Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Πλανητάριο - Αστρολογικά φαινόμενα Μαρτίου 2015


Με την υπόσχεση ότι θα μας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μας και δεν θα μας αφήσει να πλήξουμε καθόλου μπαίνει ο φετινός Μάρτιος (ο οποίος διαγράφεται ιδιαίτερα πλούσιος και "ζωηρός" αστρολογικά)!  Βλέπετε, στη διάρκεια του θα συμβούν κάποια όχι και τόσο συνηθισμένα γεγονότα.
Πρώτα απ' όλα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μια δυναμική "πολυαστρία" (συγκέντρωση πολλών πλανητών στο ίδιο σημείο) στο εκρηκτικό ζώδιο του Κριού (πολυαστρία η οποία έχει αρχίσει μεν να σχηματίζεται από τον προηγούμενο μήνα αλλά φτάνει στην κορύφωση της μέσα στον Μάρτιο). Επιπλέον, στις 20 Μαρτίου συμβαίνει μία ηλιακή έκλειψη (στην τελευταία μοίρα των Ιχθύων).  Τέλος, στις 17 Μαρτίου θα συμβεί η τελευταίαακριβής όψη τετραγώνου ανάμεσα στους πλανήτες Ουρανό και Πλούτωνα (η κοσμοιστορική αυτή όψη που έχει αφήσει έντονα το "αποτύπωμα" της στην εποχή μας). 
Στις 3 Μαρτίου ο πληθωρικός Δίας σχηματίζει μία αρμονική όψη τριγώνου με τον "ηλεκτρικό" Ουρανό. Κάποιες φρέσκες, συναρπαστικές και απελευθερωτικές ενέργειες θα διαχυθούν στην ανθρωπότητα! Πιθανές καινούργιες εφευρέσεις και καινοτόμες ανακαλύψεις στον τομέα των επιστημών ή του διαστήματος!
Οι έρωτες, οι σχέσεις και οι συνεργασίες (ενδεχομένως και τα οικονομικά) ίσως πάρουν μία απροσδόκητη, ανατρεπτική και ανεξέλεγκτη τροπή γύρω στις 4 Μαρτίου, που η Αφροδίτη θα σχηματίζει σύνοδο με τον Ουρανό (και στις 5 του μηνός τετράγωνο με τον Πλούτωνα). 
Στις 5 Μαρτίου έχουμε την Πανσέληνο του μήνα, στο ζώδιο της Παρθένου. Αυτή η Πανσέληνος  δίνει έμφαση σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα μας, με την εργασία μας, αλλά και με την υγεία.
Κάποιου είδους "βίαιη απελευθέρωση ενεργειών" και βαθειές ρήξεις ίσως συμβούν γύρω στις 11 Μαρτίου, που ο υψηλά ενεργοποιημένος (στο ζώδιο του Κριού) πλανήτης Άρης θα σχηματίζει όψη συνόδου με τον Ουρανό! Η ατμόσφαιρα θα μυρίζει λιγάκι μπαρούτι εκείνες τις ημέρες (αφού στις 12 Μαρτίου ο Άρης θα σχηματίσει και μια σκληρή όψη τετραγώνου με τον Πλούτωνα).

Στις 14 Μαρτίου ο Κρόνος μπαίνει σε ανάδρομη πορεία, ωθώντας μας σε έναν επαναπροσδιορισμό των ορίων μας και σε κάποιες αναθεωρήσεις σε σχέση με το κατεστημένο, την κυβέρνηση κ.λ.π. 
Στις 17 Μαρτίου θα συμβεί η τελευταία τέλεια όψη τετραγώνου ανάμεσα στον Ουρανό και στον Πλούτωνα! Αυτό είναι ένα ιστορικού χαρακτήρα φαινόμενο το οποίο αναλύω ξεχωριστά εδώ.
Ένας άλλος βασικός πρωταγωνιστής αυτού του μήνα είναι η έκλειψη Ηλίου που θα συμβεί στις 20 Μαρτίου, στην τελευταία μοίρα των Ιχθύων (την αναλύω ξεχωριστά εδώ)!
Μια αναγέννηση σε ερωτικά/οικονομικά ζητήματα αναμένεται να φέρει η ευνοική όψη τριγώνου που θα συμβεί στις 30 Μαρτίου ανάμεσα στην Αφροδίτη και στον Πλούτωνα.

Θωμάς Γαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: