Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

"Λανθάνουσα Συναστρία": το μυστικό καύσιμο της αγάπης!


Το άρθρο αυτό συμπυκνώνει τις βασικές αρχές της έρευνας του Θωμά Γαζή πάνω στη μέθοδο της λεγόμενης "Λανθανουσας Συναστρίας" - την οποία διδάσκει στα σεμινάρια του από τη δεκαετία του '90. Η αγγλική εκδοχή του συγκεκριμένου άρθρου έχει δημοσιευτεί στις 6 Ιουνίου 2012, στον κορυφαίο παγκόσμια σε θέματα Συναστρίας αμερικάνικο ιστότοπο "Sasstrology", με τίτλο: "Latent Synastric Elements: The Secret Fuel of Love"
__________________________________________________________________________________________________________________

Τι είναι αυτό που κάνει δύο ανθρώπους να έρχονται κοντά, να "κολλάνε" και να μένουν για πάντα μαζί; Μη βιαστείτε να απαντήσετε "τα αρμονικά τους ζώδια" γιατί αυτό δεν ισχύει πάντα. Έξω στη ζωή θα συναντήσετε άπειρες περιπτώσεις σχέσεων που πήγαν στραβά παρ' όλο που τα μέλη τους είχαν αρμονικά ζώδια. Από την άλλη, υπάρχουν αρκετά ζευγάρια που βρίσκονται πολύ καιρό μαζί και τα πηγαίνουν καλά, παρ' όλο που τα ζώδια των μελών τους δεν είναι συμβατά. Που σημαίνει ότι ο υποτιθέμενα αλάνθαστος κανόνας "η ιδανική σχέση προυποθέτει ισχυρά αρμονικές αμοιβαίες όψεις ανάμεσα στα δύο μέλη της" κάθε άλλο παρά αλάνθαστος είναι. Επομένως, αν τον ακολουθούμε τυφλά μπορεί να βρεθούμε προ εκπλήξεων...

Ουσιαστικά, η αστρολογία (και ειδικά η "Συναστρία", ο κλάδος της αστρολογίας που ειδικεύεται στις ανθρώπινες / ερωτικές σχέσεις) μας ανοίγουν δυνατότητες που πάνε πολύ πέρα από αυτόν τον κανόνα. Κάντε μόνοι σας μία σφυγμομέτρηση ρωτώντας τα ζώδια των γνωστών σας ζευγαριών. Με έκπληξη θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν αρκετά "δεμένα" ζευγάρια που τα μέλη τους ανήκουν σε δυσαρμονικά ζώδια!  

Δεν είναι απαραίτητα αρνητικό λοιπόν το να είναι δυσαρμονικά τα ζώδια κάποιων. Βλέπετε, όταν τα "Φώτα" (Ήλιος - Σελήνη) των μελών μίας σχέσης βρίσκονται σε δυσαρμονικά ζώδια τότε είναι πιθανό να προκύψει ανάμεσα τους μια πολυσύνθετη (και εν δυνάμει εξελικτική) διαδικασία που θα καλούσαμε "αντιστάθμηση συγκρουσιακών ενεργειών". Αν αυτή η διαδικασία διοχετευθεί σε δημιουργικά πλαίσια τότε μπορεί να δώσει θετικούς καρπούς, γεννώντας ένα δυναμικό σφυρηλάτησης ισχυρών δεσμών ανάμεσα στα μέλη μιας τέτοιας σχέσης (με την προϋπόθεση βέβαια ότι τα Φώτα τους δεν σχηματίζουν μεταξύ τους στενή δυσαρμονική όψη - με πολύ μικρή ανοχή δηλαδή)! 

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τη μελέτη μας! Θα βασιστούμε σε μια (δυσαρμονική κατά τα φαινόμενα) Συναστρία, που έκανε πάταγο στην εποχή της και που τη θεωρούν ακόμη και σήμερα μια εμβληματική ιστορία αγάπης: εκείνης του πρίγκηπα Edward (Δούκα του Windsor) και της Wallis Simpson (η μετέπειτα Δούκισσα του Windsor). Το μεγαλείο της αγάπης τους πηγάζει από το γεγονός ότι ο πρίγκιπας εγκατέλειψε το θρόνο της Αγγλίας προκειμένου να παντρευτεί την "θνητή" (και ήδη διαζευγμένη δύο φορές ) Wallis Simpson. Από πολλούς/ές το γεγονός αυτό αποτελεί υπέρτατη απόδειξη αγάπης!

Υπάρχουν βέβαια και αντιρρήσεις από τη μεριά κάποιων μελετητών, οι οποίοι/ες αμφισβητούν το κατά πόσο ήταν αγνός ο έρωτας του διάσημου αυτού ζευγαριού. Προσωπικά,  θα ήθελα να προσθέσω και ένα άλλο σημαντικό στοιχείο: ο Edward VIII ανήκει στο ζώδιο του Καρκίνου, στον μεγάλο "μαμάκια" (ή και "μπαμπακάκια" αντίστοιχα) του ζωδιακού, που συχνά παντρεύεται έναν/μια σύντροφο που έχει παρόμοια αστρολογικά στοιχεία με αυτά του "φυλετικά" αντίθετου γονιού του! Συμβαίνει λοιπόν η μάνα του Edward (η βασίλισσα "Μαίρη του Τεκ") να ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων, ακριβώς όπως η Wallis! Μπορεί να είναι και καθαρή σύμπτωση αλλά από την άλλη ένα τέτοιο "αστρολογικό οιδιπόδειο" θα εξηγούσε απόλυτα τον "ψυχικό παροξυσμό" που έπαθε ο Edward όταν πρωτοσυνάντησε αυτή τη μοιραία για τον ίδιο αμερικάνα χήρα!


Το αδιαμφισβήτο γεγονός είναι πάντως ότι οι Edward και Wallis έμειναν μαζί για 30 χρόνια - το υπόλοιπο της ζωής τους ουσιαστικά. Και από ότι δείχνουν τα γεγονότα, οι Edward και Wallis έμειναν μαζί όχι τόσο για ωφελιμιστικούς λόγους αλλά επειδή πραγματικά το ήθελαν, επειδή ένοιωθαν καλά ο ένας δίπλα στον άλλο. Μια τέτοια "αιώνια αγάπη" θα περιμέναμε να εκπροσωπείται από μια εξαιρετικά αρμονική "Συναστρία". Προς μεγάλη μας έκπληξη όμως η Συναστρία αυτών των δύο μυθικών εραστών είναι έντονα δυσαρμονική - αν την αναλύσουμε ακολουθώντας τις παραδοσιακές "συναστριακές" συνταγές. Υπάρχει όμως μια άλλη τεχνική που ερευνά βαθύτερα το "συναστριακό δυναμικό" μιας σχέσης, μια τεχνική που ίσως κρύβει το μυστικό της επιτυχίας του συγκεκριμένου επιφανούς ζευγαριού! Γι' αυτήν θα μιλήσουμε στη συνέχεια. 


Μη αρμονικά ζώδια 

Πρώτα απ' όλα, τα βασικά (ηλιακά) ζώδια τους είναι μη αρμονικά - για να μην πούμε ότι είναι καθαρά δυσαρμονικά! Και αυτό γιατί η Simpson ανήκει στο "αέρινο" και μεταβλητό ζώδιο των Διδύμων ενώ ο Edward στο "υδάτινο" και παρορμητικό ζώδιο του Καρκίνου. Επιπλέον, η Σελήνη του Edward βρίσκεται στους (και πάλι "υδάτινους") Ιχθύς (μπορείτε να δείτε τα ωροσκόπια των δύο αμέσως παρακάτω), σε μια εξαιρετικά δυσαρμονική δηλαδή θέση απέναντι στο ηλιακό ζώδιο της Wallis, τους Διδύμους!

Σύμφωνα λοιπόν με την αστρολογική παράδοση, η συγκεκριμένη κατάσταση "Φώτων που βρίσκονται σε δυσαρμονία" αποτελεί έναν εξαιρετικά αρνητικό παράγοντα για κάθε Συναστρία! Βλέπετε, στο ωροσκόπιο ενός άνδρα η Σελήνη αντιπροσωπεύει το θηλυκό "εσωτερικό Σύμπαν" του, την "anima" του, το είδος της ιδανικής θηλυκής φιγούρας προς την οποία έλκεται. Και στην προκειμένη περίπτωση έχουμε τον Edward ο οποίος - ενάντια σε κάθε κανόνα - επιχειρεί να "κουμπώσει" την anima του πάνω σε μια γυναίκα της οποίας η προσωπικότητα περιέχει τελείως διαφορετικά στοιχεία από αυτά που ο ίδιος μύχια επιθυμεί!

Το γενέθλιο ωροσκόπιο του Edward δούκα του Windsor


Το γενέθλιο ωροσκόπιο της Wallis Simpson

Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμη! Η Σελήνη της Wallis είναι στο Ζυγό, δημιουργώντας μια όψη κλασικού τετραγώνου με τον Ήλιο του Δούκα στον Καρκίνο. Ανακαλύπτουμε πάλι εδώ ένα στοιχείο δυσαρμονίας ανάμεσα στα "Φώτα" τους, μια σύγκρουση του εσωτερικού κόσμου της Wallis με την εξωτερική προσωπικότητα του Edward.

Φαίνεται περίεργο να έχει το συγκεκριμένο ζευγάρι - που θεωρείται σαν ένα από το πιο λαμπερά του προηγούμενου αιώνα - τόσο δυσαρμονικά στοιχεία. Ακόμα και οι κοινοί Ωροσκόποι τους δεν αρκούν για να αντισταθμίσουν το γεγονός αυτής της έντονης δυσαρμονίας (οι Ωροσκόποι τόσο του Edward όσο και της Wallis είναι στον Υδροχόο - αν και υπάρχουν κάποιοι αστρολόγοι που ισχυρίζονται ότι η Wallis έχει Ωροσκόπο Καρκίνο). Η ταύτιση των Ωροσκόπων τους μιλά περισσότερο για κάποιο κοινό υπόβαθρο και για μια έλξη που κορυφώθηκε κυρίως κατά τα πρώτα στάδια της σχέσης τους. Σε κάθε περίπτωση, οι κοινοί Ωροσκόποι δεν αποτελούν από μόνοι τους ικανό αστρολογικό στοιχείο για να "δεσμεύσουν" μακροχρόνια δύο άτομα. Πώς έζησε λοιπόν αυτό το ζευγάρι ευτυχισμένο τόσα χρόνια;


Λανθάνον Στοιχείο # 1: Ασύμβατη Σύνοδος 

Δεν πρόκειται να πάρουμε ικανοποιητική απάντηση σε αυτό το ερώτημα παρά μόνο αν εφαρμόσουμε την τεχνική της "Λανθάνουσας Συναστρίας". Μάλλον δεν τον έχετε ξανακούσει αυτό τον όρο. Πρόκειται για μία μέθοδο που ανέπτυξα προσωπικά στα μέσα της δεκαετίας του 1990 (είχα μόλις εκδόσει τότε το βιβλίο "Συναστρία"), στην προσπάθεια μου να κατανοήσω το γιατί κάποιες σχέσεις λειτουργούν ικανοποιητικά ενώ δεν φαίνεται να περιέχουν πολύ αρμονικά στοιχεία. Ανακάλυψα λοιπόν ότι στις σχέσεις αυτές υπήρχαν τελικά στοιχεία έντονης ταύτισης, απλά ήταν διαφορετικού τύπου από τα παραδοσιακά αρμονικά στοιχεία που με είχαν μάθει οι δάσκαλοι μου να αναζητώ. Ήταν στοιχεία "συγκαλυμμένα" κατά κάποιον τρόπο και απαιτούσαν μια πιο ενδελεχή μελέτη για να βγουν στην επιφάνεια Γι' αυτό και τα ονόμασα "λανθάνοντα συναστριακά στοιχεία"!

Ας δούμε λοιπόν πώς εφαρμόζεται η μέθοδος της "Λανθάνουσας Συναστρίας" στο συγκεκριμένο ζευγάρι. Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στα ωροσκόπια τους, ο Edward και η Wallis φαίνεται να έχουν ελάχιστα κοινά / αρμονικά στοιχεία. Δεν έχουν π.χ. μεγάλες αστρολογικές ομοιότητες (εκτός από τους κοινούς Ωροσκόπους). Τα σημαντικότατα ηλιακά και σεληνιακά τους ζώδια κάθε άλλο παρά αρμονικά είναι! Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια "λανθάνοντα" συναστριακά στοιχεία που - αν και δε διακρίνονται εύκολα - είναι ζωτικής σημασίας! Θα πρέπει λοιπόν να βουτήξουμε βαθύτερα στη Συναστρία τους για να κατανοήσουμε τις "μυστικές ενέργειες" που τους έφεραν κοντά και τους ένωσαν.

Πρώτα απ' όλα, τα βασικά ζώδια τους είναι μεν δυσαρμονικά αλλά οι αντίστοιχοι Ήλιοι τους βρίσκονται πολύ κοντά στο ζωδιακό κύκλο, απέχοντας μόλις 3 μοίρες ο ένας από τον άλλο. Επομένως οι Ήλιοι τους - αν και σε διαφορετικά ζώδια - σχηματίζουν στην πραγματικότητα μία όψη συνόδου. Αυτό το είδος συνόδου το ονομάζουμε "ασύμβατο", επειδή έρχεται σε αντίθεση με την κλασική έννοια του τι είναι σύνοδος (δύο πλανήτες στο ίδιο ζώδιο). "Ασύμβατη σύνοδος" ή όχι, το γεγονός παραμένει ότι οι Ήλιοι των Edward και Wallis βρίσκονται σε σύνοδο και επομένως μοιράζονται κάποια στοιχεία. Θα λέγαμε λοιπόν ότι οι εξωτερικές τους προσωπικότες αποκτούν εδώ έναν κάποιο βαθμό συγγένειας.


Λανθάνον Στοιχείο # 2: Ασύμβατο Τρίγωνο

Ένα δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι η λανθάνουσα όψη τριγώνου που σχηματίζεται από τη Σελήνη του Edward και τον Ήλιο της Wallis. Και αυτή η όψη είναι "ασύμβατη", αφού έχουμε εδώ μία πολύ αρμονική όψη να σχηματίζεται ανάμεσα σε πλανήτες που βρίσκονται σε ζώδια που θεωρούνται ασύμβατα μεταξύ τους (Ιχθύες - Δίδυμοι). Παρ' όλα αυτά όμως, η Σελήνη του Edward και ο Ήλιος της Wallis απέχουν περίπου 120 μοίρες - σχηματίζοντας μια ιδιαίτερα αρμονική όψη, που βοηθά πολύ στο να έρθει κοντά και να "κουμπωθεί" ο εσωτερικός κόσμος του Edward με την ουσιαστικά δυσαρμονική απέναντι του εξωτερική προσωπικότητα της Wallis.

Η Συναστρία Edward - Wallis


Λανθάνον Στοιχείο # 3: Αμοιβαία 'Εμφαση του Πέμπτου Οίκου 

Η Συναστρία των δύο αυτών θρυλικών εραστών γίνεται ακόμη πιο σημαντική αν προχωρήσουμε πέρα από τα ζώδια και λάβουμε υπόψη μας π.χ. και τους Οίκους μέσα στους οποίους βρίσκονται τα "Φώτα" τους. Ο Ήλιος της Wallis βρίσκεται στον Πέμπτο Οίκο της. Από τη στιγμή όμως που ο Πέμπτος Οίκος βρίσκεται αρχετυπικά σε αντιστοιχία με το ζώδιο του Λέοντα (σύμφωνα με τη λογική: ο Πρώτος Οίκος φέρει στοιχεία του Κριού, ο Δεύτερος στοιχεία του Ταύρου, ο Τρίτος των Διδύμων κ.ο.κ.) σε αυτή την περίπτωση προκύπτει ότι έμμεσα η Wallis έχει έναν "λανθάνοντα" βασιλικό Ήλιο στο Λέοντα! Όμως και ο Ήλιος του Edward βρίσκεται στον Πέμπτο Οίκο του ωροσκοπίου του, παρέχοντας του επίσης "λιονταρίσια" στοιχεία.

Αμφότεροι οι Ήλιοι τους λοιπόν βρίσκονται μέσα στον φυσικό τους Οίκο (τον Πέμπτο), κάνοντας αυτά τα δύο άτομα ακτινοβόλα, κυριαρχικά, αριστοκρατικά. Αναμφίβολα λοιπόν αυτή η κοινή έμφαση του Πέμπτου Οίκου δημιούργησε μια ισχυρή αίσθηση "κοινότητας" ανάμεσα τους. Το "κερασάκι στην τούρτα" το βάζει ο Ήλιος της Wallis ο οποίος "πέφτει" και αυτός με τη σειρά του στον Πέμπτο Οίκο του Edward! Η συγκεκριμένη οικοθέτηση "λιονταροποιεί" ακόμη περισσότερο τον Ήλιο της Δούκισας και δίνει έντονη ακτινοβολία και αίγλη σε αυτό το ζευγάρι. Χάρη λοιπόν στην Συναστρία τους η Wallis Simpson μετατρεπόταν σε μια πολύ φωτεινή και αριστοκρατική Λιονταρίνα (ειδικά τις στιγμές που βρισκόταν δίπλα στον άντρα της!).


Λανθάνον Στοιχείο # 4: "Συγγενικές ενέργειες" στα Φώτα των μελών της σχέσης

Η Wallis γεννήθηκε κάτω από το ζώδιο των Διδύμων και είχε Σελήνη στο ζώδιο του Ζυγού. Η Σελήνη της βρίσκεται στον Όγδοο οίκο της, συνεπώς παίρνει κάποια "σκορπίσια" χαρακτηριστικά (ο 'Ογδοος Οίκος αντιστοιχεί αρχετυπικά στο ζώδιο του Σκορπιού). Οπότε έχουμε εδώ μια κατά κάποιον τρόπο "πλουτώνεια" Σελήνη, που δίνει στη Wallis έναν πολύ ισχυρό και διεισδυτικό ψυχισμό και ένα χαρακτήρα γεμάτο ερωτισμό και πάθος! Επιπλέον, αυτή η "σκορπίσιας χροιάς" Σελήνη της είναι απόλυτα συμβατή τόσο με τον "καρκινίσιο" Ήλιο του Edward όσο και με την "ψαρίσια" Σελήνη του (αφού και τα τρία αυτά ζώδια είναι του "νερού", είναι ζώδια που αρέσκονται στο να βιώνουν έντονα και βαθιά συναισθήματα και στο να συγχωνεύονται ψυχικά με τους ανθρώπους γύρω τους).

Ο Ήλιος του Edward σχηματίζει μια σκληρή όψη τετραγώνου με τον ισχυρό Άρη του (στον Κριό). Το στοιχείο αυτό του προσδίδει υψηλή ενεργητικότητα, δυναμισμό και αρρενωπότητα. Παράλληλα όμως η σκληρή αυτή όψη δημιουργεί κάποια εξαιρετικά ανυπόμονα και εριστικά στοιχεία στο χαρακτήρα του (στοιχεία που ενισχύονται περαιτέρω από την παρουσία της Σελήνης του στον Πρώτο Οίκο του). Αλλά και η Wallis είχε πιθανώς μια εξίσου επιθετική και εριστική πλευρά, αφού ο Άρης της (επίσης στον Κριό) σχηματίζει μία τέλεια αντίθεση με τη "σκορπίσιου χαρακτήρα" Σελήνη της στο Ζυγό. Αυτές οι ομοιότητες στους γενέθλιους χάρτες τους δημιουργούν τελικά "συγγενικές" πτυχές στο χαρακτήρα τους και στην ψυχοσύνθεση τους (θυμηθείτε ότι ο άντρας εκφράζεται περισσότερο μέσα από τον Ήλιο του ενώ η γυναίκα μέσα από τη Σελήνη της).

Η Σελήνη του Edward μέσα στον "παρορμητικό" Πρώτο Οίκο του φανερώνει την ανάγκη του να έχει στο πλευρό του μια δυναμική, διεκδικητική αλλά και περιπετειώδη γυναίκα. Τα συγκεκριμένα στοιχεία τα ενσάρκωνε ιδανικά η Wallis!


Λανθάνον Στοιχείο # 5: Αλληλεπίδραση Αφροδίτης - Ερμή

Η Wallis είχε στο ωροσκόπιο της μία σύνοδο Ήλιου - Αφροδίτης (και Σελήνη στο Ζυγό). Αυτό σημαίνει ότι και τα δύο "Φώτα" της είχαν μία έντονα "Αφροδίτεια χροιά". Ίσως αυτό να εξηγεί τον ακαταμάχητο ερωτισμό της, την κομψότητα της, τους διπλωματικούς της τρόπους (τα ισχυρά γυναικεία θέλγητρα της δηλαδή που της παρείχαν την ικανότητα να έλκει πάνω της σχεδόν ότι επιθυμούσε). Οταν ο Δούκας συνάντησε τη Wallis εκείνη δεν ήταν ούτε νέα (40 χρονών, πολύ μεγάλη για τα δεδομένα της εποχής) ούτε πολύ όμορφη - και ήδη δύο φορές διαζευγμένη. Παρ' όλα αυτά η Wallis κατάφερε να μαγέψει ακαριαία και κατά κάποιον τρόπο να "βάλει στα φουστάνια της" τον Edward!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Αφροδίτη είναι ένας εξέχων πλανήτης στο ωροσκόπιο της Wallis. Η Αφροδίτη της βρίσκεται στην ακμή του γενέθλιου Τέταρτου Οίκο της - ενός Οίκου που αντιστοιχεί στο ζώδιο του Καρκίνου. Με αυτό τον τρόπο η Wallis αποκτά μία έντονα "καρκινίσια" πτυχή στην προσωπικότητά της (και όπως ξέρουμε ο Edward είναι Καρκίνος!).

Από την άλλη, και η Αφροδίτη του Δούκα είναι επίσης ισχυρή, αφού βρίσκεται στον Ταύρο (στο ζώδιο που κυβερνά). Παράλληλα, η Αφροδίτη του βρίσκεται στον Τρίτο Οίκο του, που αντιστοιχεί στο ζώδιο των Διδύμων. Η θέση αυτή υποδηλώνει ότι το ιδανικό "άλλο μισό" του Edward θα ήταν μία γυναίκα ευφυής, νεανική, επικοινωνιακή, ευέλικτη - με άλλα λόγια μία γυναίκα Δίδυμοι όπως η Wallis!

Συχνά, οι απόψεις τους διίσταντο και οι δυο τους λογομαχούσαν έντονα (ο Άρης του τετραγωνίζει τον Ερμή της). Γενικά, όταν προέκυπτε κάποιο ζήτημα μεταξύ τους εκείνη έχανε εύκολα την ψυχραιμία της και ο Edward την ένοιωθε τότε ανεξήγητα εχθρική απέναντι του. Διήγειραν πάντως έντονα νοητικά ο ένας τον άλλο και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στη σχέση τους, καθώς η Wallis είχε "πολυαστρία" (πολλούς πλανήτες) στους Διδύμους (σε ένα "ερμήσιο" ζώδιο που βρίσκεται γενικά σε αναζήτηση εγκεφαλικών / νοητικών ερεθισμάτων και που λατρεύει να συζητά).


Λανθάνον Στοιχείο # 6: Αλληλεπίδραση Δία - Ποσειδώνα

 Άλλο ένα κρίσιμο στοιχείο στη λανθάνουσα συναστρία τους είναι η σύνοδος που σχηματίζει ο Δίας του Edward με τον Ποσειδώνα της - αλλά και με όλους σχεδόν τους πλανήτες της πολυαστρίας της στους Διδύμους. Ο Δίας θεωρείται παραδοσιακά στην αστρολογία ο "μεγάλος ευεργέτης". Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Wallis επωφελήθηκε από το γάμο της με το Δούκα. Οι δυο τους εξελίχτηκαν σε ένα πολύ ελεύθερο, "προχωρημένο" και αντισυμβατικό ζευγάρι (ο Ουρανός του σχηματίζει αντίθεση με την Αφροδίτη της), σε ένα ζευγάρι καλλιεργημένο πνευματικά και κοινωνικά.

Η Wallis είναι Δίδυμοι σε υπέρτατο βαθμό (έχει Ήλιο, Ερμή, Αφροδίτη, Ποσειδώνα και Πλούτωνα σε αυτό το διπλό ζώδιο). Αν ένα άτομο έχει έντονα "διδυμίσια" χαρακτηριστικά τότε - κατά αντιπαράθεση - του λείπουν τα "Δίια" εκείνα (του λείπει δηλαδή ένα στέρεο σύστημα ηθικής, η πνευματικότητα, η πίστη σε μια ανώτερη δύναμη και η αισιοδοξία / η "joie de vivre"). Δεν είναι τυχαίο ότι οι Δίδυμοι θεωρούνται σαν το ζώδιο της "εξορίας" του Δία. Να όμως που ο Δίας του Δούκα διορθώνει αυτή την "αδυναμία" της Wallis - μέσα από την όψη συνόδου που σχηματίζει με τη "διδυμίσια" πολυαστρία της (πράγμα που σημαίνει ότι ο Edward προσφέρει στη Simpson αυτό ακριβώς που της λείπει). O Δίας του σε στενή σύνοδο με τον Ποσειδώνα της της έφερε επιπλέον πίστη και "μαγεία" στη ζωή της - και την έκανε να πιστεύει πράγματα που η ίδια τα θεωρούσε πριν εξωπραγματικά.


Λανθάνον Στοιχείο # 7: Ισχυρός Όγδοος Οίκος 

Ένα από τα πιο ισχυρά στοιχεία στη Συναστρία τους είναι το ότι η Σελήνη της Wallis "πέφτει" μέσα στον Όγδοο Οίκο του Edward! Ο Όγδοος Οίκος θεωρείται ισχυρά "οσμωτικός" και συγχωνευτικός! Η δύναμη της ένωσης (ή απώθησης) του είναι μοιραία και ακαταμάχητη! Όταν δύο άτομα ενώνονται κάτω από την επήρεια του Όγδοου Οίκου η "ζευγαρωτική δύναμη" που παράγεται είναι πανίσχυρη και βαθύτατη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι ο Όγδοος είναι ο Οίκος της σεξουαλικής ορμής - επομένως το πάθος και το σεξ θα πρέπει να ήταν κυρίαρχα σε αυτό το ζευγάρι.


Λανθάνον Στοιχείο # 8: Λανθάνουσες Διελεύσεις/Πρόοδοι κ.λ.π.

Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά στην εξέλιξη της Συναστρίας τους μέσα στο χρόνο. Ας πάμε στη μαγευτική περίοδο του γάμου τους και του "μήνα του μέλιτος" τους. Αν "προοδεύσουμε" το ωροσκόπιο του Edward για την ημέρα του γάμου του με τη Wallis (3 Ιουνίου 1937) θα δούμε ότι η "προοδευμένη" του Σελήνη βρίσκεται τότε στο ζώδιο του Ζυγού, σχηματίζοντας σταδιακά μια όλο και πιο στενή σύνοδο με τη γενέθλια Σελήνη της Δούκισας - "πέφτοντας" παράλληλα μέσα στον Όγδοο Οίκο της! Αυτή η μοναδική σύγκλιση των Σεληνών τους σημαίνει ότι στην περίοδο του γάμου / "μήνα του μέλιτος" τους οι δυο τους βίωσαν μια μοναδική εσωτερική ταύτιση, μια μεγάλη "μέθεξη" ψυχών και μια έξαρση ερωτικού πάθους (λόγω υπερ-ενεργοποίησης του Όγδοου Οίκου). Όμως, το μεγάλο πάθος και η "συγχωνευτικότητα" της συγκεκριμένης περιόδου δεν φαίνεται να επαναλήφθηκε ποτέ ξανά στην κοινή τους ζωή.

Δείτε εδώ το προοδευμένο ωροσκόπιο του Edward (την ημέρα του γάμου τους) σε σχέση με το γενέθλιο της Wallis:

Το "προοδευμένο" ωροσκόπιο  του Edward (έξω) σε σχέση με το γενέθλιο της Wallis (μέσα), την ημέρα του γάμου τους

Στη συνέχεια, αν "προοδεύσουμε" το ωροσκόπιο της Simpson για το ίδιο γεγονός (το γάμο τους) παρατηρούμε ότι η χαρακτηριστική γενέθλια "πολυαστρία" της στους Διδύμους (ο Ήλιος, ο Ερμής και η Αφροδίτη της) έχει αφενός "μεταφερθεί" ολόκληρη στον Λέοντα και αφετέρου μέσα στον Έβδομο Οίκο του Edward! Όταν όμως οι (γενέθλιοι ή "προοδευμένοι") πλανήτες του ενός "πέφτουν" μέσα στον Έβδομο Οίκο του άλλου παράγεται ισχυρότατη αρμονία, αυξημένη ερωτική έλξη και έντονη διάθεση "μοιράσματος" ανάμεσα στους δύο!

Το "προοδευμένο" ωροσκόπιο της Wallis (έξω) σε σχέση με το γενέθλιο του Edward (μέσα), την ημέρα του γάμου τους

Επιπλέον, στην περίοδο του γάμου τους ο "προοδευμένος" Δίας του Edward σχημάτιζε μια τέλεια όψη τριγώνου με το Βόρειο Δεσμό της Wallis, μια ιδιαίτερα φωτεινή και εξελικτική όψη δηλαδή. Ταυτόχρονα, ο "προοδευμένος" Δίας του άρχισε να σχηματίζει τότε σύνοδο με το γενέθλιο Ήλιο της (ο Δούκας λειτουργούσε σαν μέντορας της στη συγκεκριμένη περίοδο και την έκανε να αισθάνεται ιδιαίτερα χαρούμενη και αισιόδοξη).

Από την άλλη, η "προοδευμένη" Σελήνη της Simpson (στο ζώδιο του Κριού) σχημάτιζε την περίοδο του γάμου τους όψη αντίθεσης με τον γενέθλιο Κρόνο του Edward. Ο οποίος Κρόνος σχηματίζει ταυτόχρονα και μια όψη συνόδου με τη γενέθλια Σελήνη της Wallis (στον Ζυγό)! Όλο αυτό τώρα αποτελεί μία ισχυρή, "διπλότυπη" όψη που φαίνεται να έδρασε καταλυτικά στη ζωή τους κατά την περίοδο του γάμου τους!

Πιο συγκεκριμένα, σε αυτή τη φάση "του μέλιτος" και τα δύο "Φώτα" της Wallis δέχονταν ισχυρές "Δίιο-Κρόνειες" ενέργειες. Αυτό σημαίνει ότι η Wallis βίωσε το γάμο της με το Δούκα σαν ένα χαρμόσυνο γεγονός, σαν ένα γεγονός που της άνοιξε καινούργιους ορίζοντες και την εκτόξευσε κοινωνικά - αλλά παράλληλα τις έφερε και υπέρμετρες υποχρεώσεις, αφού από εκείνη τη στιγμή και έπειτα ανέλαβε τον απαιτητικό ρόλο της Δούκισσας του Windsor.


Τα μαθήματα της "Λανθάνουσας" Συναστρίας 

Ελπίζω το συγκεκριμένο παράδειγμα να σας έδωσε μια γενική ιδέα για το πώς λειτουργούν τα "λανθάνοντα" στοιχεία σε μία Συναστρία, για το πώς υφαίνουν μία πληθώρα μοτίβων συγγένειας και έλξης μέσα σε αυτήν. Αν και η διαδικασία του να εντοπίσει κανείς όλα τα λανθάνοντα στοιχεία σε μια Συναστρία είναι δύσκολη, είναι ζωτικής σημασίας να το καταφέρουμε αυτό! Να "σκάψουμε" δηλαδή υπομονετικά όλα τα "άδηλα / λανθάνοντα στρώματα" της και να εντοπίσουμε εκεί όσο το δυνατόν περισσότερους "κρυμμένους συναστριακούς θησαυρούς"! Θα σχηματίσουμε τότε μια πολύ πιο ολοκληρωμένη εικόνα της Συναστρίας που μελετάμε και θα εμπλουτίσουμε μοναδικά την ερμηνεία μας! Γιατί όσο περισσότερο φέρνουμε στο φως τα "λανθάνοντα" στοιχεία μιας Συναστρίας τόσο περισσότερο κατανοούμε το μυστήριο της ένωσης και της καθολικής συμπόρευσης δύο ξένων μέχρι πρότινος ανθρώπων!

Θωμάς Γαζής
Copyright της συγκεκριμένης μεθόδου και του παρόντος άρθρου: Θωμάς Δ. Γαζής


Υ.Γ. Τη θεωρία της "Λανθάνουσας Συναστρίας" άρχισα να τη διαμορφώνω και να την εφαρμόζω πάνω στο συγκεκριμένο ζευγάρι στην προ - internet εποχή. Γνωρίζοντας πολύ περισσότερα σήμερα για τον Edward και τη Wallis μάλλον δεν θα επέλεγα το συγκεκριμένο ζευγάρι για "υποδειγματικό" . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: