Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Διεθνές Αστρολογικό Συνέδριο "Αστρομύκονος 2001"!

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του "Αστρομύκονος 2000" αποφασίσαμε να κάνουμε και πάλι ένα διεθνές Αστρολογικό συνέδριο στη Μύκονο το καλοκαίρι του 2001 (8-10 Ιουνίου). Σαν κύριους ομιλητές καλέσαμε τoν κορυφαίο παγκόσμια, πολυγραφότατο Αστρολόγο (με 35 ποιοτικά βιβλία και χιλιάδες άρθρα), ψυχολόγο και βαρύτονο Noel Tyl - που όπως διαπιστώσαμε διαθέτει μια εξαιρετικά πληθωρική αλλά και ακέραιη προσωπικότητα. Παράλληλα, καλέσαμε τη διάσημη Γαλλίδα Αστρολόγο Elizabeth Teissier, η οποία υπήρξε η Αστρολόγος του Γάλλου προέδρου Μιτεράν.

(η Γαλλίδα Αστρολόγος Elizabeth Teissier και ο Αμερικάνος Noel Tyl)

Την οργάνωση αυτού του συνεδρίου την αναλάβαμε (για άλλη μια φορά) από κοινού με τη σύζυγο μου Μάρω Ιωαννίδου. Αναλάβαμε να διευθετήσουμε όλα τα σχετικά ζητήματα, να ετοιμάσουμε το πρόγραμμα, να τρέχουμε σε ταξιδιωτικά γραφεία, σε τράπεζες και τυπογραφεία, να στείλουμε ειδοποιήσεις σε έντυπα, ραδιόφωνα, τηλεοπτικούς σταθμούς, να επικοινωνούμε καθημερινά με συντελεστές και ανθρώπους που ενδιαφέρονταν για το συνέδριο, να προμηθευτούμε υλικοτεχνική υποδομή που δεν υπήρχε στη Μύκονο.

Χρειάζεται να τονίσω εδώ ότι όλα αυτά καταφέραμε να τα κάνουμε γιατί το συνέδριο είχε την οικονομική υποστήριξη μιας ευεργέτη της Ελληνικής Αστρολογίας - και εξαίρετης Αστρολόγου - που η ίδια προτιμά να μένει ανώνυμη. Χωρίς τη δική της υποστήριξη δεν θα μπορούσε να είχε λάβει χώρα κανένα από τα δύο αυτά θρυλικά Ελληνικά διεθνή συνέδρια Αστρολογίας!

Από Έλληνες αστρολόγους είχα καλέσει τη Γιώτα Καλογερά, τον Κώστα Λεφάκη,  την Άση Μπήλιου, τον Περικλή Καραμηνά, τη Χριστίνα Λουκά. Παρ' όλο που οι ωσάνω ήταν καλεσμένοι μας και στη μεταξύ μας επικοινωνία μου είχαν πει ότι θα έρθουν, στο τέλος δήλωσαν όλοι/όλες "κώλυμα"! Δυστυχώς, στις στενόθωρες αντιλήψεις και στα συμφέροντα του εμπορικού αστρολογικού κυκλώματος στην Ελλάδα τα μη κερδοσκοπικά συνέδρια "Αστρομύκονος" (τα οποία δεν έλεγχαν οι ίδιοι) θεωρούνταν "ανεπιθύμητα"! Επιπλέον, κινούμενος προσωπικά "εκτός κυκλώματος" και έχοντας καταφέρει αστρολογικά κάποια πράγματα είχα αρχίσει να θεωρούμαι και γω "ανεπιθύμητος" από τα "κοιμούμενα στο ίδιο κρεβάτι" πρόσωπα που κρατούσαν (και συνεχίζουν εν πολλοίς να κρατάνε) το "πεπόνι και το μαχαίρι" της Ελληνικής αστρολογικής σκηνής.

Με τόσο πολύ κόσμο στην Ελλάδα να είναι μικρόνοα ενάντιος στο "Αστρομύκονος 2001" αντιμετωπίσαμε πρόβλημα ακόμη και στο να διαδώσουμε την είδηση ότι θα γίνει αυτό το διεθνές συνέδιο! Σημειώστε ότι το 2001 δεν υπήρχε καν Facebook και η ενημέρωση του κοινού γινόταν αποκλειστικά μέσω TV, ραδιοφώνου, περιοδικών και εφημερίδων. Ελπίζοντας ότι θα πετυχαίναμε κάποια ευήκοα αυτιά, είχαμε στείλει εκατοντάδες δελτία τύπου σε εφημερίδες, έντυπα, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις - ενώ προσωπικά είχα επιχειρήσει να έχω και τηλεφωνική επικοινωνία με στελέχη των σχετικών ομίλων. Μάταιος κόπος όμως! Τόσο οι πανίσχυρες εκείνη την εποχή "πρωινατζούδες" αστρολόγοι όσο και διάφοροι αστρολόγοι του "κυρίαρχου κυκλώματος" είχαν ισχυρότατες διασυνδέσεις και προσβάσεις σε όλους τους μεγάλους ομίλους και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μη γραφτούν πουθενά και να μην ειπωθούν ούτε δυο λέξεις για το συγκεκριμένο συνέδριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι και τα δύο μεγάλα αστρολογικά περιοδικά της εποχής (τα στελέχη των οποίων ήταν ενήμερα) προσπέρασαν παγερά την είδηση αυτού του διεθνούς αστρολογικού  συνεδρίου που θα γινόταν στην Ελλάδα και δεν έγραψαν τίποτε, λες και επρόκειτο για ένα αδιάφορο, τετριμμένο γεγονός!

Το συνέδριο λοιπόν αυτό όχι μόνο δεν το υποστήριξε κανένας απολύτως "όμιλος" αλλά και το αποσιώπησε μεθοδευμένα ολόκληρο το κυρίαρχο αστρολογικό κύκλωμα! 'Οσοι/ες το έμαθαν, το έμαθαν κυρίως από στόμα σε στόμα (μόνο στο "Αστροσκόπιο", σε ένα μικρό αστρολογικό περιοδικό της εποχής, είχε μπει κάποια ανακοίνωση). Το ευρύτερο κοινό δεν έμαθε ποτέ τίποτε γι' αυτό! Φυσιολογικό ήταν λοιπόν το συνέδριο να μην έχει μεγάλη συμμετοχή κοινού. Και το θέμα δεν ήταν οικονομικό γιατί είχα καταφέρει να πάρω μία ειδική προσφορά και να φτιάξω ένα φτηνό πακέτο, όπου 3 ημέρες σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο στη Μύκονο συν η συμμετοχή στο συνέδριο κόστιζαν γύρω στα 200 σημερινά Ευρώ. Και αυτά σε πολύ καλύτερη οικονομικά εποχή!

Εκ των υστέρων βέβαια συνειδητοποιώ ότι η σχετικά μικρή συμμετοχή λειτούργησε θετικά, γιατί χάρη σε αυτήν δημιουργήθηκε ένα ιδιαίτερα θερμό, φιλικό και αυθόρμητο κλίμα ανάμεσα σε όσους/όσες παρευρέθηκαν στο ιστορικό αυτό συνέδριο.

(ο "γίγαντας" - σαν παράστημα και σα προσωπικότητα - Αστρολόγος Noel Tyl, στη μαγική κύρια διάλεξη του)


(δύο διάσημοι Αστρολόγοι κάτω από το ζώδιο του Αιγόκερου: Noel Tyl - Elizabeth Teissier, στη διάλεξη της τελευταίας)

Τα συνέδρια "Αστρομύκονος" 2000 και 2001 θα μείνουν αναμφίβολα στη μνήμη της Ελληνικής Αστρολογίας σα δύο πανύψηλοι "Φάροι" - μέσα στο γενικότερο Ελληνικό αστρολογικό "σκοτάδι" και στην ανυπαρξία Ελληνικών συνεδρίων. Χάρη στα "Αστρομύκονος" κορυφαίοι Αστρολόγοι του πλανήτη προσκλήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Ελληνικό κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει δια ζώσης τις φωτεινές τους διαλέξεις, να τους μιλήσει προσωπικά, να φάει μαζί τους. Έτσι,  η Ελληνική Αστρολογία βγήκε για λίγο από το περιθώριο και στάθηκε στο επίκεντρο της παγκόσμιας Αστρολογικής σκηνής!

Θωμάς Γαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: