' αυτή την περίπτωση όμως θα επηρεαστεί ισχυρότατα το συναισθηματικό μας πεδίο  και τα βαθύτερα στρώματα του ψυχισμού μας (που επεκτείνονται στην αβυσσαλέα "περιοχή" του ασυνειδήτου μας). Το υλικό συμπλέκεται τώρα με το αόρατο και το υπερφυσικό και ίσως κάποιες στιγμές νοιώσουμε να περνάμε στη "ζώνη του λυκόφωτος".

Όταν συμβαίνει μια Ηλιακή Έκλειψη χάνεται για λίγο ο Ήλιος, το μεγάλο αρχέτυπο της Αρσενικής ενέργειας, το στοιχείο της “κεντρικότητας” που μας συγκροτεί, μας σταθεροποιεί, μας μεταδίδει φως και καθάρια λογική, μας βάζει σε τάξη και μας δίνει ασφάλεια. Για λίγο επικρατεί το σκοτάδι και κυριαρχούν - με έναν κοσμικά ανατρεπτικό τρόπο - οι θηλυκές ενέργειες της Σελήνης. Γι αυτό και λέμε ότι εκλύονται έντονα ασταθείς ενέργειες στη διάρκεια μιας ηλιακής έκλειψης, οι οποίες μπορεί γενικά να πυροδοτήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Λέγοντας βέβαια ανεξέλεγκτες καταστάσεις δεν εννοούμε απαραίτητα "αρνητικές". Ίσα - ίσα μια, έκλειψη μπορεί να ανατρέψει βαριές και δυσμενείς συνθήκες που δέσμευαν επί μακρόν το άτομο - και από αυτή την άποψη να λειτουργήσει δημιουργικά και απελευθερωτικά! Επομένως δεν ισχύει η ρηχή ερμηνεία κάποιων μήντιο-αστρολόγων που αποδίδουν συλλήβδην στις εκλείψεις μία "κακή" φύση και καλούν τον κόσμο "να μην κινείται και να μην ανασαίνει" στη διάρκεια των εκλείψεων. Τα πράγματα είναι πιο σύνθετα και σε τελική ανάλυση παίζει μεγάλο ρόλο το πώς “συναλλάσσεται” ενεργειακά η έκλειψη με το ατομικό ωροσκόπιο του/της καθενός/καθεμιάς.

Μία σημαντική καινούργια κατάσταση πάντως κυοφορείται τώρα αλλά δεν έχει δείξει ακόμη το πρόσωπο της. Νοιώθουμε ότι κάτι σημαντικό θα συμβεί αλλά δεν μπορούμε να το μορφοποιήσουμε και να το συγκεκριμενοποιήσουμε αυτό, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε μια περίεργη αναστάτωση, αγωνία και εκνευρισμό (περνάμε την κλασική "αδιαθεσία" της εγκυμοσύνης). Κάτι επαναλαμβάνεται και ανακυκλώνεται γύρω μας...Κάπου είναι σα να ξημερώνει διαρκώς η ίδια "στείρα" ημέρα - όπως συμβαίνει στην κινηματογραφική ταινία "Η ημέρα της Μαρμότας"!

 Με την τέλεια αντίθεση που σχηματίζει  αυτή η έκλειψη με τον Δία δείχνει να φέρνει έντονα σε αντιπαράθεση τις θρησκευτικές και λατρευτικές αντιλήψεις με την ηθική και με την αλήθεια. Κάποιοι φαίνεται να αναπτύσσουν μια μισαλλοδοξία και να αντιτίθενται γενικά στην εξέλιξη, στην ανάπτυξη και στην ευημερία των ανθρώπων.


Ερχόμενοι στα γεωγραφικά δεδομένα της Ελλάδας, τη στιγμή της έκλειψης ανατέλλει στη χώρα μας το ζώδιο του Αιγόκερου (που σε ειδικό μου άρθρο τεκμηριώνω ότι είναι το ζώδιο της σύγχρονης Ελλάδας). Και φυσικά μαζί με το ζώδιο του Αιγόκερου ανατέλλει και ο πλανήτης Πλούτωνας, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στον Ωροσκόπο του χάρτη της έκλειψης. Αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη έκλειψη είναι εξαιρετικά σημαντική ειδικά για μας τους Έλληνες! Θα επιφέρει κάποιου είδους ριζική μεταμόρφωση στο συλλογικό μας ασυνείδητο και στις πιο εσωτερικές πτυχές της κοινωνίας μας. Θα μας επηρεάσει σε βάθος και σε μάκρος χρόνου, θα δοκιμάσει τη φιλευσπλαχνία μας και τον ανθρωπισμό μας.

Η έκλειψη αυτή ίσως πυροδοτήσει μία εντονότερη ανθρωπιστική κρίση. Είναι πιθανές πλημμύρες, ναυάγια ή ευρείας κλίμακας μολύνσεις. Παράλληλα, η δύσκολη όψη τετραγώνου που σχηματίζει ο Κρόνος (στον Τοξότη) απέναντι στη συγκεκριμένη έκλειψη - σε συνδυασμό με την παρουσία του Πλούτωνα στον Ωροσκόπο -  μπορεί να πυροδοτήσει έντονα γεωφυσικά φαινομένα.

Θωμάς Γαζής
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: