Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Σύνοδος Δία - Ουρανού στις τελευταίες μοίρες του Ζωδιακού: σύγχυση και παρακμή



Ο ζωδιακός κύκλος αντιπροσωπεύει μια κυκλική διαδικασία (η οποία είναι στην πραγματικότητα - σε ένα υψηλότερο επίπεδο - σπειροειδής). Έχει μία συγκεκριμένη "Αρχή" (τις μηδέν μοίρες του Κριού, το σημείο "γάμμα"δηλαδή) καθώς και συγκεκριμένο "Τέλος" (τις τελευταίες μοίρες των Ιχθύων). Στην παρούσα φάση βιώνουμε ένα ιδιαίτερο αστρολογικό φαινόμενο. Οι δύο πλανήτες που συνδέονται στην αστρολογία με τον κόσμο των ιδεών, με την ελευθερία, με τη διεύρυνση της ανθρώπινης συνειδητότητας, ο Δίας και ο Ουρανός,  διελαύνουν τώρα στις τελευταίες μοίρες των Ιχθύων (στις τελευταίες μοίρες του ζωδιακού κύκλου, δηλαδή) . Έτσι,  οι 2 αυτοί πλανήτες - που σχηματίζουν ταυτόχρονα σύνοδο μεταξύ τους - κλείνουν τώρα ένα σημαντικό ιστορικό κύκλο, στέλντοντας μας ένα σημαντικό μήνυμα, το οποίο θα πρέπει να αποκρυπτογραφήσουμε.

Η τελευταία φορά που ο Δίας και ο Ουρανός ήταν περίπου στην ίδια θέση (τόσο στις τελευταίες μοίρες των Ιχθύων, όσο και σε φάση ορθοδρόμησης - μετά από προηγούμενη αναδρομή τους - και έτοιμοι να ξαναμπούν στον Κριό) ήταν στο τέλος του 1927 - αρχές του 1928. Το χρονικό αυτό διάστημα βρίσκεται στο μεταίχμιο μεταξύ των ανέμελων "roaring twenties" (ξέφρενη δεκαετία του '20) και του οικονομικού κράχ που ξεκίνησε το 1929  και βύθισε την ανθρωπότητα σε κρίση - ενώ εξέθρεψε τις διαδικασίες εκείνες που οδήγησαν την ανθρωπότητα στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο!


Υπάρχουν λοιπόν δύο διαφορετικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι βρισκόμαστε πλέον στο μεταίχμιο δύο "εποχών". Το πρώτο στοιχείο έχει αναλυθεί επαρκώς, είναι η "Παρορμητική κορύφωση" (το Τ-τετράγωνο, με εστιακό σημείο τον Πλούτωνα στον Αιγόκερο) που μας κληροδότησε ήδη μία τεράστια "αλά 1930" κρίση. Τώρα όμως με τη σύνοδο του
Δία και του Ουρανού στις τελευταίες μοίρες των Ιχθύων (η οποία είχε ξανασχηματιστεί στην περίοδο 1927 - 1928), λαμβάνουμε μια δεύτερη επιβεβαίωση για το ότι περνάμε ένα "κατώφλι"! Γιατί και στη δεκαετία του '20 οι άνθρωποι ζούσαν - όπως και εμείς στα προηγούμενα χρόνια - στην κορυφή μίας άνευ προηγουμένου τεχνολογικής ανάπτυξης και οικονομικής ευμάρειας, ήταν και τότε  "party animals" (χορεύανε σαν τρελοί/ές τσάρλεστον) ενώ οι γυναίκες ήταν πολύ απελευθερωμένες (οι αποκαλούμενες "φλάπερς", οι οποίες όπως μας λέει η Wikipedia: "ο όρος "flapper" αφορούσε στα 1920 μια «νέα φυλή» γυναικών, που άκουγε τζαζ και έδειχνε περιφρόνηση στις συμβατικές συμπεριφορές. Οι γυναίκες "φλάπερς" θεωρούνταν πολύ τολμηρές, έκοβαν τα μαλλιά τους καρέ, βάφονταν υπερβολικά, έπιναν, οδηγούσαν αυτοκίνητα, έκαναν ευκαιριακό σεξ και γενικά αψηφούσαν τους τότε κοινωνικούς κανόνες").

Δεν υπάρχει λοιπόν τίποτε καινούργιο κάτω από τον ήλιο. Περνάμε και πάλι μία φάση "το πάρτι τελείωσε" παρόμοια με εκείνη του 1927 - 1928,  με τις δικές της ιδιαιτερότητες φυσικά. Οι άνθρωποι σήμερα έχουν χάσει τη "θρησκευτική" τους πίστη και πολλοί έχουν μπει σε διαφόρων ειδών ψευδαπάτες, καθώς
προσπαθούν απεγνωσμένα να καλύψουν το κενό και να υποκαταστήσουν τα παραδοσιακά θρησκευτικά τους συστήματα με νέα είδη πίστης. Όπως σχολίασε η "Sue-Astro» στη σελίδα μου στο Facebook, τώρα ζούμε σε μια μάλλον τρελή περίοδος όπου ο καθένας έχει το δικό του ιδιωτικό Άγγελο  και «μιλά» με τον Θεό, όπου οι αποκαλούμενοι επιστήμονες - που ποτέ δεν κάνουν ακριβείς προβλέψεις - ισχυρίζονται ότι έχουν μπει στο μυαλό του Θεού!

Μοιάζει σα να μην έχει μείνει τίποτε πια για να πιστέψει κανείς. Η πολιτική γενικά και οι πολιτικοί έχουν απαξιωθεί οικτρά στις κοινωνίες μας,  καθώς
τώρα ο Ουρανός (ο πλανήτης της πολιτικής) βρίσκεται στους Ιχθείς (σε αμοβαία υποδοχή με τον Ποσειδώνα) και προχωράει στις τελευταίες μοίρες του ζωδιακού που θεωρούνται σαν οι πιο "αναιρετικές". Είμαστε ζαλισμένοι, αποπροσανατολισμένοι και αδυνατούμε να καταλάβουμε τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας. Δεν υπάρχει πια τίποτε "στέρεο"  για να "πιαστούμε" από αυτό - όπως στον παλιό καλό καιρό. Και όπως στεκόμαστε εδώ, σε αυτό το "ύστατο ζωδιακό σημείο" (από την οπτική γωνία του Δία και του Ουρανού, των πλανητών που εκφράζουν την "πίστη" μας, τις αντιλήψεις μας,  το Νου μας), αφήνουμε πίσω μας έναν ολόκληρο ιστορικό κύκλο, που κράτησε από το 1927 μέχρι και το 2010 και που κλείνει τώρα. Φυσικό είναι να βρισκόμαστε σε σύγχυση, αφού έχουμε τόσα πολλά να επεξεργαστούμε και να "αποστάξουμε" στο κλείσιμο αυτού του κύκλου. Από του πρώτους μήνες του 2011 όμως (όταν ο Δίας και ο Ουρανός θα περάσουν οριστικά στον Κριό) κάποια πολύ δυναμικά γεγονότα θα επηρεάσουν τις κοινωνίες μας και ένας νέος κύκλος πραγμάτων θα ξεκινήσει για την ανθρωπότητα. Η συνείδησή μας θα ανέβει μία ακόμη "σπείρα", θα μετακινηθεί σε "υψηλότερες" περιοχές, οι οποίες κάπου θα μας θυμίζουν τη δεκαετία του '30 και κάπου θα μοιάζουν παράδοξα καινούργιες για μας!

Θωμάς Γαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: