Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Γιατί δεν θα πάω στο "Παγκόσμιο" αστρολογικό συνέδριο της Λίτσας Πατέρα!


Όταν άκουσα πριν λίγες ημέρες για το "Παγκόσμιο" συνέδριο αστρολογίας της Λίτσας Πατέρα (και του περιοδικού "Αστρολόγος") που θα γίνει στις 15 Μαίου στην Αθήνα η πρώτη μου αυθόρμητη αντίδραση ήταν "ναι, να πάω! Έτσι κι αλλιώς σπάνια γίνονται πράγματα στη μίζερη Ελληνική αστρολογική πραγματικότητα". Όταν όμως πρόσεξα καλύτερα τη θεματολογία και την οργάνωση αυτού του συνεδρίου αποφάσισα να μην πάω και εξηγώ τους λόγους:

1) Παρ' όλο το βαρύγδουπο τίτλο της, η συγκεκριμένη ημερίδα αστρολογίας (αυτό είναι ουσιαστικά) κάθε άλλο παρά "Παγκόσμιο Συνέδριο Αστρολογίας" μπορεί να θεωρηθεί. Προσωπικά είχα και έχω την τιμή να παρευρεθώ σαν ομιλητής σε δεκάδες διεθνή αστρολογικά συνέδρια στην Ευρώπη και στην Αμερική. Παράλληλα διοργάνωσα στη Μύκονο το 2000 και το 2001 (με την υποστήριξη ενός σημαντικού κοινωνικά προσώπου και ταυτόχρονα εξαίρετης Ελληνίδας αστρολόγου που προτιμά να μην προβάλεται η ίδια) δύο διεθνή αστρολογικά συνέδρια με βασικούς καλεσμένους τους κορυφαίους σε παγκόσμιο επίπεδο αστρολόγους Robert Hand και Noel Tyl. Επιτρέψτε μου λοιπόν να έχω τη σχετική εμπειρία και να ξέρω πότε κάτι είναι "Παγκόσμιο Αστρολογικό Συνέδριο" και πότε μία απλή "αστρολογική ημερίδα".

2) Για τη φτωχή οργάνωση και θεματική του συγκεκριμένου "συνεδρίου". Ένας διεθνές αστρολογικό συνέδριο διαρκεί συνήθως δύο με τρεις ημέρες και συμπεριλαμβάνει πλήθος κορυφαίων ομιλητών από διάφορες χώρες. Αντίθετα, το "παγκόσμιο" συνέδριο της Λίτσας Πατέρα θα διαρκέσει μία μόνο ημέρα και ουσιαστικά θα έχει μόνο τρεις δια ζώσης ομιλητές (οι οποίοι δεν θεωρούνται καν κορυφαίοι στην παγκόσμια αστρολογική σκηνή). Οι υπόλοιποι "ομιλητές" δεν θα παρευρίσκονται στο συνέδριο αλλά απλά θα προβληθούν σε βίντεο. Και για να δείτε την προχειρότητα του συγκεκριμένου "συνεδρίου", ένας από τους ομιλητές του που είναι γνωστός μου (διατηρώ φιλική σχέση με τους περισσότερους αστρολόγους που κινούνται στη διεθνή αστρολογική σκηνή) μου είπε ότι μόλις πριν μία εβδομάδα τον ειδοποίησαν για να γράψει το βίντεο του που θα παρουσιαστεί σε αυτό το "συνέδριο" - ενώ η συνήθης τακτική είναι να ειδοποιούνται οι ομιλητές διεθνών συνεδρίων 1 - 3 χρόνια πριν! (Σημείωση: μετά το "συνέδριο" ο ομιλητής αυτός - που ΔΕΝ πληρώθηκε για την παρουσίαση του στην ημερίδα της κυρίας Πατέρα - μου έλεγε με παράπονο ότι δεν του έστειλαν ούτε ένα ευχαριστήριο E-mail)!

Παρ' όλο λοιπόν που η Λίτσα Πατέρα έχει αποκτήσει χάρη στην αστρολογία και αρκετά χρήματα και μεγάλη αναγνωρισιμότητα και θα μπορούσε κάλλιστα - με πολύ μικρές θυσίες από την πλευρά της - να οργανώσει ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ με κορυφαίους ομιλητές δεν μπήκε καν στον κόπο, μήπως τυχόν και ζημιωθεί στο ελάχιστο η ίδια ή ο οργανισμός που εκπροσωπεί. Το μικρό κόστος των τριών - μη κορυφαίων, επαναλαμβάνω - ομιλητών που έχει καλέσει στην Αθήνα θα το καλύψουν με το παραπάνω τα έσοδα (50 Ευρώ το άτομο) από την προσέλευση του ανυποψίαστου κοινού που αγαπάει την αστρολογία και που κατά τα άλλα θα πάει να παρακολουθήσει "Παγκόσμιο Αστρολογικό Συνέδριο"!

3) Για το γεγονός ότι η Λίτσα Πατέρα δεν έχει προσκαλέσει στο συγκεκριμένο συνέδριο να μιλήσει ΚΑΝΕΝΑ Έλληνα αστρολόγο! Σε όλα τα διεθνή αστρολογικά συνέδρια συνηθίζεται να προσκαλούνται σαν ομιλητές αρκετοί αστρολόγοι από τον τόπο οργάνωσης του συνεδρίου. Στα 2 συνέδρια που διοργάνωσα προσωπικά στη Μύκονο είχα προσκαλέσει σαν ομιλητές αρκετούς Έλληνες αστρολόγους (το Χρήστο Παίζη, την Κατερίνα Σουτλόγλου, τον Περικλή Καραμηνά κ.λ.π.). Η Λίτσα Πατέρα φαίνεται να αγνοεί κραυγαλέα αυτή την πάγια τακτική. Γιατί όμως; Ο μόνος λόγος που θα μπορούσε να το κάνει αυτό είναι ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ καταξιώσει κανένα άλλο Έλληνα αστρολόγο παρά μόνο τον εαυτό της. Δεν μπορώ να το πιστέψω όμως ότι η Λίτσα Πατέρα θα μπορούσε να πέσει τόσο χαμηλά......

4) Ενώ όμως δεν έχει καλέσει κανένα άλλο Έλληνα αστρολόγο ομιλητή εντούτοις έχει καλέσει τον Τούρκο Χακάν Κίρκογλου, ο οποίος είναι γνωστός εθνικιστής - Κεμαλιστής (ακόμη και στη σελίδα του στο φέισμπουκ προωθεί συνθήματα και εκδηλώσεις υπέρ του Κεμάλ Ατατούρκ)!

5) Δεν θα πάω στο συγκεκριμένο συνέδριο γιατί δεν θέλω να αποτελέσω άλλοθι στην απεγνωσμένη προσπάθεια της Λίτσας Πατέρα να κρατηθεί ζωντανή σαν η "κορυφαία" Ελληνίδα αστρολόγος που "νοιάζεται" για την αστρολογία στη χώρα μας. Επί 20 σχεδόν χρόνια η Λίτσα Πατέρα - που όπως έχω ξαναπεί, θεωρώ τη ναυαρχίδα της ρηχής, εμπορικής αστρολογίας στην Ελλάδα - νοιαζόταν κυρίως για να φουσκώνει τους τραπεζικούς της λογαριασμούς υποκρινόμενη ότι είναι η "κορυφαία" Ελληνίδα αστρολόγος - και λέω υποκρινόμενη γιατί στην πραγματικότητα δεν διαθέτει καν την απαραίτητη αστρολογική Παιδεία. Όταν ήταν στα φόρτε της, περιφερόταν στα διάφορα σαλονάκια και έβγαζε λογύδρια για το πόσο νοιάζεται για την Ελληνική αστρολογία και για το πόσο σημαντικά πράγματα ετοίμαζε να κάνει γι' αυτήν! Η πραγματικότητα όμως τη διαψεύδει οικτρά, αφού επί 20 συναπτά έτη η Λίτσα Πατέρα - και ενώ είχε και τα χρήματα και τις διασυνδέσεις και παρ' όλες τις "προς κατανάλωση" δηλώσεις της - ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ - πέρα από το να φροντίζει τα προσωπικά της συμφέροντα! Και μετά από τόσα χρόνια θυμήθηκε τώρα στο 2011 - που νοιώθει ότι έχει αρχίσει "να τρώει τα ψωμιά της" - για να κάνει "Παγκόσμιο Συνέδριο", στο οποίο μάλιστα δεν έχει καλέσει κανένα άλλο Έλληνα αστρολόγο ομιλητή παρά μόνο τον εαυτό της!

Οφείλουμε βέβαια πάντοτε να είμαστε καλοπροαίρετοι. Ακόμη και σε ένα εγκληματία θα πρέπει να του δίνουμε άφεση αμαρτιών - όταν έστω και την τελευταία στιγμή δούμε ειλικρινή μεταμέλεια από την πλευρά του. Δεν ισχύει όμως κάτι τέτοιο εδώ. Η συγκεκριμένη μικρόθωρη, φτωχή και "στεγανή" ημερίδα δεν αποπνέει καμία διάθεση ειλικρινούς προσφοράς στην Ελληνική αστρολογία αλλά τη διαπερνά οριζόντια και κάθετα το παλιό, αμετανόητο "Πατερίσιο" πνεύμα του "δοξάστε με, είμαι η κορυφαία αστρολόγος στην Ελλάδα (μη σας πω και στον κόσμο...)"!

Θωμάς Γαζής

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Υ.Γ.

1) Η κυρία Λίτσα Πατέρα προλόγισε το συγκεκριμένο συνέδριο με έναν από τους ΑΘΛΙΟΤΕΡΟΥΣ τρόπους που έχω ακούσει ποτέ μου (από ότι είδα στο σχετικό DVD του περιοδικού "Αστρολόγος"). Συγκεκριμένα είπε: "Θα ήταν πολύ εγωιστικό εκ μέρους μου να ισχυριστώ ότι τα γνωρίζω όλα, ότι ξέρω τα πάντα, ότι είμαι παντογνώστης και αφού είμαι εγώ εδώ δεν υπάρχει λόγος να έρθει κανένας άλλος...Οι ομιλητές που καλέσαμε ΜΠΟΡΕΙ να έχουν και μία διαφορετική προσέγγιση. Καλό θα ήταν λοιπόν να ακούσετε ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ αστρολόγους να πουν τη γνώμη τους..."!!!

Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε μία συγκεκριμένη λέξη που αποδίδει παραστατικά την αλλαζονική αυτή συμπεριφορά της κυρίας Λίτσας Πατέρα: ΥΒΡΙΣ! Από τη μια, η ίδια θεωρεί ότι πρέπει να δώσει διευκρινίσεις στο κοινό για το λόγο που την υποχρέωσε να καλέσει και να δώσει βήμα και σε άλλους αστρολόγους - αφού η ίδια και ο κύκλος της διατείνονται επί χρόνια ότι η κυρία Λίτσα Πατέρα είναι Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! Ποιος ο λόγος να καλέσεις και άλλα "αστρολογάκια" όταν έχεις στην Ελλάδα τον κολοσσιαίο καταυγάζοντα φάρο της αστρολογίας που λέγεται Λίτσα Πατέρα; Ευτυχώς η ίδια μας αιτιολόγησε τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή τη μεγαλόθυμη πράξη!

Το ότι η κυρία Πατέρα βάζει τον εαυτό της στο ίδιο επίπεδο με Αστρολόγους του "διαμετρήματος" της Georgia Stathis, Lee Lehman, Erich Bauer, Wendy Stacey κ.λ.π. (Αστρολόγοι που έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ αστρολογική παιδεία, έχουν γράψει εκατοντάδες άρθρα αλλά και βιβλία γνωστά λίγο πολύ στο παγκόσμιο κοινό -ενώ η κυρία Πατέρα είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ άγνωστη έξω από τα σύνορα της Ελλάδας - και επιπλέον οι Αστρολόγοι αυτοί έχουν λάβει μέρος σαν ομιλητές σε δεκάδες διεθνή αστρολογικά συνέδρια ανά την υφήλιο - ενώ το μόνο διεθνές αστρολογικό συνέδριο στο οποίο έλαβε ποτέ μέρος στη ζωή της η κυρία Πατέρα είναι αυτό το "κάτι σα συνέδριο" που διοργάνωσε η ίδια εδώ στην Ελλάδα) καλύτερα να το αφήσω ασχολίαστο.....

2) Μετά τη φτωχή συγκεκριμένη ημερίδα η Λίτσα Πατέρα έδωσε συνέντευξη στο κανάλι του Αντέννα όπου - "ταμάμ" με τη συγκεκριμένη ημερίδα και με την καινούργια τακτική της να το παίζει "του ποιοτικού" -  η ίδια εμφανίζεται σαν "ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ - αστρολόγος" (δείτε εδώ ). Σας διαβεβαιώ - επειδή επί 30 χρόνια παρακολουθώ στενά  τα τεκταινόμενα στην Ελληνική και παγκόσμια σκηνή και διαβάζω μετά μανίας αστρολογικά άρθρα και βιβλία- ότι προσωπικά δεν έχω διαβάσει ΠΟΤΕ κάποια  έρευνα της Λίτσας Πατέρα ούτε καν κάποιο άρθρο της που να προσιδιάζει στο ελάχιστο σε αυθεντική έρευνα. Η Λίτσα Πατέρα όχι μόνο Ερευνήτρια της Αστρολογίας δεν είναι αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ! Και η υποκρισία έχει κάποιο όριο.....

Θωμάς Γαζής