Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Αστρολογικές προβλέψεις για την Ελλάδα (2012 και έπειτα) - προσδιορίζοντας τις ιδιότητες της Έριδος!

(Καλλιτεχνική απεικόνιση της νεο-ανακαλυφθείσης Έριδος)
 
Η χώρα μας είναι παραδομένη σε άγνωστες δυνάμεις! Σε δυνάμεις των οποίων τη φύση ουσιαστικά αγνοούμε! Το μόνο που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι οι αστρολογικές αυτές δυνάμεις είναι ΠΑΝΙΣΧΥΡΕΣ, αρχέγονες και κατά κάποιον τρόπο μοιραίες. Θα αλλάξουν ριζικά τη μορφή αλλά και την "ψυχή" της πατρίδας μας. Μία καινούργια Ελλάδα εκκολάπτεται τώρα, μία Ελλάδα που αν καταφέρει να "γεννηθεί" και να αντρωθεί δεν θα έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 20ου αιώνα (ή της πρώτης δεκαετίας του 21ου). Γράφω "αν καταφέρει να γεννηθεί" γιατί η φάση αυτή - όπως κάθε "γέννα" - είναι πολύ λεπτή και ελλοχεύει πάντοτε ο κίνδυνος ακόμη και του αφανισμού. Οι αστρολογικές επιρροές που δέχεται τώρα η πατρίδα μας είναι πανίσχυρες! "Πηγάζουν" όμως σε μεγάλο βαθμό από ένα πλανήτη που έχει μόλις ανακαλυφθεί και που η φύση του δεν έχει αποκωδικοποιηθεί ακόμη!

Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα δεν έχει ξαναδεχτεί ποτέ τόσο ισχυρές και ακραίες αστρολογικές επιρροές όσο αυτές που δέχεται στις μέρες μας! Ειδικά τα 3 τελευταία χρόνια η χώρα μας βρίσκεται στο "στόχαστρο" ενός αρχέγονου μυστηριώδη πλανήτη (πλανητοειδή για τους αστρονόμους) που κινείται στις παρυφές του ηλιακού μας συστήματος και που ακούει στο όνομα "Έρις"! Ο πλανήτης αυτός είναι αρκετά μεγάλος - όσο και ο Πλούτωνας - αλλά βρίσκεται τόσο μακρυά που εντοπίστηκε μόλις στο 2005. Όταν πρωτοανακαλύφθηκε πολλοί θεώρησαν ότι είναι ο θρυλικός Δέκατος Πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος! Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δεν μιλάμε για κάποιο "βράχο" αλλά για ένα σημαντικότατο ουράνιο σώμα, που εμείς οι αστρολόγοι είμαστε υποχρεωμένοι να συμπεριλαμβάνουμε πλέον στα ωροσκόπια που καταστρώνουμε και να τον ερμηνεύουμε στις προβλέψεις μας.

Ουσιαστικά η Έρις είναι σήμερα μία "αχαρτογράφητη περιοχή". Πολύ λίγα πράγματα γνωρίζουμε για τη φύση της και τις αστρολογικές της ιδιότητες. Πιθανώς θα χρειαστούν άλλα 20 - 30 χρόνια για να σχηματίσουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα της αστρολογική της "ταυτότητας". Το θέμα είναι όμως ότι η Έρις έχει περάσει τα τελευταία χρόνια σε πορεία σφοδρής μετωπικής σύγκρουσης με το ωροσκόπιο της Ελλάδας. Και μάλιστα είναι η πρώτη φορά από την ίδρυση του κράτους μας που η Έρις περνάει σε μία τόσο αιχμηρή θέση απέναντι στην πατρίδα μας! Αυτό είναι ένα εξαιρετικό αστρολογικό γεγονός, που από όσο γνωρίζω δεν έχει μελετηθεί ακόμη! Ένα γεγονός που μας υποχρεώνει να προσδιορίσουμε άμεσα τις μυστηριώδεις ιδιότητες της Έριδας, γιατί αυτές τελικά θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία της Ελλάδας στο 2012 - αλλά και στα επόμενα χρόνια!

Αστρολογικά, η Έρις βρίσκεται τώρα στις 21 μοίρες και κάτι του Κριού και από αυτή τη θέση σχηματίζει μία δυσαρμονικότατη όψη τετραγώνου με το γενέθλιο Ήλιο της σύγχρονης Ελλάδας (στις 22 μοίρες και κάτι του Αιγόκερου - δεν είμαστε σίγουροι για την ώρα "γέννησης" του κράτους μας). Ουσιαστικά, ο πλανητοειδής αυτός βρίσκεται μόνιμα κοντά στις 22 μοίρες του Κριού από το 2010 (τη χρονιά δηλαδή που ξεκίνησε η τεράστια κρίση στην Ελλάδα). Και λόγω της εξαιρετικά αργής κίνησης της και των πολλών αναδρομών της, η Έρις θα συνεχίσει να κινείται στις 22 περίπου μοίρες του Κριού μέχρι το 2017 - τετραγωνίζοντας συνεχώς επί 8 συναπτά έτη το γενέθλιο Ήλιο της Ελλάδας! Αν αναλογιστούμε και τις πρόσθετες δυσμενείς επιρροές των Ουρανού - Πλούτωνα στο γενέθλιο ωροσκόπιο της χώρας μας (δείτε το σχετικό σύνδεσμο παρακάτω), μιλάμε για μία εξαιρετικά ζοφερή περίοδο στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

Δεδομένου όμως ότι ο κάθε πλανήτης έχει και την "άλλη" όψη του (π.χ. ο Πλούτωνας περιέχει την καταστροφή αλλά περιέχει και την αναγέννηση), η ερμηνεία μας δε θα είναι ολοκληρωμένη αν δεν ανακαλύψουμε πρώτα και την "άλλη" όψη της Έριδος. Έχουμε ήδη πάρει μία πρώτη ιδέα για την "καταστροφική" της πλευρά αλλά αγνοούμε παντελώς τη "δημιουργική" της εκείνη, τον τρόπο δηλαδή που θα "μεταρρυθμίσει" και θα "χτίσει" η Έρις τη μελλοντική Ελλάδα του 2020 - 2030!

                                                                           (από φωτογραφία του B.B.C.)

Το πιο εμφανή στοιχεία της μυθολογικής Έριδος που ενεργοποίησε ο ομώνυμος πλανήτης στην περίπτωση της Ελλάδας είναι τα εξής:

1) Η αίσθηση του ξαφνικού και απροσδόκητου "χαλάσματος" της "γαμήλιας δεξίωσης". Η χώρα μας ζούσε μία εν πολλοίς επίπλαστη ευμάρεια τα προηγούμενα χρόνια και ξαφνικά - κάτω από την επιρροή της Έριδος - το "πάρτι" χάλασε! Από τη "γιορτή" δε περάσαμε πολύ γρήγορα στη διαμετρικά αντίθετη κατάσταση: στη ραγδαία άνοδο της κατάθλιψης και των αυτοκτονιών στην Ελλάδα!

2) Tο στοιχείο του "ακάλεστου", του "ανεπιθύμητου" (η Έρις ήταν η μόνη θεότητα που είχε θεωρηθεί ανεπιθύμητη και δεν είχε προσκληθεί στους γάμους του Πηλέα και της Θέτιδος). Κάπως έτσι μας αντιμετωπίζει τώρα η Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση, σα μία ανεπιθύμητη χώρα, σα μία χώρα "παρία".

3) H ένταση και η "διχόνοια" που εκδηλώθηκε στη χώρα μας (οι ατέλειωτες συμπλοκές στους δρόμους της Αθήνας - αλλά και η ένταση ανάμεσα στα ίδια τα κοινωνικά στρώματα)

4) Η "δυσνομία" (νομοθετεί και αποφασίζει για τις τύχες της χώρας μας μία κοινοβουλευτική μειονότητα, που ουσιαστικά δεν αντιπροσωπεύει τη θέληση του λαού).

5) Η "πυροδότηση αλυσιδωτών γεγονότων"! Στο μύθο της Έριδος κάτι το μικρό και ασήμαντο, όμως το χρυσό μήλο που πέταξε η Έρις στην αίθουσα που γινόταν ο γάμος του Πηλέα και της Θέτιδος διετάραξε κάποιες τόσο λεπτές ισορροπίες που προκάλεσε ισχυρές αλυσιδωτές αντιδράσεις και οδήγησε τελικά στον Τρωικό πόλεμο. Σε μία επιπόλαιη ανάγνωση, η ευθύνη για τη διεξαγωγή του Τρωικού πολέμου θα μπορούσε να καταλογιστεί στην Έριδα. Στην πραγματικότητα όμως ή επέμβαση της Έριδος αποτέλεσε απλά τη "σταγόνα με την οποία ξεχείλησε το ήδη γεμάτο - από τους εγωισμούς και τις αντιζηλίες των θεοτήτων - ποτήρι". Ένας τέτοιος ρόλος όμως "διεθνούς ταραξία" έχει αποδοθεί σήμερα στην Ελλάδα. Κάθε φορά που ψηφίζεται μνημόνιο στην Ελληνική βουλή όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου περιμένουν αγωνιωδώς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, λες και μπορεί μία μικροσκοπική χώρα και οικονομία σαν αυτή της Ελλάδας να επηρεάσει τόσο καθοριστικά τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου! Είναι τελείως παράλογο αυτό και όμως πολλοί ξένοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη σήμερα για την πορεία όλων των χρηματιστηρίων της Γης! Γενικά, η χώρα μας έχει γίνει ξαφνικά πολύ σημαντική για όλο τον πλανήτη μας, είναι ενδεχομένως η χώρα που ακούγεται πιο συχνά στα δελτία ειδήσεων όλου του κόσμου! Έχει αποκτήσει μία πρωτοφανή παγκόσμια δημοσιότητα - πλην όμως αρνητικού κυρίως χαρακτήρα, σε αυτή τη φάση!


Και για να μπούμε λίγο στα μονοπάτια της "γιουγκιανής συγχρονικότητας", ένα άλλο στοιχείο που δεν πηγάζει από τη μυθολογική Έριδα αλλά από το "πνεύμα" της χρονικής στιγμής κατά την οποία ανακαλύφτηκε η Έρις είναι εκείνο της "υποβάθμισης" (σαν αποτέλεσμα της ανακάλυψης της Έριδος ήρθε η "υποβάθμιση" του Πλούτωνα, ο οποίος από πλανήτης έγινε πλανητοειδής - γεγονός που δημιούργησε αναστάτωση σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο που είχαν συνηθίσει να θεωρούν τον Πλούτωνα σαν πλανήτη). Παρόμοια, τα τελευταία χρόνια οι "διεθνείς οίκοι αξιολόγησης" υποβαθμίζουν διαρκώς την Ελλάδα. Και δεν υποβαθμίζουν μόνο οι ξένοι οίκοι την πατρίδα μας αλλά φαίνεται να την απαξιώνει το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων του πλανήτη μας (σε δημοσκόπηση του C.N.N. - πριν από τη μαζική Ελληνική επέμβαση - ένα 70% εκείνων που ψήφισαν πίστευε ότι τα μέτρα που έχει πάρει η Ευρωπαική Ένωση κατά της Ελλάδας ΔΕΝ είναι αρκετά σκληρά!). Επιπλέον, η ίδια η ζωή υποβαθμίστηκε εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα (σε υλικό επίπεδο).

Μέσα από την ίδια πάντα μέθοδο της "συγχρονικότητας" μπορούμε να εικάσουμε μερικές ακόμη ιδιότητες της Έριδος. Μέχρι το 2005 γνωρίζαμε ότι το Ηλιακό μας Σύστημα τελείωνε στον Πλούτωνα, ότι ο Πλούτωνας ήταν ο τελευταίος πλανήτης. Και ξαφνικά το 2005 (με την ανακάλυψη της Έριδος) συνειδητοποιήσαμε ότι ένας τεράστιος καινούργιος κόσμος γεμάτος με πλανητοειδείς εκτείνεται πέρα από τον Πλούτωνα και ότι τελικά ο ίδιος ο Πλούτωνας δεν είναι ο τελευταίος από τους πλανήτες αλλά ο πρώτος από τους πλανητοειδείς! Αυτή είναι μία τεράστια ανατροπή, μία μεταβολή συνειδητότητας κοσμοιστορικών διαστάσεων! Πιστεύω λοιπόν ότι η Έρις σχετίζεται με ιδιότητες όπως εκείνη της "απρόσμενης ανατροπής του σκηνικού", της απόκτησης "πλεονεκτικότερων θέσεων παρατήρησης" και της "βαθιάς μαζικής αφύπνισης". Όλα αυτά τα στοιχεία έχουν εκδηλωθεί έντονα στην υπό το κράτος της Έριδος ευρισκόμενη Ελλάδα τα 3-4 τελευταία χρόνια. Κάπου ζούσαμε μακάριοι μέχρι πρότινος σε ένα δικό μας "Ελληνικό μικροσύμπαν" και ξαφνικά σα να άνοιξαν οι ορίζοντες και μπήκαμε στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και διασυνδεθήκαμε με όλα τα κράτη της οικουμένης. Αντιληφθήκαμε απότομα ότι ο "Ελληνικός μικρόκοσμος" μας συντίθεται τελικά από πολύ περισσότερες διαστάσεις και βρίσκεται σε συνάφεια με ευρύτερους κόσμους! Συνειδητοποιήσαμε οδυνηρά την τεράστια ευθύνη των τωρινών και προηγούμενων κυβερνήσεων μας, των συμπολιτών μας αλλά και εμάς των ίδιων στην κρίση που περνάμε. Εντελώς παράδοξα, οι κυβερνήσεις μας από κει που εξέφραζαν τη θέληση του λαού τώρα πλέον φαίνεται να εκφράζουν το διαμετρικά αντίθετο από τη θέληση του λαού! Γενικά εμείς οι Έλληνες πολίτες έχουμε χάσει το "μπούσουλα" τα τελευταία χρόνια, δε μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς μας συμβαίνει και όλα γύρω μας μοιάζουν χαώδη, ασταθή και απειλητικά! 

Αν θέλουμε να ανακαλύψουμε περισσότερα στοιχεία για την Έριδα τότε θα πρέπει να παρατηρήσουμε τα στοιχεία που εκδήλωσε αυτή στην περίπτωση της σημερινής Ελλάδας. Ένα τέτοιο βασικό στοιχείο θεωρώ ότι είναι εκείνο της "σχιζοειδούς παραδοξότητας". Ενώ καθημερινά οι Έλληνες πολίτες βιώνουν στο πετσί τους τη σκληρότητα και βαναυσότητα των εκάστοτε μνημονίων και μέτρων οι κυβερνώντες τους λένε ότι παίρνουν αυτά τα μέτρα "για το καλό τους"! Έχω την εντύπωση ότι μία από τις αστρολογικές ιδιότητες της Έριδος θα αποδειχθεί στο μέλλον ότι είναι αυτή της "σχιζοειδούς παραδοξότητας" (και από την οποία δε θα μπορεί να απεγκλωβιστεί κάποιος αν δε διαθέτει μία ικανότητα "δεύτερης ανάγνωσης" των πραγμάτων και γενικά μία αναβιβασμένη συνειδητότητα).

Προσωπικά θαυμάζω το πόσο "συλλογική" και "συμπαντική" φαίνεται να είναι η Έριδα. Είναι πολύ πιο συλλογική και συμπαντική από τον Πλούτωνα! Γι' αυτό και αναδεικνύει τους κρυφούς δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα σε αυτό που θεωρούμε "ατομικό", "διαφοροποιημένο" και σε αυτό που θεωρούμε "καθολικό". Η Έρις αποκαλύπτει τη "βαθιά μυστική διασύνδεση" όλων των πραγμάτων. Παρ' όλο λοιπόν που φαινομενικά η Ελλάδα είναι αυτή που έχει σήμερα το μεγάλο πρόβλημα, που τη σχολιάζουν παγκόσμια γι' αυτό, τελικά αποδεικνύεται ότι το πρόβλημα είναι πολύ ευρύτερο και ότι η Ελλάδα έτυχε απλά να είναι η "σημαιοφόρος βαθύτερων συλλογικών μηνυμάτων" που αναλογούν και αντηχούν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα! Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί διαδηλωτές σε διάφορες ευρωπαϊκές και άλλες πρωτεύουσες συσπειρώνονται για να υποστηρίξουν την Ελλάδα. Δεν το κάνουν μόνο για την Ελλάδα αυτό αλλά και για τον εαυτό τους. Επειδή ξέρουν ότι αυτό που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έλληνες θα το αντιμετωπίσουν κατά πάσα πιθανότητα και οι ίδιοι αύριο. Η Ελλάδα λοιπόν αντιπροσωπεύει ένα "συμπυκνωμένο" σύμβολο μιας οικουμενικής κατάστασης, στην οποία κάθε πολίτης αυτού του πλανήτη μετέχει!

Ορισμένα από τα παραπάνω γεγονότα συνάδουν κατά κάποιον τρόπο με τις απόψεις ορισμένων αστρολόγων που ισχυρίζονται ότι η Έρις είναι η ανώτερη "οκτάβα" του πλανήτη Κρόνου (η μέθοδος των "οκτάβων" αποτελεί μία ανέλπιστη βοήθεια στην προσπάθεια μας να αποκωδικοποιήσουμε τις ιδιότητες αυτού του άγνωστου πλανήτη. Σύμφωνα με αυτή, η ανώτερη οκτάβα του Ερμή είναι ο Ουρανός, της Αφροδίτης ο Ποσειδώνας και του Άρη ο Πλούτωνας). Και πράγματι, η Έρις φαίνεται να έχει εκδηλώσει αρκετές "κρόνειες" ιδιότητες στην περίπτωση της Ελλάδας. Έφερε απότομη συρρίκνωση των εισοδημάτων μας, ελλείψεις, στερήσεις, κακουχίες (πολλά σπίτια δεν έχουν θέρμανση ενώ αρκετοί άνθρωποι καταφεύγουν στα συσσίτια για να φάνε). Μας έφερε διεθνή απαξίωση - οι "πολιτισμένες" χώρες μας "μαλώνουν" διαρκώς για το ότι είμαστε τεμπέληδες κατά τη γνώμη τους και δε μπορούμε να νοικοκυρέψουμε το κράτος μας. Εάν η Έρις είναι τελικά η ανώτερη οκτάβα του Κρόνου τότε θα μας δοκιμάσει ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ, θα μας φέρει σε σημείο αφανισμού αλλά από ένα σημείο και έπειτα θα μας "αντρώσει" και θα αρχίσει να χτίζει την πατρίδα μας πάνω σε καινούργια, ισχυρά θεμέλια, μετατρέποντας μας τελικά σε μία πιο ισχυρή, ανθεκτική και "απρόσβλητη" χώρα!


Η προσωπική μου άποψη βέβαια είναι ότι η Έρις είναι η ανώτερη οκτάβα του πλανήτη Ουρανού (ανάμεσα στον Πλούτωνα και στην Έριδα υπάρχουν δύο ακόμη μεγάλοι πλανητοειδείς, η "Αουμέα" και ο "Μάκι-Μάκι". Αν θέλουμε να τηρήσουμε την ιεραρχία τότε θα πρέπει να θεωρήσουμε την Αουμέα σαν ανώτερη οκτάβα του Δία και τον Μάκι-Μάκι του Κρόνου. Οπότε η Έρις γίνεται η ανώτερη οκτάβα του Ουρανού). Αυτό σημαίνει ότι στο άμεσο μέλλον θα βιώσουμε πιθανώς μία ηχηρή ανατροπή της καθεστηκυίας τάξης - μέσα από ακραίες κοινωνικές εξεγέρσεις και με μία γενικότερη εξαθλίωση και "ανομία" που μπορεί να επικρατήσει αρχικά (άλλο εγγενές στοιχείο της Έριδος αυτό).


Αυτά στην πρώτη, αρχική φάση. Γιατί πιστεύω ότι σε μία δεύτερη φάση θα αρχίσει να ενεργοποιείται πιο δημιουργικά το στοιχείο εκείνο της Έριδος που προσωπικά συνδέω με την "παραδοξότητα" (ειδικά από το 2020 και έπειτα που θα αρχίσει να μειώνεται η οξύτητα του τετραγώνου του Πλούτωνα απέναντι στο γενέθλιο Ήλιο της Ελλάδας) .Στο τόσο συμπαντικό, τόσο υψηλό επίπεδο συνειδητότητας που κινείται η Έρις τα πάντα είναι "ένα" και οι "πολικότητες" (άντρας - γυναίκα, δανειστής - δανειζόμενος κ.λ.π.) παρ' όλο που δείχνουν στις γήινες διαστάσεις μας ξένες μεταξύ τους, στην πραγματικότητα ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ! Μία άλλη ιδιότητα λοιπόν της Έριδος έχει να κάνει με αυτή της "ταύτισης των αντίθετων πόλων". Ο δανειστής ταυτίζεται με το δανειζόμενο και αν οι ξένοι αγοράζουν σήμερα "έναντι πινακίου φακής" τα σπίτια μας και τα περιουσιακά μας στοιχεία αύριο - μεθαύριο αυτοί /τα παιδιά τους /τα εγγόνια τους θα μετατραπούν σε Έλληνες!

Η Έρις λοιπόν θα αλλάξει με ένα παράδοξο τρόπο τη χώρα μας, ειδικά στις δεκαετίες 2020 - 30, θα την αναμορφώσει ριζικά και θα την κάνει μία κυριολεκτικά καινούργια χώρα, μία χώρα σύγχρονη, προοδευμένη, με καλύτερους και δημοκρατικότερους θεσμούς και με μια πιο δίκαιη κοινωνία. Η Ελλάδα του 2020-2030 θα θυμίζει πιθανώς μια Σουηδία του νότου!

Θωμάς Γαζής

Copyright: Θωμάς Γαζής
-------------------------------------------------------------------------------
- Διαβάστε τις προβλέψεις μου για την περίοδο 2012-2012 (Κρόνος στο Σκορπιό) εδώ
- Δείτε το άρθρο μου για το ωροσκόπιο της Ελλάδας εδώ
- Δείτε το άρθρο μου για τον Πλούτωνα στον Αιγόκερο (για το έτερο αστρολογικό στοιχείο που πυροδότησε τη σημερινή κρίση στην Ελλάδα) εδώ
- Δείτε τις προ τετραετίας προβλέψεις μου για την Ελλάδα εδώ

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Αστρολογικές προβλέψεις για την Ελλάδα (2012 και έπειτα) - Πρώτο μέρος: το Παγκόσμιο Σκηνικό


Προτού προχωρήσω στις αστρολογικές προβλέψεις της καινούργιας χρονιάς για την Ελλάδα σας καλώ να διαβάσετε πρώτα τις περυσινές αντίστοιχες προβλέψεις μου για τη χώρα μας και να κρίνετε από μόνοι/μόνες σας το αν οι προβλέψεις αυτές ανταποκρίνονται σε αυτά που βιώσαμε μέσα στο 2011. (Μπορείτε να διαβάσετε τις περυσινές προβλέψεις μου εδώ . Τις προβλέψεις αυτές τις διάβασαν τελικά πάνω από 30.000 άνθρωποι - σε διάφορα ιστολόγια και στο Youtube). Ας ξεκινήσουμε με τις προβλέψεις που θα ισχύσουν γενικά για την ανθρωπότητα μέσα στο 2012 (θα κατανοήσετε καλύτερα αυτές τις προβλέψεις αν διαθέτετε κάποιες στοιχειώδεις αστρολογικές γνώσεις).


- Γενικές παγκόσμιες προβλέψεις

Η Ελλάδα αποτελεί μέρος του παγκόσμιου σκηνικού και υφίσταται τις συνέπειες της γενικότερης παγκόσμιας κατάστασης. Καλό είναι λοιπόν πριν μπούμε στις ειδικές προβλέψεις για την Ελλάδα να μελετήσουμε πρώτα τις πλανητικές επιρροές που θα ισχύσουν γενικά σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα στο 2012. Ο μεγάλος ρυθμιστής της καινούργιας χρονιάς θα είναι και πάλι ο πλανήτης Πλούτωνας - από κοινού με τον πλανήτη Ουρανό! Τα δύο αυτά ουράνια σώματα - και το κρίσιμο "παιχνίδι" που θα παιχτεί φέτος ανάμεσα τους - θα καθορίσουν το "πνεύμα" του 2012!

Ο Πλούτωνας βρίσκεται μόνιμα τα τελευταία 4 χρόνια στο ζώδιο του Αιγόκερου - που για μας τους αστρολόγους συμβολίζει το "Παγκόσμιο Ζενίθ"! Τι είναι αυτό το "Παγκόσμιο Ζενίθ" και γιατί είναι τόσο σημαντικό; Είναι ο τομέας εκείνος του Ζωδιακού που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του και που φανερώνει - ανάλογα με τους πλανήτες που κινούνται μέσα σε αυτό - το τι είδους "ενέργειες" θα εξαπλωθούν και θα επικρατήσουν σε πανανθρώπινο επίπεδο, το ποια μορφή θα πάρουν οι διάφορες κυβερνήσεις και "εξουσίες" πάνω στον πλανήτη μας. Με το σκοτεινό Πλούτωνα σε αυτόν τον τομέα και φέτος το "πνεύμα" της καινούργιας χρονιάς διαγράφεται κάπως σκοτεινό, χθόνιο, αδίστακτο, μεταμορφωτικό αλλά και ενδεχομένως "θανάσιμο" - αφού αυτές τις ιδιότητες "διαχέει" τώρα στην ανθρωπότητα ο Πλούτωνας (ο μαύρος πλανήτης που ξεχωρίζει παρακάτω στο υψηλότερο σημείο του "Παγκόσμιου Ωροσκοπίου").

Θυμάστε τον "Άδη" στη μυθολογία; Είναι η ίδια (εξαπατητική) θεότητα με τον Πλούτωνα. Ο Άδης κατοικεί στον κάτω κόσμο και υφαρπάζει τις ψυχές των νεκρών - αλλά και τις περιουσίες τους. Στην πραγματικότητα ο Άδης είναι "πεντακισεκατομμυριούχος", καθώς συσσωρεύει σταθερά μέσα στους αιώνες τις περιουσίες όλων των "εν τόπω χλοερώ" αναπαυμένων ανθρώπων! Σας θυμίζει κάτι αυτό; Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φαίνεται να έχει μετατραπεί στον "Άδη" της εποχής μας, καθώς συσσωρεύει ολοένα και περισσότερο τις περιουσίες των διαφόρων "νεκρών" οικονομικά κρατών - συμβάλλοντας έτσι στην επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίση και εξαπλώνοντας το φάσμα της φτώχειας και της πείνας σε πληθυσμούς που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ευημερούσαν!

Με το "σκοτεινό" και "διαβολικό" Πλούτωνα να βρίσκεται τώρα στο "Ζενίθ" της ανθρωπότητας οι κάθε μορφής εξουσίες φαίνονται πιο «σκοτεινές» και μοχθηρές από ποτέ! Γενικά οι κυβερνήσεις μας δείχνουν να λειτουργούν με έναν όλο και πιο διεφθαρμένο και παράλογο τρόπο, φθάνοντας - φαινομενικά - ακόμη και στο να συνωμοτούν εναντίον μας (υποτίθεται ότι μας "ψεκάζουν" με χημικά, μας προτρέπουν να κάνουμε άχρηστα εμβόλια που περιέχουν τοξικές ουσίες κλπ.) Η αίσθηση αυτή της συνομωτικής σκληρότητας από την πλευρά των εξουσιών θα επιδεινωθεί στο 2012, καθώς ο Κρόνος θα μπει στο ζώδιο του Σκορπιού (και θα σχηματίσει μια "αμοιβαία υποδοχή" με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερο - υποδοχή που προσωπικά πιστεύω ότι οφείλουμε να την κατατάξουμε στις δύσκολες εκείνες).

Ο πλανήτης που βρίσκεται στην πιο έντονα "ανοδική" του φάση σε αυτό το "Παγκόσμιο Ωροσκόπιο" είναι ο Ουρανός (ο θαλασσί πλανήτης στα αριστερά, κοντά στη γραμμή του ορίζοντα). Ο Ουρανός αντιπροσωπεύει το είδος εκείνο της "ενέργειας" που εκδηλώνεται πιο ορμητικά αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο (θα το αναλύσουμε αυτό σε λίγο)! Ουσιαστικά, ο "Παγκόσμιος Ωροσκόπος" είναι ένα είδος "πύλης" μέσω της οποίας διαχέονται ορμητικά στην ανθρωπότητα - και στο κάθε άτομο ξεχωριστά - οι πιο καινούργιες, "φρέσκες" κοσμικές ενέργειες. Βρισκόμαστε έτσι σε μία κατάσταση όπου από τη μια ο Πλούτωνας στο "Παγκόσμιο Ζενίθ" κάνει την άρχουσα τάξη πιο ωμή, διεφθαρμένη, σκληρή και καταπιεστική από ποτέ, ενώ από την άλλη ο Ουρανός στον "Παγκόσμιο Ωροσκόπο" κάνει τα άτομα πιο συνειδητοποιημένα και επαναστατικά από ποτέ!

Το πιο χαρακτηριστικό ίσως αστρολογικό γεγονός του 2012 είναι ότι ο Πλούτωνας και ο Ουρανός συγκρούονται ακραία (σχηματίζοντας ανάμεσα τους μία ιδιαίτερα σκληρή αστρολογική πλανητική όψη που ονομάζεται "τετράγωνο"). Η μάχη ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους και στην κατά τόπους καθεστηκυία τάξη αναμένεται να κλιμακωθεί στους επόμενους μήνες (ειδικά κοντά στις ημερομηνίες 24 Ιουνίου και 19 Σεπτεμβρίου, που η όψη τετραγώνου ανάμεσα στον Ουρανό και τον Πλούτωνα θα σχηματίζεται με απόλυτη ακρίβεια πάνω στον ουράνιο θόλο)!

Ο πλανήτης Ουρανός είναι ο "Μεγάλος Αφυπνιστής" και ο "Συνειδητοποιημένος Επαναστάτης"! Πριν από δύο χρόνια - περίπου - που έφτασε στο σημείο του "Παγκόσμιου Ωροσκόπου» ξεκίνησε να "αφυπνίζει" ορμητικά τα άτομα σε όλο τον πλανήτη, προτρέποντας τα να ανατρέψουν τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις τους και να πάρουν την εξουσία στα δικά τους χέρια! Ένα καινούργιο γενναίο άτομο γεννιέται τώρα, όχι πια αμέτοχο και "κοιμισμένο", περισσότερο προσανατολισμένο στο κοινωνικό του περιβάλλον και στα συλλογικά δρώμενα, πιο φωτισμένο, γεμάτο οράματα, ανθρωπισμό και "κοσμική" συνείδηση!

Μία άλλη σημαντική επιρροή είναι εκείνη του πλανήτη Ποσειδώνα που μπαίνει φέτος για τα καλά στους Ιχθείς. Ο Ποσειδώνας μάλλον θα φέρει ένα τεράστιο κύμα φτώχειας σε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά - ταυτόχρονα - θα μας αλλάξει εσωτερικά σαν ανθρώπους. Θα αρχίσουμε να ενωνόμαστε πιο βαθειά στις ψυχές μας, θα γίνουμε πιο ευαίσθητοι και συναισθηματικοί, θα αναπτύξουμε μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και φιλανθρωπικές τάσεις! Παράλληλα, ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς θα αναβιώσει σε παγκόσμιο επίπεδο το κίνημα του ρομαντισμού και θα μας καταδείξει τη μαγεία του απλού νερού και των θαλάσσιων υδάτων.

Θωμάς Γαζής

Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής

Διαβάστε το Β΄ μέρος - με τις αστρολογικές προβλέψεις για την Ελλάδα - εδώ

Ο αστρολογικός χάρτης καταστρώθηκε με το πρόγραμμα Solar Fire Gold της Astrolabe

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις 2012 για όλα τα ζώδια - του Θωμά Γαζή


Κλικάρετε το ζώδιο που σας ενδιαφέρει για να διαβάσετε τις αναλυτικές ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις του για το 2012. Από το Θωμά Γαζή

Κριός     Ταύρος     Δίδυμοι     Καρκίνος     Λέων     Παρθένος

Ζυγός    Σκορπιός    Τοξότης    Αιγόκερως   Υδροχόος   Ιχθείς

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Κριός 2012 - Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις των Θωμά Γαζή - Μάρως Ιωαννίδου

 
Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΓΙΑ ΣΑΣ!

Μία πιο "γήινη" πλευρά του εαυτού σας θα αναπτύξετε εσείς οι Κριοί μέσα στο 2012, όπου γενικά θα γίνετε πιο πρακτικοί, προσγειωμένοι και παραγωγικοί. Θα ασκήσετε στον ύψιστο βαθμό την τέχνη της εξοικονόμησης και της αποταμίευσης. Παράλληλα, θα μάθετε να εκμεταλλεύεστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάποια ταλέντα που διαθέτετε και ίσως καταφέρετε να βγάλετε χρήματα χάρη σε κάποια από αυτά...

(διαβάστε τη συνέχεια των προβλέψεων εδώ! )
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Copyright: Θωμάς Γαζής

Ταύρος 2012 - Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις του Θωμά Γαζή

ΠΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΜΕΝΟΙ!

Το "σκοτεινό" - για πολλούς - 2012 μπορεί να αποδειχθεί τελικά μία ιδιαίτερα φωτεινή χρονιά για σας τους Ταύρους, μία χρονιά που από ότι φαίνεται θα σας αφήσει πολλές θετικές αναμνήσεις! Ειδικά στο πρώτο μισό της θα σας ανοίξει καινούργιους δρόμους και θα σας φέρει σημαντικές ευκαιρίες στους περισσότερους τομείς της ζωής σας.

(διαβάστε τη συνέχεια των προβλέψεων εδώ! )
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Copyright: Θωμάς Γαζής

Δίδυμοι 2012 - Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις του Θωμά Γαζή

ΓΕΜΑΤΟ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!

Αν και δε φαίνεται να μπαίνει με το "δεξί" το 2012 για σας τους Διδύμους, στο δεύτερο μισό του θα εξελιχθεί σε μία ιδιαίτερα ευνοική χρονιά για σας. Θα πρέπει όμως πρώτα να δείξετε στους έξι πρώτους μήνες του μεγάλη υπομονή αλλά και "πυγμή", γιατί είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε τότε πολλά εμπόδια, διαφωνίες, εντάσεις...

(διαβάστε τη συνέχεια των προβλέψεων εδώ!)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Copyright: Θωμάς Γαζής

Καρκίνος 2012 - Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις του Θωμά Γαζή


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ!

Πολλές αλλαγές - θετικού κυρίως χαρακτήρα - αναμένεται να συμβούν στη ζωή σας μέσα στην καινούργια χρονιά, ειδικά στο πρώτο εξάμηνο της (που θα σας στέλνουν αρμονικές επιρροές τόσο ο τυχερός πλανήτης Δίας όσο και ο δυναμικός πλανήτης Άρης). Καινούργια δεδομένα θα προκύψουν...

(δείτε τη συνέχεια των προβλέψεων εδώ!)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Copyright: Θωμάς Γαζής

Λέων 2012 - Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις του Θωμά Γαζή

ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Το 2012 θα σας φέρει κάποιες σημαντικές ευκαιρίες, ειδικά στον επαγγελματικό τομέα. Θα πρέπει να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για να τις αδράξετε αυτές τις ευκαιρίες και για να τις εκμεταλλευτείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο...

(διαβάστε τη συνέχεια των προβλέψεων εδώ!)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Copyright: Θωμάς Γαζής

Παρθένος 2012 - Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις του Θωμά Γαζή



ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΙ!

Με τον πλανήτη Άρη να βρίσκεται για έξι ολόκληρους μήνες στο ζώδιο σας - από μία σπάνια συγκυρία - εσείς οι Παρθένοι θα γίνετε φέτος πιο δυναμικοί και ακαταμάχητοι από ποτέ! Αυτή είναι η πιο κατάλληλη χρονιά για να πάρετε επιτέλους το "τιμόνι" της ζωής σας στα δικά σας χέρια, για να διεκδικήσετε δυναμικά τα δικαιώματα σας και για να κάνετε καινούργια ξεκινήματα. Εκτός από το δυναμισμό και την αποφασιστικότητα που θα σας φέρει ο πλανήτης Άρης θα έχετε φέτος στο πλευρό σας...

(διαβάστε τη συνέχεια των προβλέψεων εδώ!)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Copyright: Θωμάς Γαζής

Ζυγός 2012 - Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις του Θωμά Γαζή


ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Κατά κάποιον τρόπο, το 2012 θα λειτουργήσει σα μία χρονιά "ίασης" για σας τους Ζυγούς, σα μία χρονιά που θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε πολλά από τα τραύματα του πρόσφατου και απώτερου παρελθόντος σας και να σταθείτε γερά στα πόδια σας! Η αλήθεια βέβαια είναι ότι βρισκόσαστε ακόμη στον κλοιό κάποιων ιδιαίτερα σκληρών αστρολογικών επιρροών...

(διαβάστε τη συνέχεια των προβλέψεων εδώ!)
--------------------------------------------------------------
Copyright: Θωμάς Γαζής

Σκορπιός 2012 - Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις του Θωμά Γαζή


ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ!

Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε εσείς οι Σκορπιοί καλείστε να παίξετε πρωταγωνιστικό ρόλο (αποδίδετε καλύτερα σε περιόδους "κρίσης")! Διαθέτετε μεν μεγάλες ικανότητες αλλά φέτος θα καταφέρετε πολύ πιο σημαντικά πράγματα αν έχετε στο πλευρό σας τους κατάλληλους ανθρώπους...

(διαβάστε τη συνέχεια των προβλέψεων εδώ!)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Copyright: Θωμάς Γαζής

Τοξότης 2012 - Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις του Θωμά Γαζή




ΧΡΟΝΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ!

Σα μία ιδιαίτερα δυναμική χρονιά - "κομβικού" χαρακτήρα - διαγράφεται το 2012 για σας τους Τοξότες.  Θα σας ωθήσει στο να πάρετε αποφασιστικά τα πράγματα στα δικά σας χέρια ενώ παράλληλα θα διαμορφώσει γύρω σας ένα καλύτερο πλέγμα σχέσεων και κοινωνικών επαφών...

(διαβάστε τη συνέχεια των προβλέψεων εδώ!)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Copyright: Θωμάς Γαζής

Αιγόκερως 2012 - Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις του Θωμά Γαζή

ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΡΟΧΗ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ!

Λαμπερές ακτίδες αισιοδοξίας σας στέλνει το 2012! Οι δύσκολες απέναντι στο ζώδιο σας πλανητικές επιδράσεις - που βιώσατε έντονα στην προηγούμενη χρονιά και που προέρχονται από τον Πλούτωνα, τον Ουρανό και εν μέρει και τον Κρόνο - δε θα πάψουν ακριβώς να σας επηρεάζουν αλλά θα "εξισορροπηθούν" από κάποιες άλλες πολύ ευνοικές επιρροές που θα δεχτείτε φέτος...

(διαβάστε τη συνέχεια των προβλέψεων εδώ!)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Copyright: Θωμάς Γαζής