Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Η σκοτεινή σχέση του Χίτλερ με την ανιψιά του Γκέλυ



Η Αστρολογία είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο! Μας δίνει τη δυνατότητα να υπερβούμε τον χρόνο και τον χώρο, να διαπεράσουμε ολόκληρους αιώνες ή και χιλιετίες, να πάμε στο μακρινό παρελθόν και να δούμε από κοντά ιστορικά γεγονότα που έχουν ελάχιστα καταγραφεί και παραμένουν  σκοτεινά, να αναβιώσουμε ανθρώπινες ιστορίες και καταστάσεις για τις οποίες γνωρίζουμε πολύ λίγα. Mας καθιστά ικανούς να εξερευνούμε και κατά κάποιον τρόπο να "ανασταίνουμε" τη ζωή, το χαρακτήρα και τις συμπεριφορές ιστορικών προσωπικοτήτων και σημαντικών καταστάσεων που κατά τα άλλα έχουν χαθεί στην αχλύ του χρόνου...
Χάρη στην Αστρολογία, είμαστε σε θέση να διεισδύσουμε ακόμη και στο άβατο μιας στενής ερωτικής σχέσης (αρκεί να διαθέτουμε βέβαια τα στοιχεία γέννησης των μελών της)!

Σα σήμερα (γράφω αυτό το άρθρο στις 4 Ιουνίου 2015) πριν 107 χρόνια γεννήθηκε η εύχαρις αλλά μάλλον άσημη κοπέλα που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία. Το όνομά της ήταν Geli Raubal. Ήταν ανιψιά (θετή ανιψιά στην πραγματικότητα) του Αδόλφου Χίτλερ και σύμφωνα με πολλούς και ερωμένη του (το έγκυρο "Astrodienst" για παράδειγμα αναφέρει κατά λέξη ότι η Γκέλυ ήταν "ερωμένη του Χίτλερ")!

Έχουμε στη διάθεση μας το πλήρες ωροσκόπιο του Χίτλερ. Ήταν Ταύρος, με Σελήνη στον Αιγόκερο και Ωροσκόπο στον Ζυγό (γεννήθηκε στις 20η Απριλίου του 1889, στις 18:30 στο Braunau am Inn στην Αυστρία). Το πρώτο πράγμα που μας εντυπωσιάζει στη μελέτη της Συναστρίας τους είναι ότι ο Χίτλερ δεν φαίνεται να ήταν αστρολογικά συμβατός με τη Γκέλυ, η οποία ανήκε στο ζώδιο των Διδύμων και είχε μια περήφανη και ατρόμητη Σελήνη στον Λέοντα (γεννήθηκε στις 4 Ιούνη του 1908 στο Linz της Αυστρίας. Δεν γνωρίζουμε την ώρα γέννησης της)! Το αντίθετο, προκύπτει μια τεράστια ασυμβατότητα μεταξύ της πολυαστρίας του Χίτλερ στον Ταύρο και της Σελήνης της Γκέλυ στο Λέοντα (η Σελήνη είναι ζωτικής σημασίας στο ωροσκόπιο μιας γυναίκας)! Ανεξήγητα όμως ο Χίτλερ είχε μεγάλη αδυναμία σε αυτήν την κοπέλα! Για 3 ολόκληρα χρόνια (1929-1931) τη φιλοξενούσε στο διαμέρισμά του στο Μόναχο. Και δεν πήγαινε πουθενά (σε καφετέρια, σε εστιατόριο, στην όπερα κ.λπ.) χωρίς να έχει τη Γκέλυ στο πλευρό του!


Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα το αν η σχέση Χίτλερ - Γκέλης είχε σεξουαλικό χαρακτήρα ή όχι. Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι αυτή ήταν η πιο δυνατή σχέση στη ζωή του Χίτλερ! Επίσης, ότι διαπνεόταν από μια ακραία κτητικότητα, ιδιαίτερα από τη μεριά του Αδόλφου! Όταν ο "φύρερ" ανακάλυψε ότι η ανιψιά του ενδιαφερόταν ερωτικά για τον σοφέρ του τότε απείλησε τον τελευταίο ότι θα τον σκοτώσει!

Το 1931 η Γκέλυ ζήτησε από τον Αδόλφο να αποχωρήσει από το διαμέρισμα του και να πάει πίσω στη Βιέννη προκειμένου να πάρει μαθήματα τραγουδιού (ένας εβραίος άντρας με τον οποίο ήταν κρυφά ερωτευμένη την περίμενε εκεί). Αλλά ο Χίτλερ αρνήθηκε μετά μανίας και διέταξε τους φρουρούς του να την επιβλέπουν πιο στενά. Στις 18 Σεπτεμβρίου 1931 η Γκέλυ βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά του θείου της. Κατά τα φαινόμενα είχε αυτοκτονήσει, αυτο-πυροβολούμενη στο στήθος με το ένα από τα πιστόλια του Χίτλερ. Ήταν 23 ετών!

Τι κρύβεται λοιπόν πίσω από τη σχέση Χίτλερ - Γκέλυ; Γιατί σίγουρα υπάρχει κάτι βαθύτερο εκεί που οφείλουμε να ανακαλύψουμε! Βλέπετε οι σχέσεις - οι οποιασδήποτε μορφής - δεν "συμβαίνουν" τυχαία. Υπαγορεύονται από βαθιές ανάγκες μας και υποκινούνται από κάποιες συχνά σκοτεινές και άλογες πτυχές της ψυχής μας - πτυχές που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει καν. Η Αστρολογία όμως μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά σε αυτό! Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στο συναστριακό χάρτη τους (με το γενέθλιο χάρτη του Χίτλερ να βρίσκεται στον εσωτερικό κύκλο και εκείνο της Γκέλυς στον εξωτερικό):



Αν και - όπως ήδη εξήγησα - οι δυο τους δεν φαίνεται να ταιριάζουν αστρολογικά, ωστόσο υπάρχει ένα "λανθάνον" συναστριακό στοιχείο που μπορεί να δημιουργήσει μία κάποια συμβατότητα ανάμεσα τους: η Σελήνη του Χίτλερ βρίσκεται μέσα στον "υδραργυρικό", "εφηβικό" και επικοινωνιακό Τρίτο Οίκο του. Το στοιχείο αυτό - ξεκομμένο από όλο τα υπόλοιπα - δηλώνει ότι μια γυναίκα Δίδυμοι θα μπορούσε να αποτελεί το ιδανικό "έτερον ήμισυ" του φύρερ!

Μας εντυπωσιάζει επίσης το γεγονός ότι αμφότεροι ο Ήλιος και ο Πλούτωνας της Γκέλυ πέφτουν στον Όγδοο Οίκο του Αδόλφου (ενώ ταυτόχρονα ο Ήλιος της σχηματίζει ευρεία σύνοδο με τον Πλούτωνα του)! Αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό συναστριακό στοιχείο! Στην πραγματικότητα, ο Όγδοος Οίκος είναι "Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΗΣ"! Ενώνει και συγχωνεύει δύο άτομα (ψυχολογικά, σωματικά, νοητικά, οικονομικά, ερωτικά κλπ) σε τέτοιον βαθμό που οι δυο τους διασυνδέονται σε ένα "σπλαχνικό", βαθύ επίπεδο, στα μύχια της ψυχής τους! Κάτω από την επιρροή του Όγδοου Οίκου τα μέλη μιας σχέσης κατά κάποιον τρόπο "συμπιέζονται" το ένα πάνω στο άλλο, μέχρι να απεκδυθούν τελείως το κέλυφος της ατομικότητας τους και να συγχωνευθούν σε μια ενιαία οντότητα, μετατρέποντας τους εαυτούς τους στο - ας πούμε - θρυλικό "Ανδρόγυνο"! Και με μια τέτοια ισχυρή έμφαση στον Όγδοο Οίκο του Χίτλερ κυριαρχούν σε αυτή τη σχέση κάποιες πολύ ισχυρές και ακραίες ψυχικές "ορμές" και πάθη. Επομένως αυτή η σχέση - εκτός και αν καταναλωθεί σεξουαλικά ή με κάποιον τρόπο "εξυψωθεί" - θα μπορούσε να γεννήσει συναισθήματα θανάσιμου μίσους και εχθρότητας!

Επειδή δεν γνωρίζουμε την ώρα γέννησης της Γκέλυ δεν γνωρίζουμε και την ακριβή μοίρα στην οποία βρίσκεται η Σελήνη της (η οποία μετακινείται αρκετές μοίρες στη διάρκεια μιας μέρας). Είμαστε απόλυτα σίγουροι όμως ότι είναι στον Λέοντα, γύρω στη 13η μοίρα αυτού του βασιλικού ζωδίου. Έτσι, είναι πιθανόν να σχηματίζει μια στενή σύνοδο με τον Κρόνο του Χίτλερ! Αυτό σημαίνει ότι η Γκέλυ βίωνε τον Αδόλφο σαν ένα είδος (αυστηρής και σοβαρής) πατρικής φιγούρας. Από την πλευρά του, ο Χίτλερ αισθανόταν ιδιαίτερα κολακευμένος με το να έχει στο πλευρό του αυτή τη λαμπερή και γεμάτη ζωή νεαρή γυναίκα! Η σύνοδος Κρόνου - Σελήνης θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι ο Αδόλφος επιχειρούσε σε υπερθετικό βαθμό να πειθαρχήσει και να ασκήσει έλεγχο πάνω στην Γκέλυ, λειτουργώντας σαν τροχοπέδη απέναντι στους ενθουσιασμούς της και περιορίζοντας την με κάθε τρόπο (σωματικά, ψυχολογικά κ.λ.π.) Και δεδομένου ότι και ο Κρόνος της Γκέλυς σχηματίζει δυσαρμονική όψη τετραγώνου με τη Σελήνη του Χίτλερ ήταν πολύ δύσκολο γι' αυτούς το να επικοινωνούν σε ένα εσωτερικό επίπεδο, να ανταλλάσσουν συναισθήματα, να αισθάνονται εγγύτητα στις ψυχές τους, να εκδηλώνουν τρυφερότητα μεταξύ τους κ.λπ. Επομένως, θα ήταν τελικά πιο ανώδυνο γι' αυτούς το να καταφεύγουν π.χ. σε μια σεξουαλική συνεύρεση. Κατά τα άλλα και αυτές οι δύσκολες όψεις Κρόνου - Σελήνης μπορούν να διεγείρουν συναισθήματα εχθρότητας...

Μια ισχυρή χροιά σεξουαλικότητας προκύπτει σε αυτή τη σχέση και από το γεγονός ότι ο Άρης αμφότερων σχηματίζει ισχυρή όψη με τις Σελήνες τους (μια αντίθεση ο Άρης της Γκέλυ με τη Σελήνη του Αδόλφου και ένα τετράγωνο ο Άρης του Χίτλερ απέναντι στη μεγαλοπρεπή Σελήνη της Raubal). Ήταν δύσκολο για αυτούς να αισθάνονται χαλαροί και άνετοι όταν ήταν κοντά. Ένα πνεύμα έντασης και οριακής αναστάτωσης πλανώνταν σχεδόν μόνιμα από πάνω τους. Πολύ εύκολα και χωρίς κάποιον εμφανή λόγο ο ένας ένοιωθε να αναστατώνεται από τον άλλον! Και οι δυο τους βίωναν το άλλο μέλος σαν ιδιαίτερα σκληρό και επιθετικό, σαν ένα αναίσθητο πρόσωπο που κατ' επανάληψη πλήγωνε τις ευαισθησίες τους και τα συναισθήματά τους...

Πέρα όμως από αυτά τα ισχυρά συναστριακά στοιχεία υπάρχει και κάτι άλλο που έκανε την Γκέλυ τόσο σημαντική στα μάτια του Χίτλερ: τα συγκεκριμένα δύο ζώδια μέσα στα οποία βρίσκονται τα "Φώτα" της (ο Ήλιος της στους Διδύμους και η Σελήνη της στον Λέοντα). Βλέπετε ο Χίτλερ ήταν πολύ προσκολλημένος στη μάνα του, το θάνατο της οποίας δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει. Η μητέρα του ήταν Λέων και είχε Σελήνη στους Διδύμους (είχε δηλαδή τον ανάποδο συνδυασμό της Γκέλυ!). Έτσι η ανιψιά του του θύμιζε ενδεχομένως σε μεγάλο βαθμό τη μάνα του! Εξηγείται λοιπόν το γιατί τη λάτρευε τόσο. Αλλά αυτή η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Ο πατέρας του Χίτλερ ανήκε στο ζώδιο των Διδύμων και είχε Σελήνη στον Λέοντα. Είχε δηλαδή ΑΚΡΙΒΩΣ τον ίδιο συνδυασμό "Φώτων" με τη Γκέλυ! Το γεγονός όμως είναι ότι ο Χίτλερ μισούσε θανάσιμα του πατέρα του. Και μέρος αυτού του μίσους το μετέφερε αναμφίβολα στη Γκέλυ. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει το γιατί την κακομεταχειριζόταν τόσο που την έφτασε στο σημείο να αυτοκτονήσει (αν δεν την "αυτοκτόνησαν" βέβαια.....)

Θωμάς Γαζής
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: