Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

"Δεν θα τον ξεχάσουμε!" (το ωροσκόπιο του Αντώνη Βαρδή)



Σήμερα τα ξημερώματα έλυσε τους δεσμούς του με τις γήινες διαστάσεις μας (μετά από δίμηνη άνιση μάχη με την ασθένεια του)  ένας από τους σημαντικούς και αγαπημένους Έλληνες τραγουδοποιούς, ο Αντώνης Βαρδής! Αστρολογικά ανήκε στο καλλιτεχνικό και εξαιρετικά δημιουργικό ζώδιο του Λέοντα ενώ επηρεαζόταν έντονα και από το ζώδιο της Παρθένου (η Σελήνη του βρισκόταν σε αυτό το τελειομανές και αγχωτικό σε κάποιο βαθμό ζώδιο). Ο Ωροσκόπος του Βαρδή είναι ο Τοξότης (σύμφωνα με την ώρα γέννησης του που μου είχε δώσει προσωπικά ο ίδιος).


Θα έλεγα ότι το ωροσκόπιο του Αντώνη Βαρδή περιέχει κάποιο στοιχείο τραγικότητας, ένα "βαρύ" στοιχείο που αντανακλόταν νομίζω και στην έκφραση του προσώπου του και στη γενικά "δυσκολογέλαστη" εξωτερική του εικόνα. Βλέπετε, παρ' όλο που ανήκε στο φωτεινό και ενθουσιώδες ζώδιο του Λέοντα στο ωροσκόπιο του είχε πολύ έντονα Πλουτώνια στοιχεία - και ο Πλούτωνας γνωρίζουμε ότι είναι ο σκοτεινός βασιλιάς του κάτω κόσμου! Δείτε το χάρτη του:


Αναμφίβολα υπήρξε καθοριστική στη ζωή του η - κάπως σπάνια - στενή σύνοδος ανάμεσα στον Ήλιο και στον Πλούτωνα του (και οι δύο βρίσκονται στις 14 μοίρες του Λέοντα, σχηματίζοντας μεταξύ τους σύνοδο "μοιρικώς" - όπως θα τη χαρακτήριζαν οι αστρολόγοι της Ελληνιστικής εποχής). Αυτή η σύνοδος θα αρκούσε από μόνη της για να δώσει μια σκοτεινή, "βαριά" και τραγική πτυχή στο χαρακτήρα του Αντώνη Βαρδή. Εδώ όμως έχουμε και κάτι άλλο! Ο Ήλιος του Βαρδή (μαζί με τον Πλούτωνα, τον Ερμή και τον Κρόνο του) βρίσκονται μέσα στον Όγδοο Οίκο του ωροσκοπίου του (έχει "πολυαστρία" στον Όγδοο του)! Για τους γνωρίζοντες, ο Όγδοος Οίκος περιέχει ισχυρές ενέργειες "πλουτώνιου" χαρακτήρα ! Επομένως εδώ έχουμε έναν άνθρωπο στο ωροσκόπιο του οποίου αναπτύσσονται σε υπερθετικό βαθμό πλουτώνιες ενέργειες - οι οποίες από τη μια είναι εξαιρετικά διαβρωτικές και από την άλλη απίστευτα μεταμορφωτικές και "αναγεννησιακές"!

Με τόσο Πλούτωνα στο ωροσκόπιο σαφώς και ο Αντώνης Βαρδής κρατούσε μυστικές τις πιο ιδιωτικές πτυχές της ζωής του (τη σοβαρή ασθένεια του π.χ. με τη γνώση της οποίας έζησε για 25 σχεδόν χρόνια). Κατά περιόδους περνούσε οξύτατες και οδυνηρότατες υπαρξιακές κρίσεις. Σε αυτές τις περιόδους έμπαινε σε ένα σκοτεινό τούνελ, όπου όλα του φαίνονταν ασήμαντα και αδιάφορα. Θα πρέπει να αγωνιζόταν τότε με τα νύχια και τα δόντια για να μαζέψει τα κομμάτια του και για να μην αφεθεί ολοκληρωτικά στην κατάθλιψη. Ο έρωτας - το να έχει δίπλα του το "ταίρι" του και να μοιράζεται απόλυτα τον εαυτό του μαζί του - αποτελούσε μία σημαντική διέξοδο για τον ίδιο (πρέπει να διέθετε ιδιαίτερο πάθος). Τελικά όμως αυτό το σκοτεινό, πλουτώνιο κομμάτι του ωροσκοπίου του ερχόταν σε κάθετη σύγκρουση με τη φωτεινή, λιονταρίσια πλευρά του - και αυτή η εγγενής αντίφαση τον έφθειρε διαρκώς και ακατάπαυστα...

Προφανώς είχε περάσει κάποιες πολύ μεγάλες κρίσεις (λέγε με Πλούτωνα) σε διάφορες φάσεις της ζωής του. Λειτουργούσε όμως σωτήρια για τον ίδιο ο Ωροσκόπος του ο Τοξότης - και ο Δίας σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο του! Αυτά τα στοιχεία - όπως και ο λιονταρίσιος Ήλιος του - τον βοηθούσαν να βγαίνει από το τέλμα και του έδιναν γενικά φως, χαρά και αισιοδοξία στη ζωή του. Κάθε φορά όμως το κυρίαρχο πλουτώνιο στοιχείο του ωροσκοπίου του επανερχόταν και του ξανάφερνε τον βαρύ προβληματισμό του "θανάτου"...Του ζητούσε επίμονα είτε να αλλάξει ριζικά ζωή και να αναγεννηθεί σε όλα τα επίπεδα είτε να προχωρήσει - με έναν κατά προτίμηση τραγικό τρόπο - σε "λύσιμο" των δεσμών του με τη γήινη πραγματικότητα μας...Σε αυτή τη φάση της ζωής του φαίνεται ότι επέλεξε το δεύτερο...

Θωμάς Γαζής
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: