Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Κυβέρνηση Σαμαρά - Αστρολογική ανάλυση και προβλέψεις


Για μήνες το "καράβι" της Ελλάδας έπλεε σχεδόν ακυβέρνητο ανάμεσα σε καταιγίδες - χωρίς να έχει στο τιμόνι του έναν επαγγελματία καπετάνιο (λέγε με επίσημη κυβέρνηση) . Μετά όμως τις δεύτερες εκλογές (της 17ης Ιούνη) σχηματίστηκε επιτέλους κυβέρνηση (συνεργασίας) η οποία ορκίστηκε την Πέμπτη 21 Ιουνίου - ημέρα του Θερινού Ηλιοστασίου! Με βάση αυτή την ημερομηνία μπορούμε να καταστρώσουμε το Ωροσκόπιο αυτής της "κυβέρνησης Σαμαρά", να μελετήσουμε το ύφος και το χαρακτήρα της και να κάνουμε προβλέψεις για την πορεία της.

Σαν ώρα γέννησης αυτής της κυβέρνησης θα πάρουμε την 19:45 (γιατί εκείνη την ώρα αναφώνησαν "εν χορώ" τα μέλη αυτής της κυβέρνησης την έκφραση "κλειδί": "να τηρώ το Σύνταγμα και τους Νόμους και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον του Ελληνικού Λαού")!

Το πρώτο - πρώτο στοιχείο που μας εντυπωσιάζει στο ωροσκόπιο αυτής της "κυβέρνησης Σαμαρά"  είναι η ισχυρή παρουσία του ζωδίου του Καρκίνου! Τόσο ο Ήλιος όσο και η Σελήνη βρίσκονταν - τη στιγμή της ορκωμοσίας - στον Καρκίνο. Ο Καρκίνος είναι ένα ζώδιο συναισθηματικό, "οικογενειακό", που περιέχει κάποια στοιχεία "βρεφικότητας". Πώς μπορούμε να ερμηνεύσουμε την ισχυρή του παρουσία στο ωροσκόπιο της παρούσας κυβέρνησης; Μάλλον μέσα από το πρίσμα του ότι η κυβέρνηση αυτή ψηφίστηκε και σχηματίστηκε περισσότερο κάτω από το κράτος του "θυμικού" και όχι της λογικής, κάτω από την πίεση μίας αδήριτης ανάγκης να "προστατευτούν" και να αμυνθούν οι Έλληνες από κάποιους "κινδύνους" που τους είχαν φοβίσει (αναπτύσσοντας γύρω τους ένα "καβουρίσιο" προστατευτικό κέλυφος...)


Με τόσο Καρκίνο στο ωροσκόπιο της η κυβέρνηση αυτή διεκδικεί δάφνες πατριωτισμού και προβάλει κάποια εθνικο-σωτήρια στοιχεία. Ωστόσο, δεν ταιριάζει σε μία κυβέρνηση να επηρεάζεται τόσο έντονα από το ζώδιο του Καρκίνου...Στην "αστρολογική δεοντολογία", το ιδανικό ζώδιο για μία κυβέρνηση είναι εκείνο του Αιγόκερου - το διαμετρικά αντίθετο δηλαδή ζώδιο από αυτό του Καρκίνου! Ο Αιγόκερος είναι ένα ιδιαίτερα ρεαλιστικό, συγκροτημένο, ώριμο, εργατικό, μεθοδικό και υπεύθυνο ζώδιο. Ο Καρκίνος υποτίθεται ότι είναι το αντίθετο! Αυτό που λείπει σε μία κυβέρνηση Καρκίνο είναι η συγκρότηση, η "δομή"! Τίποτε δε μπορεί να στηριχθεί, να "σταθεί" αν δεν διαθέτει ένα δικό του ανθεκτικό "σκελετό" (Αιγοκερίσιο στοιχείο αυτό). Και έναν τέτοιο σκελετό δε φαίνεται να διαθέτει η παρούσα κυβέρνηση (αν και ο Κρόνος στο Δέκατο της δίνει κάποια "δομικά στοιχεία"). Θυμίζει περισσότερο ένα υπερτροφικό ασπόνδυλο μαλάκιο έτοιμο να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή κάτω από το ίδιο του το βάρος...

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που με προβληματίζει. Στην "Πολιτική Αστρολογία" το ζώδιο του Καρκίνου συνδέεται με την Αντιπολίτευση (ενώ όπως είδαμε το διαμετρικά αντίθετο ζώδιο του Αιγόκερου συνδέεται με την "Κυβέρνηση")! Πώς είναι δυνατόν να έχουμε εδώ μία Κυβέρνηση με ισχυρό "αντιπολιτευτικό" χαρακτήρα; Η ίδια η κυβέρνηση θα αντιπολιτεύεται τον εαυτό της; Ή μήπως θα είναι μία κυβέρνηση μη αυτόνομη (χωρίς Αιγόκερο) και τελικά την πραγματική εξουσία  θα την έχει η Τρόικα, απέναντι στην οποία η "κυβέρνηση Σαμαρά" θα περιοριστεί σε ρόλο αντιπολίτευσης;

Αν αυτό δεν ήταν το ωροσκόπιο μίας κυβέρνησης αλλά ενός ανθρώπου θα λέγαμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν έντονα κοινωνικό, πολύ διπλωματικό, ερωτικό και "ζευγαρωτικό" άνθρωπο! Βλέπετε, ο Ήλιος αυτής της κυβέρνησης "πέφτει" στον Έβδομο Οίκο - στοιχείο που συνάδει απόλυτα με το γεγονός ότι αυτή είναι μία κυβέρνηση συνεργασίας (ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία, το Πασόκ και τη Δημοκρατική Αριστερά). Φαίνεται να κυριαρχεί ένα ενωτικό πνεύμα σε αυτήν και κάποιες γενικά καλές προθέσεις του τύπου: "να αμβλύνουμε τις διαφορές μας, να κινηθούμε πολιτισμένα, να δουλέψουμε σκληρά όλοι μαζί" (το τελευταίο προκύπτει και από τη σύνοδο Αφροδίτης Δία, στον Έκτο Οίκο). Αυτά βέβαια σε εξωτερικό επίπεδο, γιατί σε "εσωτερικό" κυριαρχεί μία έντονη δυσπιστία και καχυποψία και μάλλον γίνονται πολλές κρυφές συνεννοήσεις "πίσω από την κουρτίνα" (ο Ερμής και η Σελήνη της κυβέρνησης "πέφτουν" στον Όγδοο Οίκο ενώ ταυτόχρονα η Σελήνη της δέχεται μία σκληρή όψη τετραγώνου από τον Κρόνο)!

Ο Ωροσκόπος στο ζώδιο του Τοξότη προσδίδει στην κυβέρνηση ένα ευγενικό και καλοπροαίρετο πνεύμα, μία διάθεση "συγχώρεσης αμαρτιών", εξύψωσης και προόοδου - όπως επίσης και ένα "άνοιγμα" απέναντι στην κοινωνία. Τα στοιχεία αυτά όμως τα αναιρεί αφενός η παρουσία του σκοτεινού και ανηλέητου πλανήτη Πλούτωνα στον Πρώτο Οίκο (ο Πλούτωνας συνδέεται με το κεφάλαιο, με το παρασκήνιο με τις "πλάγιες" ενέργειες, με την ψυχολογική και ευρύτερη βία) και αφετέρου η όψη τετραγώνου Ποσειδώνα - Δία (που δηλώνει σύγχυση, υπερβολή, ασυνέπεια και ενδεχομένως εξαπάτηση).

Καθώς η κυβέρνηση αυτή ορκίστηκε ακριβώς τις ημέρες που άρχισε να σχηματίζεται στον ουρανό για πρώτη φορά μία τέλεια όψη τετραγώνου ανάμεσα στον Ουρανό και τον Πλούτωνα (η περιβόητη όψη που έχει σφραγίσει την εποχή μας) θα λέγαμε ότι η κυβέρνηση αυτή κουβαλάει στο "χαρτοφύλακα" της μία ισχυρότατη ωρολογιακή βόμβα, που μάλλον θα εκραγεί αμέσως μετά τα "μπάνια του λαού". Φοβάμαι ότι θα δούμε τότε σκηνές αγριότητας ακόμη μεγαλύτερης κλίμακας από αυτές που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια...

Θωμάς Γαζής  
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής  

(Σ.Σ. Για τον υπολογισμό και την απεικόνιση των ωροσκοπίων χρησιμοποίησα το αστρολογικό πρόγραμμα "Solar Fire Gold")

Δεν υπάρχουν σχόλια: